Długowłosa szylkretka Amanda. Śląsk

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lis 19, 2013 19:04 Re: Kudłacze do adopcji!!!DT. u Halbiny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Wto lis 19, 2013 19:56 Re: Kudłacze do adopcji!!!DT. u Halbiny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tak zdjęć nie zobaczymy, pani ma ustawienia prywatności... musi Ci zdjęcia przesyłać...

Co do kudłaczy... podróż była strasznie długa i pod koniec koty miały dość ciepła i swojej obecności, więc Amanda przeniosła się do bagażnika... szczęście, że nie uciekły z auta... w każdym razie przeżyły i trafiły do mnie, jednak i one, i ludzie je wiozący, a i ja najedliśmy się stresu... Koty zostały odizolowane w małym pokoju i niestety trochę się wycofały, spędzały czas za tapczanem (Amanda, potem nawet Maikel). Słyszą i czują moje stado, a niektóre koty nawet je nawołują przez drzwi. Generalnie jedzą i korzystają z kuwety, ale o sfoceniu czy nawet normalnym kontakcie trudno na razie marzyć. Po trzech dniach udało mi się na chwilę wziąć na ręce Amandę i ją wygłaskać pod meblami, dziś to samo z Majkelem. Jednak do małego pokoju zachodzę tylko kilka razy dziennie, więc pora na zmianę strategii. Koty z pewnym trudem dziś złapałam i przeniosłam wieczór do dużej klatki kennelowej do dużego pokoju, żeby były z nami. Zwierzaki mogą się obserwować i obwąchiwać. Majkel sobie leży na materacyku, Amanda schowała się w kontenerku (dziś nie będę zdejmowała góry, jutro już zdejmę). W sumie są chyba mniej zdenerwowane teraz niż kiedy je namierzałam w pokoju małym. Na czas wyjścia do pracy koty wracają na razie do małego pokoju, więc nie będą w klatce całą dobę... Na zdjęcia jednak i tak musicie poczekać, nie wyrabiam czasowo...
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Wto lis 19, 2013 21:30 Re: Kudłacze do adopcji!!!DT. u Halbiny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kicia.

Obrazek
Obrazek

cypisek

Post » Sob lis 23, 2013 23:06 Re: Kudłacze do adopcji!!!DT. u Halbiny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kudłacze zostały już wypuszczone do stadka, na razie raczej się separują, ale też przechadzają, kiedy reszta drzemie... źle nie jest. Stosuję rady i nawołuję oraz kuszę przysmakami. Widać pierwsze efekty. :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Sob lis 23, 2013 23:17 Re: Kudłacze do adopcji!!!DT. u Halbiny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

halbina ,cieszę się ,że Majkelek i Amanda trafiły do twojego domu. :ok:
Obrazek

cypisek

Post » Pon gru 02, 2013 15:27 Re: Kudłacze do adopcji!!!DT. u Halbiny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Koty już prawie zintegrowane ze stadkiem, załapały, kiedy trzeba lecieć do michy i kiedy można posiedzieć i popatrzeć. Amanda jeszcze się melinuje, chwilami Majkel wybiera samotność, ale źle nie jest. Moje koty na ogół też akceptują te nowe, choć Artika straszy Majkela, Frelka czasem też. I pomyśleć, że obie stały najniżej w hierarchii stadka, a teraz to one bojowo nastawione. Przy czym Frelka woli pogonić szarą mix rosyjską lub powarczeć na Platona (psa). Generalnie nie jest źle. Nie chcę ich teraz płoszyć i ganiać, więc jeszcze zwlekam z wizytą u weta. Swoją drogą boję się je ogłaszać tuż przed świętami, bo oszołomy żyć nie dadzą...
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Pon gru 02, 2013 15:33 Re: Kudłacze do adopcji!!!DT. u Halbiny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Halbina, oszołomy i tak żyć nie dadzą. :wink:
Tuż po świętach dzieci mają wolne, oglądają interneta, dużo wtedy interesujących telefonów bywa. :mrgreen:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pon gru 02, 2013 15:37 Re: Kudłacze do adopcji!!!DT. u Halbiny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Prawda... ale kiedyś trzeba im domu zacząć szukać... :wink: na razie mam straszny młyn w pracy i następny tydzień też... także ledwo wyrabiam kuwety czyścić, reszta chałupy zarasta... także nawet nie bardzo mam czas i ochotę na sesję fotograficzną, więc i zdjęć nie mają... a i padam na pysk co drugi dzień, więc nawet nie komunikuję się z ich wcześniejszą opiekunką. Pewno już jest zła i zaniepokojona... :oops:
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Pon gru 02, 2013 17:55 Re: Kudłacze do adopcji!!!DT. u Halbiny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:) spoko,wiem, że są w dobrych rękach.
Biedne są pod jednym względem,że jeszcze czeka ich przeprowadzka zmiana domu, wszystko dla nich znowu nowe. . Kochana Amanda i Majkelek, oby trafiły do dobrych domów.
Obrazek

cypisek

Post » Sob gru 21, 2013 16:30 Re: Kudłacze do adopcji!!!DT. u Halbiny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... nt_count=5

Majkel został odrobaczony i zaszczepiony, dostał książeczkę już jakiś czas temu, nie pisałam, bo nie wyrabiam... ale o tym napisać muszę na bieżąco:
Majkel wyadoptowany do pani Kasi w Zabrzu. Od razu mu się spodobało, zaczął się ocierać i przymilać. Zwiedził mieszkanie, ale i tak co chwila wracał to do mnie, to do pań i kładł się na pleckach i ocierał). Ma do towarzystwa rodzinę z nastolatką (Wszystkiego wymarzonego z okazji jutrzejszych urodzin) oraz fajnego spaniela. Państwo są zwierzolubni (brali udział w Marszu Niemilczenia, tam się poznałyśmy i teraz pani Kasia zgłosiła się do mnie po kocurka) i świadomi potrzeb zwierzaka, gotowi na różne niespodzianki. Obiecali zdjęcia.

Amanda jeszcze płochliwa, ma traumę związaną z kontenerkiem po długiej podróży i nawet złapana po wsadzeniu do kontenerka płacze i szarpie kratkę tak długo, aż ją otworzy... dopiero wczoraj udało się zabrać ją na przegląd do weterynarza, wet zbadał łzawiące oczko, zalecił zakraplanie tobrexem, ale ogólnie zadowolony ze stanu kotki, założyliśmy jej książeczkę, odrobaczyliśmy pannę. https://plus.google.com/photos/10900015 ... 5450810801
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Sob gru 21, 2013 20:23 Re: Kudłacze do adopcji!!!DT. u Halbiny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:D ojejku ale wspaniała wiadomość o Majkelku. Teraz oby Amanda się szybko ,,odtrałmowała. :ok:
Obrazek

cypisek

Post » Nie gru 22, 2013 0:23 Re: Kudłacze do adopcji!!!DT. u Halbiny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mam na nią chętną, ale "bez wzajemności" ta chęć... :twisted:
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Nie gru 22, 2013 9:29 Re: Kudłacze do adopcji!!!DT. u Halbiny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Madry chlopak, na swieta umial sie ustawic. :)
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Nie gru 22, 2013 15:37 Re: Kudłacze do adopcji!!!DT. u Halbiny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

halbina pisze:Mam na nią chętną, ale "bez wzajemności" ta chęć... :twisted:

8O :?
eh
Obrazek

cypisek

Post » Nie gru 22, 2013 18:14 Re: Kudłacze do adopcji!!!DT. u Halbiny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Majkel ma się dobrze, według relacji pani je, załatwia się do kuwety, spał z córką i polubił męża, czyli wszystko dobrze :-)

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... 564&type=1
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

[poprzednia][następna]