Karmel - cudowny, około 4 miesięczny maluch [ZIELONA GÓRA]

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lis 19, 2013 11:01 Karmel - cudowny, około 4 miesięczny maluch [ZIELONA GÓRA]

Karmel - jest to około 4 miesięczny kocurek, znaleziony na ulicy.

Odrobaczenie : TAK
Odpchlenie : TAK

Obecnie leczymy świerzb uszny, kolejna wizyta w przyszłym tygodniu - we wtorek. Wg. mnie uszka są w zdecydowanie lepszym stanie. Kocurek już nie drapie się często, nie potrząsa główką, spokojnie śpi!. Karmel jest cudownym kotem, bardzo miziastym - naprawdę!. W prawdzie nie do końca lubi gdy bierze się go na ręce, ale gdy siedzi się na kanapie i poklepie ręką, zawoła się Karmelka, to leci zadowolony, wskakuje, tuli się, nadstawia łepek do drapania. Traktorek uruchamia mu się bardzo szybko!. Jest kanapowcem, uwielbia wylegiwać się na kanapie oraz w łazience na dywaniku, na płytkach. Odkąd u nas jest, to nie zdarzyło mu się wskoczyć ani raz na blaty kuchenny, na stół, do zlewu czy na kuchenkę. Nie było go jeszcze na parapecie, bardzo lubi spać na kanapie lub w łazience na posłanku czy dywaniku.
Mamy w domu sunię Owczarka Niemieckiego, a więc to duży futrzak i choć nie ma miłości ze strony kocurka do naszej suni, to jest w porządku. Nasza sunia koty akceptuje, nie goni ich, nie szczeka, nie warczy, ale Karmel jednak gdy sunia zbliży się zbyt blisko, to syknąć potrafi, krzywdy jej nie zrobił, ale nie zaakceptował jeszcze jej w pełni. Potrafi czasem się położyć w jakiejś tam odległości od niej, ale nie poddaje się zabiegom pielęgnacyjnym wykonywanym przez Lunę - tak jak to robiła nasza poprzednia tymczasowiczka ;) Luna mogła kotkę lizać, a ta .. bardzo to lubiła. Według mnie Karmel spokojnie może zamieszkać w domu gdzie jest pies, bo nie wygląda to absolutnie w ten sposób, że Karmel przed psem ucieka, chowa się, wchodzi za szafki, bo się suni naszej boi, o nie :)

Karmelek lewe oczko ma lekko za mgłą, ma taką plamkę białą tam. Według naszej wetki najprawdopodobniej jest to pozostałość po przebytym kocim katarze. Nie będzie się pogłębiało, nic go to nie boli, a i może nawet się cofnąć i oczko może być normalne za jakiś czas.

Mamy córeczkę 8 letnią - bardzo zwierzolubną, kocha futrzaki, oj kocha. Karmelek lubi Jej głaskanie, lubi jej mizianie, po wizycie u weta tak się Jej żalił... wdrapał się na kolana, skulił i słodko spał, o tak to wyglądało :

Obrazek

Tutaj w towarzystwie naszej suni :

Obrazek

I kilka innych zdjęć Pana Karmela - miziaka ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Karmel jest w 100% kuwetkowy :) Obecnie je karmę Arion Premium Puppy.
Mieszkamy w woj. Lubuskim - Sulechów, są to okolice Zielonej Góry. Karmelka jesteśmy w stanie dowieść w bliskie okolice naszej miejscowości, maksymalnie do 100 km. Jeśli ktoś zakocha się w Karmelku i będzie chciał mu dać domek, a będzie mieszkał daleko od nas, to będę w stanie dołożyć się do kosztów podróży, będziemy szukać transportu. Przyszły domek kocurka otrzyma wyprawkę : kuwetę, miseczki, karmę na początek, zabawki Karmelka, oczywiście książeczka zdrowia ze wszystkimi wpisami.

Może ktoś z Was zakocha się w tym cudeńku? :) Wiem, że kociaków, kotków dorosłych jest mnóstwo w potrzebie, ale ktoś może wypatrzy sobie tego rudzielca i da mu domek?. Kocurek jest naprawdę bardzo miziasty, jest kochany, jest to kotek wyjątkowy!.

Jeżeli macie jakieś pytania, to bardzo chętnie na nie odpowiem. Umieściłam ogłoszenie o Karmelku na Tablicy.pl.
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Wto lis 19, 2013 11:31 Re: Karmel - cudowny, około 4 miesięczny maluch [ZIELONA GÓR

Przywitam się u ślicznego Karmelka :)

I potrzymam kciuki żeby znalazł wspaniały domek :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Wto lis 19, 2013 12:02 Re: Karmel - cudowny, około 4 miesięczny maluch [ZIELONA GÓR

Aniu :1luvu: :ok:
Obrazek

aannee99

Post » Wto lis 19, 2013 12:26 Re: Karmel - cudowny, około 4 miesięczny maluch [ZIELONA GÓR

ślczny maluch :) oby znalazł nowy dom, zasługuje na to

habatka

Od: Wto lis 19, 2013 11:03

Post » Wto lis 19, 2013 12:33 Re: Karmel - cudowny, około 4 miesięczny maluch [ZIELONA GÓR

Karmel jest naprawdę kotem wyjątkowym. Może wydać się to dziwne, bo ja .. jestem zdecydowanie bardziej psiarą, ale w momencie gdy rok temu pojawił się u mnie na tymczasie 1 kotek, a nie dawno temu koteczka znaleziona przy garażach, teraz Karmel, to ... wiem, że koty są wspaniałe, są wyjątkowe, są kochane!. Czytam tutaj na forum sporo wątków, wiem że koty są różne, oj różne. Jedne lubią to, drugie tamto .. jedne są miziakami, a drugie nie za bardzo. Wszystkie oczywiście kochane, bez wyjątku!. Karmel jest miziakiem, wielkim miziakiem, traktorek z niego niesamowity. Jego opiekunowie będą mieli mnóstwo radości i miłości w domu gdy się nim zaopiekują, jestem tego pewna. Karmel nic nie psoci, nic nie niszczy ( kwestia czasu? :mrgreen: ). Nie biega po szafkach, po komodach, nie wdrapuje się na szafę w sypialni, a ma taką możliwość, bo obok stoi komoda, ale on tego nie robi. Kocha leżeć na kanapie w dużym pokoju. Lubi łazienkę, tam ma swoją kuwetkę, swoje miseczki z wodą i jedzonkiem. Całą noc przesypia, nie miauczy, nie dokazuje, nie lata po mieszkaniu, jest naprawdę wspaniały!.

habatka :)
Obrazek

aannee99

Post » Wto lis 19, 2013 15:32 Re: Karmel - cudowny, około 4 miesięczny maluch [ZIELONA GÓR

Tak to naprawdę bardzo wyjątkowy kot :ryk:

Znalazł swój wymarzony i cudowny domek jeszcze zanim zaczął go szukać :1luvu:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Śro lis 20, 2013 19:18 Re: Karmel - cudowny, około 4 miesięczny maluch [ZIELONA GÓR

Córcia śliczna, sunia urocza i kot fantastyczny.Nie mogłoby tak zostać?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw lis 21, 2013 11:26 Re: Karmel - cudowny, około 4 miesięczny maluch [ZIELONA GÓR

Dziękuję Ewo :)

Karmelek zostaje u nas :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

aannee99

Post » Czw lis 21, 2013 13:10 Re: Karmel - cudowny, około 4 miesięczny maluch [ZIELONA GÓR

Nawet nie wiesz, jak się cieszę :dance: Ze względu na Córcię, bo koty mają fantastyczny wpływ na dzieci, są antydepresantami, głaskanie kota uspokaja i w ogóle same zalety.Uwielbiam przyjaźnie kocio-psie, o tym wciąż piszę.A Karmel jest przesłodki :1luvu:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17