Kocia Arka Noego prosi o wsparcie! $, Karma! Dziękujemy WAM

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 28, 2013 21:56 Re: I nowe kocie biedy w KAN RTOZ! DT/DS/$. Proszą o każdą P

Dzięki ci wielkie, jutro powstawiam resztę, dużo tego mam :-)

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Pon paź 28, 2013 23:29 Re: I nowe kocie biedy w KAN RTOZ! DT/DS/$. Proszą o każdą P

Dziękuję w imieniu radomszczaków :)
FORZA!
ITALIA

bianco nero

Od: Czw gru 11, 2008 2:12

Post » Wto paź 29, 2013 19:46 Re: I nowe kocie biedy w KAN RTOZ! DT/DS/$. Proszą o każdą P

Maleńtasy - https://www.facebook.com/media/set/?set ... 265&type=1
Dajcie znać jaka ich obecna sytuacja, bo już brzuchów im chyba masować nie trzeba, i one są dwa? czarny i buras? I jakie płci ;)
bianco nero, masz FB? to dostałabyś admina na Kotach z Radomska, bo ja mam trochę licho z czasem i jestem raz dziennie tak że mogę foty wstawiać, z telefonu nie bardzo....
Poza tym trzeba w końcu zrobić to wydarzenie ogłoszeniowe, bo tak szybciej szły by kociaste do adopcji, ale ja nie mam totalnie czasu :(

_ogonek_

Post » Wto paź 29, 2013 21:48 Re: I nowe kocie biedy w KAN RTOZ! DT/DS/$. Proszą o każdą P

Póki nie wymienię sprzętu (przełom roku), też loguję się z komórki albo ewentualnie na czyimś komputerze. Na FB, jak na dogo poruszam się z trudem, więc i tak potrzebowałabym przewodnika, do wyłuszczenia jak krowie na rowie. Pomyślę jeszcze nad jedną opcją, bo coś mi właśnie przyszło do głowy.
FORZA!
ITALIA

bianco nero

Od: Czw gru 11, 2008 2:12

Post » Nie lis 03, 2013 20:43 Re: I nowe kocie biedy w KAN RTOZ! DT/DS/$. Proszą o każdą P

_ogonek_

Post » Śro lis 06, 2013 13:38 Re: I nowe kocie biedy w KAN RTOZ! DT/DS/$. Proszą o każdą P

Nasza strona na FB będzie działać jeszcze prężniej :) Rano rozmawiałam z Magdą, będzie bardziej regularnie zamieszczać foty i newsy z życia podopiecznych KANu, a ja mam bojowe zadanie teraz, czyli ogarnięcie wydarzeń KANu, to jest stworzenie na nowo wydarzenia o wirtualnych adopcjach, stworzenie wydarzenia celem ogłaszania podopiecznych RTOZu oraz ciągnięcie za uszy Dam Dom i posuzkiwań DT dla kociąt :)

Zastanawiam się tylko, czy jest sens trzymać ten event "Dam dom"? Może towłaśnie jego przeszktałcić na wydarzenie o wirtualnych adopcjach? Zmodyfikować tytuł na Dam e-Dom? Jaka jest Wasza opinia?

A Haniu, czy aktywacje ogłoszeń KAn-kotkow będą mogły iść na Twojego maila, czy maila RTOZu? Bo nr tel. do Andżeliki oczywiście?

_ogonek_

Post » Czw lis 14, 2013 15:06 Re: I nowe kocie biedy w KAN RTOZ! DT/DS/$. Proszą o każdą P

Ogonku, Ty wiesz najlepiej co zrobic na fejsie, bo tam najczesciej bywasz :) e-dom mi sie podoba :)

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Czw lis 14, 2013 18:00 Re: I nowe kocie biedy w KAN RTOZ! DT/DS/$. Proszą o każdą P

No niestety z e-domów, ogłoszeń nici, muszę zawiesić swoją działalność na wszystkich frontach...
Schronisko, w którym jestem czynnym wolontariuszem ma ogromne kłopoty. Grozi mu likwidacja i 51 psów wyleci na ulicę, bo nie ma innej aletrnatywy.
Będziemy próbować walczyć, choć sprawa jest bardzo nieciekawa i niekorzystna dla schroniska. Jest to czasochłonne, więc wszystkim, któym pomagam musiałam wysłać taką informację...
Na FB KAN zostaje Magda - która działa już tam od tygodnia ponad, dzięki bianco nero :)
Kiedy "wrócę" do żywych? Nie wiem... Ale będę na pewno czytać wszystko na forum :)

_ogonek_

Post » Pt lis 15, 2013 3:57 Re: I nowe kocie biedy w KAN RTOZ! DT/DS/$. Proszą o każdą P

Ujj, to niedobrze. Moze cos sie uda Wam zalatwic.

Ja mam taki problem z fejsem, ze z mojego kompa (dosc zastarzala wersja ubuntu) nie moge sie zalogowac a korzystanie z innego sprzetu mam teraz utrudnione bo zarowno MD jak i Starszy maja taki nawal roboty, ze praktycznie nie odchodza od swoich kompow.

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Pt lis 15, 2013 19:48 Re: I nowe kocie biedy w KAN RTOZ! DT/DS/$. Proszą o każdą P

Nie wiem jak to napisać - Wikuś po raz kolejny wrócił z adopcji :cry: :cry:
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Od: Śro wrz 03, 2008 16:39

Post » Wto lis 19, 2013 9:51 Re: I nowe kocie biedy w KAN RTOZ! DT/DS/$. Proszą o każdą P

MAX-biało-rudy kocurek,mały rozrabiaka,odrobaczony,odpchlony,znaleziony wyrzucony wraz ze swoim rodzeństwem,wkrótce przygotowywany do szczepień-szuka kochającego domku :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Maluchy z Carrefoura.
Prezeska RTOZ otrzymała telefon z Carrefoura, że pracownik znalazł 4 małe kociątka na paletach. Kocicę widziano wcześniej a o maluchach nikt nie wiedział. Kiedy dotarłyśmy tam z koleżanką siedziały przerażone, głodne, zmarznięte w kartonie. Kocięta wylądowały u mnie a na matkę nastawiłyśmy klatkę-łapkę. W nocy została łapana. Kiedy na drugi dzień poszłyśmy po nią dowiedziałam się, że jest jeszcze jedno płaczące głośno rudo-białe kociątko. Niestety nie pozwalało się złapać pod paletami. W końcu udało się ale rudo-biały piękniś chyba nie jest z tego miotu bo jest sporo większy. Podejrzewamy, że ktoś z pracowników mógł je przynieść, kiedy dowiedział się, że zabrałyśmy dzień wcześniej cztery i przyjdziemy jeszcze po matkę. Są dwa kocurki - czarny Bambi i czarno-biały Riko oraz dwie dziewczynki - Sara i Tinka. Przez dwa dni karmiłam je smoczkiem ponieważ matka jest bardzo dzika i początkowo chowała się przed nimi, uciekała kiedy próbowałam je dostawiać. Bardzo szybko zaczęły same jeść i matka także je dokarmia. Odrobaczone, odpchlone, kuwetkowe i słodkie.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

DORCIA - to ok. 5 mieś. koteczka zabrana od zbieraczki kotów. Była przetrzymywana w niewielkiej klatce w zimnym blaszanym garażu bo podobno biły ją pozostałe koty. Gdybyście słyszeli jej płacz. Kotka jest w KAN. Początkowo nie pozwalała nawet na siebie patrzeć, syczała, parskała. Okolica odbytu i ogona to krwawa rana. Wystarczyło cieplutkie pomieszczenie, jedzonko/tylko gotowany kurczak:-( / i zabezpieczenie maścią pupy i kotka zaczęła się bawić, przytulać do ręki, mruczeć.
Odrobaczona, odpchlona, kuwetkowa.

Obrazek Obrazek

Tola
Obrazek

Leoś
Obrazek
Ostatnio edytowano Pt lis 22, 2013 14:41 przez Hanulka, łącznie edytowano 1 raz
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Wto lis 19, 2013 10:31 Re: I nowe kocie biedy w KAN RTOZ! DT/DS/$. Proszą o każdą P

Neska - 5 mieś. kotka podrzucona wraz z braciszkiem na parking przy bazarku. Siedziały przerażone pod maską samochodu i całe szczęście dla nich, że płakały bo dzięki temu nic im się nie stało kiedy samochód by ruszył. Kotki są odrobaczone, odpchlone i zaszczepione. Są bardzo miłe, delikatne i kochane. Kuwetkowe. Kubuś - 5 mieś. braciszek Neski.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Wto lis 19, 2013 10:35 Re: I nowe kocie biedy w KAN RTOZ! DT/DS/$. Proszą o każdą P

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Informacja z 20.10.
Stan Kai nie poprawia się lecz są oznaki pogorszenia. Mała praktycznie przestała jeść, przy odbycie wyczułam guzka. Wielokrotne próby zrobienia kupki i siusiu spełzły na niczym.
Niestety nikt w Radomsku nie mógł lub nie potrafił jej pomóc. Pojechaliśmy więc do kliniki weterynaryjnej w Częstochowie. Diagnoza
natychmiastowa - uwięźnięcie pęcherza i ucisk na jelito grube. Rtg
wykazał złamanie miednicy oraz główki kości udowej. Kajunia jest już
po
pierwszej operacji, czyli o odblokowaniu pęcherza. Niestety druga
operacja usunięcia główki kości udowej będzie zależała od stanu
małej.
Przez to, że miała problemy z oddawaniem moczu ma złe wyniki / jest
bardzo podwyższona kreatynina /. Przez kilka dni będzie płukana i jeśli

nie nastąpiło trwałe uszkodzenie nerek możliwa będzie kolejna
operacja.
Najprawdopodobniej będzie tydzień pobytu w klinice. Już dzisiaj wiem,
że nie stać nas na pokrycie kosztów tych zabiegów i pobytu w szpitalu
ale nie mogę jej odmówić pomocy. Wstępnie to koszt 500-700 zł. Proszę

Was kolejny raz o pomoc dla kotki. Wierzcie mi ona przy wszystkich
zabiegach, badaniach nie wydobyła z siebie głosu. Jest cudowna, a te jej
ogromne smutne oczy widzę nawet we śnie. Żeby tylko przeżyła:'(
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Wto lis 19, 2013 10:46 Re: I nowe kocie biedy w KAN RTOZ! DT/DS/$. Proszą o każdą P

Pusia,kochana,łagodna,ufna,przyjacielska i uwielbiająca pieszczoty koteczka szuka domku. Jest odrobaczona,odpchlona,wysterylizowana i kuwetkowa.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Śro lis 20, 2013 21:59 Re: I nowe kocie biedy w KAN RTOZ! DT/DS/$. Proszą o każdą P

Oj, witajcie, poprawki niebawem.. naprawdę nie mam czasa, czy ktoś z Radomska mozejednak przejac wątki?

Bardzo dużo teraz jestem

poza kompem
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

[poprzednia][następna]