Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 28, 2013 14:57 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

bluette dziękuję, ze mną, z kotami różnie. O sobie więcej nie piszę.
Mój Boluś alergik do 2 dni też choruje. Raz zwymiotował, na drugi dzień doszła biegunka, już ma dwie zmiany na skórze, a będzie ich więcej. Oczywiście przestał całkiem jeść. Teraz jego leczenie potrwa znowu 2-3 tygodnie. Mimo, że jest tylko na karmie hypoalergicznej royal i specyfic co jakiś czas ma takie problemy :( ciężko zawsze to przechodzi, a leczenie trwa długo. Na specyficu bardzo ładnie przytył, aż ponad 300 gram, na jego to bardzo dużo, sierść ma piękną, puchatą, błyszczącą, jednak ta straszna alergia, na wszystko co możliwie utrudnia mu życie.

Już działają linki, zapraszam gorąco na bazarki. Potrzebne leki, karma.

ametyst55 pisze:Zapraszamy na bazarki:
- viewtopic.php?f=20&t=156700
- viewtopic.php?f=20&t=157626
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Pon paź 28, 2013 19:17 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Aniu - lepsza dla alergików jest Purina http://www.karmik.pl/koty/667-purina-ha ... 35-kg.html
Pako wyprobowała to na swojej alergiczce, ona po RC ma dalej alergię, wiec może Twojemu lepiej ta by pasowała.
Ona ma naprawdę ładny zapach - chrupki sa małe i koty chetnie ja jedzą. Ja kupuje czasem swoim dla urozmaicenia. Teraz mam końcówkę - jakieś 200 g, ale moge podesłać , tylko mi adres przypomnij na pw.
I ma też urinary Hils, to tez moge sie podzielic.
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Pon paź 28, 2013 19:34 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Thorkatt dziękuję, znam purinę HA, to bardzo dobra karma ale Specyfik również jest świetnej jakości karmą i Boluś ją lubi. Skład ma super, a co najważniejsze ta karma mu bardzo służy i jest podstawą jego diety. Puriny HA nie ruszy.
Royala również dostaje ale mniej- tą karmę również dobrze toleruje ale po niej nie przytył tak jak po specyficu.
To specyficzny kot, niejadek, maluszek, z wieloma wadami rozwoju. On każde szczepienie, przeziębienie, każdy podany lek, witaminy czy kroplówkę odchorowuje w ten sposób, dlatego bardzo się go oszczędza ale bywa i tak, że po prostu z niczego tak się dzieje.

Anna Rylska

Post » Nie lis 03, 2013 14:20 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Zapraszam na bazarek dla bezdomniaczków
viewtopic.php?f=20&t=158006

bluette

Od: Czw sty 10, 2013 18:59

Post » Czw lis 07, 2013 9:58 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Na jaki adres mozna wysłać karmę dla kotków?
Thompson [*]

vienna2

Od: Pon cze 22, 2009 22:17

Post » Nie lis 17, 2013 16:58 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Dzień dobry.
Bardzo proszę, błagam o dom dla młodego, rocznego czarnego kocurka o bursztynowych oczach.
Kot jest bardzo pro ludzki, grzeczny, typowy miziak, jest wykastrowany, akceptuje wszystkie koty i psy.
Kot cały czas płacze na ulicy. To nie płacz to wycie jest po prostu, które roznosi się po całym osiedlu :( tak chce na do ludzi.
Lamentuje nawet przy jedzeniu :(
Ma tymczas na 1 dzień, potem wraca na ulicę, pod blok, gdzie co chwila koty kończą pod kołami. Został odpchlony, miał kila kleszczy.
Błagam o dom dla niego. Ne mogę go zatrzymać, nie mam warunków, środków na kolejnego kota.

Kochani bardzo proszę o pomoc.

Obrazek Obrazek

Anna Rylska

Post » Nie lis 17, 2013 19:06 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Piękny jest :(
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pon lis 18, 2013 8:45 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Śliczny, biedny kotuś :(
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Pon lis 18, 2013 9:29 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Ania,
coś udało sie Czarnuszkowi załatwić?
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Wto lis 19, 2013 16:31 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

taizu pisze:Piękny jest :(

Tak, musiał być krzywdzony, przeganiany, szczególnie widać to przy kuwecie, po prostu panicznie się boi kiedy ktoś przychodzi. Korzysta z niej pięknie, strasznie długo zakopuje, wywala wszędzie żwir, może to komuś przeszkadzało? nie wiem. Boi się też gwałtownych ruchów ręki.
Kot na pewno miał kiedyś jakiś dom, wspaniale orientuje się w mieszkaniu, pije z fontanny. Dużo śpi, jest przemarznięty, zmęczony, brzuszek ma mocno zgazowany, twardy.

Gdyby Ktoś mia do oddania dobrej jakości karmę, żwirek, będziemy wdzięczni.

Anna Rylska

Post » Wto lis 19, 2013 17:08 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

mam 400 g rc sensitivity, trochę witamin vita-vet, chyba 5 tabl. Clavaseptinu 50 mg.
Jeśli może być to proszę o adres na pw, jutro wyślę :ok:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Wto lis 19, 2013 18:04 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

nelka83 pisze:mam 400 g rc sensitivity, trochę witamin vita-vet, chyba 5 tabl. Clavaseptinu 50 mg.
Jeśli może być to proszę o adres na pw, jutro wyślę :ok:
:1luvu:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Wto lis 19, 2013 18:09 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

A może ktoś w taki sposób chciałby pomóc kotom u Ani:

Aia pisze:Dziewczęta, mam ogromną prośbę.
Chciałam zaprosić, zachęcić Was do wstawienia do swojego podpisu banerka oraz rozreklamowania po zaprzyjaźnionych wątkach mojego bazarku.
Dochód w całości pójdzie na cel charytatywny i to osoba, która wygra licytację wskaże do kogo mają trafić pieniądze.
Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=158443][img]http://wstaw.org/m/2013/11/19/output_U19ZVY.gif][/img][/url]

Niech jak najwięcej osób się dowie o bazarku, będzie z kim policytować :wink:

link do tego bazarku:
viewtopic.php?f=20&t=158443

Może ktoś się skusi na śliczną maskotkę i pomoże kotom Ani :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy

ametyst55

Post » Pt lis 22, 2013 14:46 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Przypomnę koty u Ani :!:
Obrazek

ametyst55

Post » Pt lis 22, 2013 14:49 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Aniu, przepraszam, moja przesyłka jeszcze nie poszła :oops:
Chciałam dziś wysłać, ale okazało się, że dziś poczta u mnie nieczynna :evil:
Ale w poniedziałek powinna już pójść.
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

[poprzednia][następna]