Mela - kocia nastolatka po przejściach u mnie w DS

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 16, 2013 20:59 Re: Rekomendacja:ponad 10 lat, bez zębów, bez jednej łapy-Op

Alienor, jesteś WIELKA :1luvu:
morelowa - nie mam nr konta, bardzo proszę o

jej siostra

Od: Nie cze 27, 2010 11:45

Post » Sob lis 16, 2013 21:08 Re: Rekomendacja:ponad 10 lat, bez zębów, bez jednej łapy-Op

Nie jestem wielka, tylko mam miękkie serce. Swego czasu nie mogłam wziąć na DT Darka[*] po operacji oczu - załapał wirusówkę i odszedł :( . Ciągle mam wyrzuty sumienia, mimo że nie mogłam go dłużej tymczasować (był na TDT) i mimo że u mnie krótko po jego operacji też była ciężka choroba kota (sepsa od pękniętego polipa głęboko w uchu), więc i u mnie mógłby nie dać rady, ale ciągle żal.
A Mela jest fajną kotką, nie dającą sobie w kaszę dmuchać - musi tylko mieć szansę doczekać domu :ok: . U mnie ją - mam nadzieję - ma :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob lis 16, 2013 21:11 Re: Rekomendacja:ponad 10 lat, bez zębów, bez jednej łapy-Op

I ja prosze o konto. Happy przelala mi 50 zl, zabers 40, jak tylko kasa dojdzie, odejme za wysylki 15 zl i reszte przeleje Tobie, dam znac kiedy i ile konkretnie - najpewniej w poniedzialek.
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Sob lis 16, 2013 21:12 Re: Rekomendacja:ponad 10 lat, bez zębów, bez jednej łapy-Op

Aha, pamietajcie, sponsoruje dwa pakiety ogloszen na dwa miasta.
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Sob lis 16, 2013 21:57 Re: Rekomendacja:ponad 10 lat, bez zębów, bez jednej łapy-Op

Doczytałam, trzymam kciuki, żeby Mela jednak okazała się przyjazna dla innych kotów :ok:

Joako

Od: Wto cze 19, 2007 7:59

Post » Sob lis 16, 2013 22:01 Re: Rekomendacja:ponad 10 lat, bez zębów, bez jednej łapy-Op

Wiadomości z ostatniej chwili:
Mela kocha głaskanie za uszkiem - mruczy wtedy i wysuwa z lubości języczek. Gourmet też jest ok po przetarciu. Na reakcję na zmiksowanego kuraka w rosole czekamy. Natomiast zdecydowanie nie lubi ludzi nagle wkraczających do łazienki - syczy wtedy bardzo i warczy. A jak goni organizm, to trzeba się czasem pospieszyć :wink: , ale będziemy brać pod uwagę preferencje kici.
W podróży cicha i bezproblemowa, nie załatwiła się na podkład. Na wizytę w kuwecie czekamy spokojnie do jutra . Spokojniej nocy życzymy Wam i sobie :D .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Nie lis 17, 2013 8:27 Re: Rekomendacja:ponad 10 lat, bez zębów, bez jednej łapy-Op

Nr konta zaraz powysyłam.

Owarczała??Alę??? no, to się nie popisała. Ja nawet do przez te wszystkie noszenia nawet miauka nie usłyszałam, sądziłam, że ona to sama :roll: cichość i przylepność , ale z drugiej strony - tak była przerzucana ostatnio, że mogło się jej znudzić.
Może była jedynaczką, może życie na wolności ją nauczyło - choć stawiam na to pierwsze.
Musiałaby być wielką twardzielką, żeby przeżyć wypadanie wszystkich zębów po kolei, dawać sobie tak radę, żeby być okrągłym kotkiem.. :? No, i to jedzenie tylko ciap.

Czarno-czarni , o ogłoszenia poproszę jak tylko Alienor 'sprawdzi' kicię. Te wszystkie reakcje, preferancje itp., choć częściowo. Dziękuję.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie lis 17, 2013 9:58 Re: Rekomendacja:ponad 10 lat, bez zębów, bez jednej łapy-Op

Ona warczy na wszystkich, którzy nagle coś robią - to nic dziwnego. Miała sporo ciężkich przeżyć i denerwują ją nagłe zmiany. Kurak może być, ale ze spodeczka. Był sik w kuwetce, kupki jeszcze nie było. Zmigrowała za sedes, gdzie Ala przewidująco rozłożyła polarowy podpupnik i tam dulczy.
Aha, ona raczej jest domowa jedynaczka i obawiam się, że nie tak dobrze odżywiona jak się wydawało, bo jej kręgosłup ciutkę sterczy pod tym puchatym futerkiem. Choć może to objaw wieku - trudno powiedzieć. I Mela nie jest słodką dziewczynką - charakterologicznie to twardzielka, która zna swoje ograniczenia, ale zamiast się z nimi pogodzić, szuka sposobów na obejście problemów. Jest o wiele mniej ugodowa od Maurycego, który jest wielką ciapą. Baba z jajami - jak Danuta Rin śpiewająca "Gdzie ci mężczyźni" :mrgreen: .

Alienor

Post » Nie lis 17, 2013 13:24 Re: Rekomendacja:ponad 10 lat, bez zębów, bez jednej łapy-Op

NIe jest słodką dziewczynką ? 8O No, żesz, a tak sie wydawało :mrgreen:
Ale to może jednak przez te stresy :( Migdał też się po lotach samolotem i jazdach samochodami zmienił .

Też wyczuwałam bardzo ten kręgosłup, ale lecznica I mówiła, że b. dobrze wygląda, lecznica II, mówiła, że nie jest zabiedzona.. Z drugiej strony ten brak zębów może być wynikiem nie tylko wieku [Morela ma 13, ale zęby jak młódka], ale i złego odżywiania, co sugerowała lecznica II.
Nie ma co dywagować - póki koty sie nie nauczą mówić, się nie dowiemy. Ważne, że je - i się pewnie poprawi na alienorkowej kuchni - i sika gdzie trzeba.
Trzeba babie znaleźć dom na resztę życia i tyle. :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Nie lis 17, 2013 14:28 Re: Rekomendacja:ponad 10 lat, bez zębów, bez jednej łapy-Op

Mela zdecydowanie woli puszki niż domowe jedzenie - trudno będzie ją poddtuczyć. Ona jest słodka do ludzi jak są spokojni i nie robią gwałtownych ruchów. Inne koty powodują z mety warczenie, choć z Maurycym pogodziła się o tyle, że póki nie schodził na ziemię, to na niego nie warczała. Fionkę też można odkupkać i odsiusiać, ale zbliżenie się do niej jest już be.
Wciąż czekamy na kupkę.

Alienor

Post » Nie lis 17, 2013 16:51 Re: Rekomendacja:ponad 10 lat, bez zębów, bez jednej łapy-Op

Ona może jest ogólnie słodka, a tylko się boi po prostu. Tyle ją spotkało ostatnio..
W sumie nie wiadomo :
- nie lubi kotów, bo jedynaczka;
- nie lubi kotów, bo walczyła z nimi o przeżycie na tzw. wolności..

O, matko - teraz będziemy na kupkę czekać.. :(

Alienorku - odebrałaś maila??
Komentarz do niego jest jakby w pierwszym moim poście po Waszym wyjeździe.

Obrazek

morelowa

Post » Nie lis 17, 2013 17:21 Re: Rekomendacja:ponad 10 lat, bez zębów, bez jednej łapy-Op

Dopiero teraz zajrzałam na maila. Ale te wyniki były też w tej kopercie, którą dostałam z kotą :D . A najbardziej mi się podoba opis z pierwszego szpitalika - kotka wiek 10+, maści wszelakiej :lol: .
W zasadzie wszystkie wyniki są w normie, więc jeśli można, wolałabym ich nie wklepywać ręcznie. To jest PDF a mam tylko readera (do odczytu) a nie writera (żeby zmieniać coś) - można zrobić w razie czego screenshota i w paincie zamazać, ale może jutro? :oops:
Ponieważ ona mniej jadła pyszczkiem a więcej dostawała w kroplówkach, to nie spodziewałam się kupki od razu, więc spoko. Jakby do jutra nie było zacznę się stresować. Charakter prawdziwy będzie z niej wychodził po trochu, bo wiadomo, że w stresie każdy trochę inaczej reaguje i jest nieco przeczulony.
No to wracam do zajmowania się gadzinami, mentalnie trzymając kciuki za Alę, która się produkuje na zaduszkach jazowych (recytuje wiersze).

Alienor

Post » Nie lis 17, 2013 18:20 Re: Rekomendacja:ponad 10 lat, bez zębów, bez jednej łapy-Op

Aaaa - ja do koperty nie miałam czasu zajrzeć :twisted: nie wiedziałam, że tam jest też coś z lecznicy II, myślałam, że tylko to mądre z I oddali.
Maści wszelakiej, opowiedziane zdjęcie... Obrazek

Użyłaś zbyt trudnych słów jak dla mnie - nie chce mi sie googlować :mrgreen:
Jak ok z tymi wynikami , to spoko, myślałam, że trzeba jakiejś burzy mózgów czy co.. To jak bedziesz miała za dużo czasu np.

Ja mam worda do odczytu :evil: Muszę chyba aktywować, bo nic nie moge zrobić. Ulotki choćby .

To trzymamy za Alę teraz :ok: Ona ma po Tobię tę niespokojną naturę??

Obrazek

morelowa

Post » Nie lis 17, 2013 23:11 Re: Rekomendacja:ponad 10 lat, bez zębów, bez jednej łapy-Op

Pieniądze poszły. Z mojego konta, ale ode mnie, czarno-czarnych i Kingi Warmijskiej. Szczegóły w pw. Na zdrowie :)

jej siostra

Od: Nie cze 27, 2010 11:45

Post » Pon lis 18, 2013 7:38 Re: Rekomendacja:ponad 10 lat, bez zębów, bez jednej łapy-Op

Dalej brak kupy. Siku było. Dzidzia bardzo lubi się miziać - mruczy wtedy i ślini się ze szczęścia. ma na bródce rankę, którą smaruję olejkiem z dziurawca, żeby się leczyła bo troszkę się paprze. Na nosku (a w zasadzie nad) ma zmianę, która wygląda jak grzybica - dojdziemy do tego przy usuwaniu szwów. Albo wcześniej, jak dalej nie skupczy się.

Alienor

[poprzednia][następna]