Czarny Luk z Radomia szuka DS

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto wrz 04, 2012 18:50 Czarny Luk z Radomia szuka DS

Witajcie. Szukam dobrego domku dla ok. 2 i pół rocznego kota o imieniu Luk. Piszę to z ciężkim sercem, bo to mój kot i muszę go oddać. Powodem jest alergia, która doprowadziła już do astmy. Długo się broniłam, ale mam "przeciwko sobie" lekarza, męża, mamę, siostry... Wszyscy nalegają, żeby znaleźć kotu inny domek. Poza tym mąż nigdy do końca go nie zaakceptował (a Luk jest u nas ok. 1,5 roku). Kot jest ważny, ale spokój w rodzinie ważniejszy... Obawiam się jednak, że nie znajdzie się chętny do adopcji, bo kotek jest trochę chory - ma nadziąślaki, które trzeba obserwować i co kilka miesięcy zgłosić się do weterynarza po zastrzyk hormonalny. Nie jest to uciążliwe, ale jednak to dodatkowy obowiązek. Niedawno przeszedł zapalenie nerek.
Luk jest pieszczochem, ładuje się na kolanka gdy tylko ma okazję:) Jest kontaktowy. Nie mam pojęcia, czy nadaje się do domu, gdzie już są koty. Nie bardzo lubi dzieci, tzn. pozwala dzieciom się głaskać, ale nie ma mowy o przytulaniu, noszeniu na rękach itp. Jest oczywiście nauczony czystości. Jest wykastrowany. Dotąd był kotem niewychodzącym.
Kotek dostanie do nowego domku całe potrzebne wyposażenie łącznie z drapakiem i siatką na balkon.
Nie wiem, co jeszcze mogłabym napisać. Czy ktoś chciałby go przygarnąć?

Rada

Od: Wto wrz 04, 2012 18:22

Post » Wto wrz 11, 2012 22:25 Re: Czarny Luk z Radomia szuka DS

Nie napisałam, że Luk jest śliczny: sierść ma czarną, ale na przednich łapkach ciemnobrunatną i złote oczy. Mam nadzieję, że uda mi się wstawić zdjęcia: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2f3 ... d1a06.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1c7 ... 2ab8d.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bc7 ... d60ee.html
Ostatnio edytowano Czw lis 21, 2013 11:14 przez Rada, łącznie edytowano 1 raz

Rada

Post » Sob sty 12, 2013 12:09 Re: Czarny Luk z Radomia szuka DS

Jeszcze raz zapytuję, czy ktoś chciałby przytulaśnego kotka?

Rada

Post » Śro kwi 03, 2013 15:55 Re: Czarny Luk z Radomia szuka DS

Nadal szukamy domku dla Luka... Potrzeba jest coraz bardziej nagląca :(

Rada

Post » Pt lis 15, 2013 17:42 Re: Czarny Luk z Radomia szuka DS

Zdaję sobie sprawę, że jest dużo kotów potrzebujących domu, ale odświeżam, bo nadal szukamy kogoś o wielkim sercu. Problem narasta, bo u syna pojawiły się duszności. Jeszcze nie znam przyczyny, ale jeśli okaże się, że sprawa jest związana z kotem, to będziemy musieli go chyba odwieźć do schroniska, z którego go wzięliśmy, bo nikt go nie chce :(

Rada

Post » Sob lis 16, 2013 5:42 Re: Czarny Luk z Radomia szuka DS

Od wrzesnia szukacie dla niego domu i nie bylo na to cudo chetnych...??? 8O 8O 8O Nie wierze... :oops:

Czarna puma

Od: Pt cze 28, 2013 21:46

Post » Sob lis 16, 2013 13:36 Re: Czarny Luk z Radomia szuka DS

Od września... ubiegłego roku ;) Najpierw szukaliśmy niezbyt gorliwie, no bo niby wiedziałam, że musimy się z nim rozstać, ale jednak ciężko było się pogodzić z tą myślą... Jednak sytuacja się pogarsza, więc musimy go komuś oddać. Na miejscu niestety nie udało nam się nikogo znaleźć, więc mam nadzieję, że może tutaj...

Rada

Post » Sob lis 16, 2013 19:35 Re: Czarny Luk z Radomia szuka DS

Rada pisze:Od września... ubiegłego roku ;) Najpierw szukaliśmy niezbyt gorliwie, no bo niby wiedziałam, że musimy się z nim rozstać, ale jednak ciężko było się pogodzić z tą myślą... Jednak sytuacja się pogarsza, więc musimy go komuś oddać. Na miejscu niestety nie udało nam się nikogo znaleźć, więc mam nadzieję, że może tutaj...

A gdzie tego kocia oglaszasz? Najgorsze jest takie szukanie domkow na CITO...:(

Czarna puma

Od: Pt cze 28, 2013 21:46

Post » Czw lis 21, 2013 11:08 Re: Czarny Luk z Radomia szuka DS

Właściwie tylko tutaj. Tyle jest wszędzie tych ogłoszeń, że pomyślałam, że nie ma sensu pisać. Ale może się mylę? A gdzie najlepiej ogłosić? Zbieram się, żeby napisać na Facebooku.
Dotąd szukaliśmy wśród rodziny, znajomych i ich znajomych. No i weterynarz, do którego chodzimy też szuka. Ale na razie bez skutku.

Rada

Post » Nie lis 24, 2013 22:41 Re: Czarny Luk z Radomia szuka DS

Tak naprawdę nigdzie go nie ogłaszacie. Napisz do CatAngel z forum, ona za opłatą robi dużo ogłoszeń. Schronisko dla tego kotka to śmierć, w Radomiu w schronisku koty nie mają dobrych warunków, poza tym słyszałam o jakiś zastrzykach odczulających....straszne to wszystko.....W Radomiu trudno o dom dla kotka, ogłaszajcie go na Warszawę, Kraków, trzeba nawet kotka zawieźć, trudno...Piszesz o spokoju w rodzinie, jeśli mąż nie akceptował kotka, to po co go braliście....

malinka1

Od: Czw cze 28, 2007 8:27

Post » Wto gru 03, 2013 15:57 Re: Czarny Luk z Radomia szuka DS

Ja nawet wolałabym go zawieźć - zobaczyć dom, więc z tym nie ma problemu.
Mąż nie jest jakimś wielkim wielbicielem zwierząt, ale akceptował kotka, dopóki nie zaczęłam chorować. Dla niego ja jestem ważniejsza od kota i uważa, że sprawa jest prosta - kontakt z kotem niszczy mi zdrowie, więc należy go usunąć. Odczulać mnie lekarze nie chcą, dopóki mamy Luka w domu. Rozmawiałam z trzema. Alergia to nie jest taka drobnostka, jak się wydaje tym, którzy jej nie mają. Plus moja astma i teraz duszności u syna, których przyczyny jeszcze nie znaleźliśmy. Biorąc kota do domu nie da się przewidzieć wszystkich komplikacji, które nas w życiu spotkają. A skoro tak, to czy powinno się zaprzestać przygarniania zwierząt? Tak na wszelki wypadek? Daliśmy Lukowi 3 lata domowego ciepła, doprowadziliśmy jego zdrowie do porządku a teraz szukamy dla niego dobrego domu. Nie widzę w tym nic nagannego.
Tak mi się ulało, bo stanęły mi przed oczami różne przeczytane na forum wypowiedzi typu "oddają kota, bo alergia, phi, też mi powód, co za nieodpowiedzialni ludzie". Tak się trochę tłumaczę, zanim usłyszę zarzuty ;)
Dziękuję za podpowiedzi:) Spróbuję ogłosić gdzieś kocisko i skontaktuję się z CatAngel.

Rada