STARE , KALEKIE w schronie-Dziadzio Kostuś za TM [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 16, 2013 9:34 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!!mała niewidoma CINDY !!!

Do góry :D
Będę w schronie w niedzielę
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Sob lis 16, 2013 9:34 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!!mała niewidoma CINDY !!!

Do góry :D
Będę w schronie w niedzielę

Edit poszło dwa razy
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Sob lis 16, 2013 19:12 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!!mała niewidoma CINDY !!!

Dziś moje serce rozsypało się na miliony kawałków :( .
Widok jaki zastałam w pokoiku adopcyjnym kociąt z jednej strony radosny , bo kociaków brak czyli w tygodniu wszystkie znalazły domy . No nie wszystkie . Tych dwóch nikt nie chce . Nawet dziś odwrócono od nich głowy , gdy przyszli ludzie w poszukiwaniu małej koteczki do towarzystwa młodemu kocurkowi . Wiem od opiekunek ,jak przykre były komentarze gdy w ciągu tygodnia proponowały te dwie niezwykłe koteczki. Zobaczcie , jakie smutny widok :

Obrazek

Obrazek

Tylko one dwie (na dole jest szczeniaczek przywieziony wczoraj wieczorem).

Cindy jest jeszcze w dobrej formie , ma apetyt i szaleje z zabawką . Basia jest słabiutka , schudła od poniedziałku gdy u niej byłam, płacze , humorek jej siada :( .
Ostatnio edytowano Sob lis 16, 2013 22:32 przez MałgosiaZ, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Sob lis 16, 2013 19:44 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!!mała niewidoma CINDY !!!

Tak, to jest bardzo przykry widok. Łamiący serce.
Kocięta (pełnosprawne rzecz jasna :twisted: ) znajdują domy błyskawicznie. A one już tyle czasu czekają :( .
Dwie piękne kocie istotki. Czułe, rozmruczane i w miarę radosne.
Basia pobawiła się piórkiem. Przez kilka minut, bo tylko tyle czasu miałyśmy dla niej :( .
Kocie dzieci zamiast brykać w zabawie, gnieżdżą się w klatkach :( .
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Sob lis 16, 2013 19:57 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!!mała niewidoma CINDY !!!

Film z Basią: http://www.youtube.com/watch?v=3trkj0ck3do
Film z Cindy: http://www.youtube.com/watch?v=7DtlCBYovT4
W tle skowycze marudny szczeniak, który siedzi w tym samym pokoju, co dziewczyny.

Martwi mnie to, co napisała MalgosiaZ: że Basia nam niknie.
W moim mieszkaniu i w moim życiu jest teoretycznie miejsce dla trzeciego kota...

Ale może zachować je dla większej biedy?
Przecież Basia to fajny i zdrowy kociak, brakuje jej tylko jednej łapki, ale świetnie sobie radzi.

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

Post » Sob lis 16, 2013 20:01 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!!mała niewidoma CINDY !!!

Kochane bidulki :(
Szyszka ............................................. Moris .............................................. Glutek i Muszka
Obrazek Obrazek Obrazek [url=https://naforum.zapodaj.net/e1a033c7ccbe.jpg.html][url=https://naforum.zapodaj.net/35b4fd9e2ec9.jpg.html]

iwaka

Od: Pt sie 12, 2011 18:33

Post » Sob lis 16, 2013 20:17 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!!mała niewidoma CINDY !!!

strasznie przykro :cry:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Sob lis 16, 2013 20:19 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!!mała niewidoma CINDY !!!

Ja dziś wydałam jedną do ds może w jej miejsce zabrac jakąś bidę od was ..... :?

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Sob lis 16, 2013 20:25 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!!mała niewidoma CINDY !!!

A może dziewczynom skombinować większą klatkę i połączyć..? Niech mają chociaż siebie we dwie..?
Bo naprawdę smutny to widok, samotny, niechciany kociak. A jak adoptujący zobaczą, że one wesolutkie i zabawowe, jak normalne, sprawne koty... to może ktoś się skusi? :oops:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Sob lis 16, 2013 20:57 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!!mała niewidoma CINDY !!!

Szalony Kot pisze:Bo naprawdę smutny to widok, samotny, niechciany kociak. A jak adoptujący zobaczą, że one wesolutkie i zabawowe, jak normalne, sprawne koty... to może ktoś się skusi? :oops:

Obie dziewczyny są sprawne i harcują, aż miło :)
Klatki w sekcji dla kociaków są za małe, żeby dwa koty w nich umieścić.

Oto więcej filmików:
Niewidoma Cindy harcuje: http://www.youtube.com/watch?v=k09bYFnkMM0
Basia trójłapka się bawi: http://www.youtube.com/watch?v=_3IsODVrNik
Obrazek
Obrazek

akne

Post » Sob lis 16, 2013 21:00 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!!mała niewidoma CINDY !!!

Moderatorzy: post do usunięcia - zdublował mi się dziwnym trafem.
Ostatnio edytowano Sob lis 16, 2013 21:03 przez akne, łącznie edytowano 1 raz

akne

Post » Sob lis 16, 2013 21:01 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!!mała niewidoma CINDY !!!

lidka02 pisze:Ja dziś wydałam jedną do ds może w jej miejsce zabrac jakąś bidę od was ..... :?

Basia i Cindy to sprawne kociaki. Sama zastanawiam się nad wzięciem jednej z nich na DT, bo mam już dwa koty, a moje mieszkanie jest niewielkie.[/quote]

Bardziej pomocy potrzebuje jednak Trisia:

Obrazek

Trisia siedzi w pokoju adopcyjnym chyba od dwóch tygodni już.
Dziewczyna jest nieco wycofana, dziś udało mi się ją nakarmić.

To smutne, żeby taki fajny kot na stare lata musiał być w schronie...

Trisia podobno nie ma ząbków, ale dziś rąbała Smillę suchą dla kociąt - nie chciała jeść mokrej, tylko chrupki ją zainteresowały :)
Obrazek
Obrazek

akne

Post » Sob lis 16, 2013 22:52 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!!mała niewidoma CINDY !!!

[quote="akne"
Martwi mnie to, co napisała MalgosiaZ: że Basia nam niknie.
W moim mieszkaniu i w moim życiu jest teoretycznie miejsce dla trzeciego kota...

Ale może zachować je dla większej biedy?
Przecież Basia to fajny i zdrowy kociak, brakuje jej tylko jednej łapki, ale świetnie sobie radzi.[/quote]

A może jakbyś ją wzięła na tymczas to łatwiej by jej było szukać domku z wolności. Można by wtedy ogłaszać gdzie się da. Dopóki jest w wschronie to niwiele da się zrobić. No ale to dość poważna decyzja. Jakby co to mogę pomóc ją ogłaszać
ObrazekObrazek

basia111

Od: Czw paź 04, 2012 16:39

[poprzednia][następna]