KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 15, 2013 12:34 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

CatAngel pisze:
mir.ka pisze:
masKotka? pisze:Mój tymczas Groszek wraca do mnie :( za wysoko sika i wylatuje to poza kuwetę. Pani nie moze wstawic większej kuwety wiec oddaje mi kota "wysokich sików". Czy ktoś z Was ma jakiś pomysł na taką przypadłość?

kryta kuweta
mój kuzyn miał to ze swoim kotem

Mój Skitels sika wysoko i kryta kuweta tutaj to najlepsze rozwiązanie.

a nie smierdzi jak leje po ściankach tej krytej kuwety?
ja już sie wybieram do sklepu kupić taką wysaka miskę jak na zabawki, może pomoże? :) jak myślicie?

masKotka?

Od: Nie lut 03, 2013 19:48

Post » Pt lis 15, 2013 12:43 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

masKotka? pisze:
CatAngel pisze:
mir.ka pisze:
masKotka? pisze:Mój tymczas Groszek wraca do mnie :( za wysoko sika i wylatuje to poza kuwetę. Pani nie moze wstawic większej kuwety wiec oddaje mi kota "wysokich sików". Czy ktoś z Was ma jakiś pomysł na taką przypadłość?

kryta kuweta

ja już sie wybieram do sklepu kupić taką wysaka miskę jak na zabawki, może pomoże? :) jak myślicie?

a u Ciebie jak sikał?
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt lis 15, 2013 12:56 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Mara S pisze:lepsza dla tej babki byłaby kotka

Moja Sheba niestety też sika wysoko pomimo że to dziewczynka- kupiłam wysoka kuwetę wstawiłam do sypialni i spokój.
I tak śmierdzi ten sik, ale w krytej się tak nie rozchodzi, a ja przy sprzątaniu kuwety przemywam mokrą chusteczką z Biedronki do łazienki- niebieski kolor opakowania, przy okazji się dezynfekuje
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt lis 15, 2013 13:00 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

mir.ka pisze:
masKotka? pisze:
CatAngel pisze:
mir.ka pisze:

kryta kuweta

a u Ciebie jak sikał?

Juz lepiej wydać pieniądze na krytą niż jakies wysokie odkryte miski.
My mamy taką i wystarczy http://www.okazje.info.pl/sh/sport-i-ho ... rosta.html
Czy śmierdzi-mój kot na "zdiagnozowną" niewydolność nerek więc siki mu ogólnie śmierdzą w sumie u reszty kotów też śmierdzi. Ale jak kuweta kryta to siki nie wylatują jak kot na ściankę kuwety sika Także bez obaw. Poza tym według mnie kryta lepsza niż odkryta :) No i używam jeszcze zapachu do kuwety to już bardziej na kupki :)
w zoologicznym na Baczyńskiego jest kryta po 59zł taka http://www.coralbio.pl/index.php?p4492, ... -z-filtrem

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt lis 15, 2013 13:05 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

a tu jakaś jeszcze tańsza i miałabyś Kasiu blisko:
http://sklep.apet.pl/koty/kuwety_2/kuwe ... ll_1s.html

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pt lis 15, 2013 13:07 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

O ta jest jeszcze lepsza bo podstawa jest bardzo wysoka :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt lis 15, 2013 13:19 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

jest jeszcze taki preparat niwelujący zapach kociego moczu i ułatwiający mycie , do kupienia w zzo+
mam taki bo mi nieraz koty leją pod drzwiami lub do butów jak je nie chcę wypuścić na dwór :(
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Pt lis 15, 2013 14:14 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

mir.ka pisze:jest jeszcze taki preparat niwelujący zapach kociego moczu i ułatwiający mycie , do kupienia w zzo+
mam taki bo mi nieraz koty leją pod drzwiami lub do butów jak je nie chcę wypuścić na dwór :(

a jak się nazywa ten preparat? bo mi kot siurnął na pufę u julki :?

fruciu

Od: Pt kwi 26, 2013 14:16

Post » Pt lis 15, 2013 14:58 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

mir.ka pisze:
masKotka? pisze:
CatAngel pisze:
mir.ka pisze:

kryta kuweta

a u Ciebie jak sikał?

różnie, czasami sie mieścił, czasami musiałam sprzątać. A jak sikał przy mnie to go przytrzymywałam :D

masKotka?

Od: Nie lut 03, 2013 19:48

Post » Pt lis 15, 2013 15:09 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

fruciu pisze:
mir.ka pisze:jest jeszcze taki preparat niwelujący zapach kociego moczu i ułatwiający mycie , do kupienia w zzo+

a jak się nazywa ten preparat? bo mi kot siurnął na pufę u julki :?

http://www.zooplus.pl/shop/koty/kuwety_ ... ety/189885
Obrazek

mir.ka

Post » Pt lis 15, 2013 15:16 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Dziś Miłek znów szalał ale nie miał za bardzo apetyu, po Nuki (forma zarówno dla kota jak i dla kotki :wink: ) było widać że ewidentnie brak jej kociego towarzystwa - na widok Miłka robił(a) wszystko - od miaczych lamentów po łaszenie się o kraty i turlanie... Levi oczy ma ładniejsze. Sajgonka - po pierwsze żałuję że jej nie wyniosłam do boksu bo kichała a patrząc na jej odbyt i rzadkie kupy w kuwecie wnioskuję, że coś z nią nie tak :| z zachowania była tak jak zawsze. Po drugie - to zgrubienie pod skórą za jej lewym uchem to chip? mam nadzieję, takie coś dziś odkryłam u niej. Zostało tylko kila saszetek kiteta na wieczór powinno starczyć.

mrymry

Od: Pt paź 18, 2013 14:37

Post » Pt lis 15, 2013 15:20 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Teraz wreszcie usiadłam i zaczęłam myśleć logicznie, czemu ja jej nie zamknęłam? :| a teraz nie mam jak się wyrwać :| Tak sądzę, że tak będzie słusznie zaizolować kitkę...

mrymry

Od: Pt paź 18, 2013 14:37

Post » Pt lis 15, 2013 16:39 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

The Szops pisze:Stefcia czuje się lepiej :D

dzisiaj trafiłam na sesję zdjęciową Stefci,może będzie miała dom :D Niestety dziewczynka na razie ma mega katar.Ale faktycznie z jej "dzikości" już niewiele zostało.

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Pt lis 15, 2013 18:43 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

U mnie 3 koty sikaja -stojąc. Mam kuwetę z rynna moczową- kuweta jest z pojemnika na maltę i do ścianki przyczepiony jest pasek wykładziny podłogowej o szer ok 20 cm. W taki sposób mocz spływa do kuwety i po problemie :mrgreen:
[IMG=http://imageshack.com/a/img198/7822/20111022.jpg][/IMG]Uploaded with ImageShack.com
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Pt lis 15, 2013 19:37 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

:D Witaj majencjo :D - jak zawsze pomysłowa :ryk:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

[poprzednia][następna]