POZNAŃ Płomyczek-rudy mały szkielecik -zgasł :(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lis 13, 2013 22:58 Re: POZNAŃ Płomyczek-rudy mały szkielecik -zgasł :(

Płomyczku[*]

Dzięki tobie nie odszedł sam, czuł się kochany i bezpieczny.
Pozwoliłaś mu odejść bezboleśnie,spokojnie i godnie.
Dziękuję w jego imieniu za to, że jesteś wspaniałym i dobrym człowiekiem.
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Śro lis 13, 2013 23:55 Re: POZNAŃ Płomyczek-rudy mały szkielecik -zgasł :(

Villentretenmerth pisze:Jak ja mam to wytłumaczyć moim kotom...
Opowiem im o pięknym, dzielnym rudym kocie. Opowiem im o Płomyczku. Opowiem, że kolejny z naszych braci odszedł za Most, bo na ratunek było już za późno ale w ostatnich dniach swego życia spotkał prawdziwych Ludzi, którzy walczyli o niego i byli z nim do końca.
Ledwie kilkanascie dni, a ileż w nich dobrych uczuć...
Teraz znów zrobiło się ciemniej i zimniej.

A ja dziękuję wszystkim za rady, zaangażowanie i ciepłe słowa.
Bardzo, bardzo mi żal- poznałam małego rudzielca i ...

Jakoś nie chce się odpinać płomyczkowego bannerka , prawda?

Cairo, jestem bardzo dumna ,że Cię znam.

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Śro lis 13, 2013 23:58 Re: POZNAŃ Płomyczek-rudy mały szkielecik -zgasł :(

To prawda ..ciężko odpiąć ten banerek bo nie tak miało być :cry:
Ale chyba trzeba będzie...
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Czw lis 14, 2013 10:16 Re: POZNAŃ Płomyczek-rudy mały szkielecik -zgasł :(

:cry: :cry: :cry:
Bałam się zajrzeć - dopiero doczytałam.
Tak strasznie mi przykro :( :( :( :( :(
Śpij spokojnie Płomysiu [*]
ObrazekObrazek

Jagooda

Od: Czw wrz 08, 2011 12:47

Post » Czw lis 14, 2013 11:33 Re: POZNAŃ Płomyczek-rudy mały szkielecik -zgasł :(

płomyczek dla Płomyczka
Obrazek
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Czw lis 14, 2013 15:11 Re: POZNAŃ Płomyczek-rudy mały szkielecik -zgasł :(

Tak smutno i żal :cry: :cry: :cry: nie mogę uwierzyć....

yolaantaa

Od: Śro lis 14, 2012 14:10

Post » Czw lis 14, 2013 19:38 Re: POZNAŃ Płomyczek-rudy mały szkielecik -zgasł :(

Annaa pisze:
Ale chyba trzeba będzie...

Ano trzeba :(
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Czw lis 14, 2013 19:50 Re: POZNAŃ Płomyczek-rudy mały szkielecik -zgasł :(

ja jeszcze nie potrafię... :oops:

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Czw lis 14, 2013 20:12 Re: POZNAŃ Płomyczek-rudy mały szkielecik -zgasł :(

Spotkałam dzisiaj mojego weterynarza, który też bardzo przejął się Płomyczkiem. Zrobił wczoraj sekcję i okazało się, że Płomyś miał wrodzoną wadę wątroby- była mniejsza niż powinna być i miała nieprawidłowości w budowie. Za wątrobą był ogromny krwiak, który przed wczoraj pękł i to było przyczyną, że skończyło się jak się skończyło. Płomyczek poczuł się przez kilka dni lepiej bo wytępiliśmy mu robale, zwalczyliśmy koci katar i świerzb, ale niestety z tą najpoważniejszą rzeczą nic nie dało się zrobić.

charm pisze:ja jeszcze nie potrafię... :oops:

Co do banerka... Czuję się okropnie i jeszcze chyba długo tak będzie, ale trzeba pomagać innym kotom i przeznaczyć dla nich miejsce płomyczkowego banerka.
Ostatnio edytowano Czw lis 14, 2013 20:16 przez cairo, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

cairo

Od: Nie lut 12, 2012 9:48

Post » Czw lis 14, 2013 20:14 Re: POZNAŃ Płomyczek-rudy mały szkielecik -zgasł :(

cairo pisze:Spotkałam dzisiaj mojego weterynarza, który też bardzo przejął się Płomyczkiem. Zrobili wczoraj sekcję i okazało się, że Płomyś miał wrodzoną wadę wątroby- była mniejsza niż powinna być i miała nieprawidłowości w budowie. Za wątrobą był ogromny krwiak, który przed wczoraj pękł i to było przyczyną, że skończyło się jak się skończyło. Płomyczek poczuł się przez kilka dni lepiej bo wytępiliśmy mu robale, zwalczyliśmy koci katar i świerzb, ale niestety z tą najpoważniejszą rzeczą nic nie dało się zrobić.

Walczyłaś o niego :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Czw lis 14, 2013 20:17 Re: POZNAŃ Płomyczek-rudy mały szkielecik -zgasł :(

Po cichutki śledziłam sobie wątek i trzymałam kciuki, a teraz po prostu nie wiem co napisać Obrazek

Jest mi bardzo bardzo przykro.
Może jego stan przed odejściem poprawił się aby zaznać choć trochę ciepła i miłości. Ja również dziękuje w imieniu Płomyczka za wszystko co dla niego zrobiłaś. Odszedł kochany i chciany. Biegaj wesoło za TM Obrazek

Ariake

Od: Sob wrz 28, 2013 18:37

Post » Czw lis 14, 2013 21:21 Re: POZNAŃ Płomyczek-rudy mały szkielecik -zgasł :(

A ja tak myślę,że może jakby lekarz zrobił kotusiowi USG to byłoby wiadomo co mu jest i może dałoby się coś zrobić :cry: :cry: :cry:

yolaantaa

Post » Czw lis 14, 2013 21:29 Re: POZNAŃ Płomyczek-rudy mały szkielecik -zgasł :(

tylko że takie targowanie się "a co gdyby/jakby" to już etap żałoby i nic nie da rozgrzebywanie tego...
Obrazek

Anneke_

Od: Czw mar 28, 2013 15:24

Post » Czw lis 14, 2013 21:35 Re: POZNAŃ Płomyczek-rudy mały szkielecik -zgasł :(

USG było robione 07.11 , chyba nawet o tym pisałam. Było widać , że wątroba jest w kiepskim stanie, ale kot był tak słaby, że na tamten dzień i tak nie było sensu go otwierać, bo pewnie by się nie wybudził. Zresztą nawet jak byśmy wiedzieli wcześniej to co można by zrobić? Kotom nie robi się przeszczepów wątroby.
Obrazek

cairo

Od: Nie lut 12, 2012 9:48

Post » Czw lis 14, 2013 22:36 Re: POZNAŃ Płomyczek-rudy mały szkielecik -zgasł :(

Przychodzi mi do głowy,że może ci co mieli kotusia,wiedzieli o tym,że był chory i dlatego go wyrzucili :cry: :cry: :cry: Wiem,że nie ma już sensu "co by było gdyby",ale ja tak bardzo wierzyłam i chciałam,żeby się udało,tak jak każdy tutaj wiem i tak bardzo mi żal kotunia...

yolaantaa

[poprzednia][następna]