Działkowa Czarna Armia. I goście. Do zamknięcia.

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro lis 13, 2013 20:37 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Hm no plastikowego właśnie nie mam. Taki materiałowy tylko (wysłałam na maila ;))

Ożesz, piękny ten Radek :D

Kwinta - jak najbardziej, Maku będzie miał swoje miejsce na miau ;)

Lakina

Od: Pt lis 01, 2013 11:26

Post » Śro lis 13, 2013 20:39 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Avian pisze:
JoasiaS pisze:
Iza, dawaj foty Radka, bo :evil: :evil: :evil:

Dopiero obrabiam fotki z wystawy.
To dwie na szybko ;)

Obrazek

Obrazek

Jezu, jaki on wielki i piękny... :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Dla mnie wygrywa w cuglach wszystkie nagrody świata :1luvu: :ok:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Śro lis 13, 2013 20:46 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Radek :love: :love: :love:

Bezimienny :( [*]

miltonia

Od: Wto maja 08, 2007 18:29

Post » Czw lis 14, 2013 14:16 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Troszkę fotek fenomenalnego Makowieckiego - z oczywistą dedykacją dla Lakiny 8)
Zazdroszczę Ci tego kota!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Czw lis 14, 2013 14:19 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

O matko, jakie pyzate cudo :D :love: :D
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Czw lis 14, 2013 16:08 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Dzisiaj na działkach czekała mnie miła niespodzianka - Silva dostała budkę od Państwa, którzy ją dokarmiaja na swojej działce :D To juz czwarta działka, na której stoi kocia budka :D

Chudy powoli przyzwyczaja się do altany, trochę jeszcze pod nosem cichutko burczy, ale nie jest źle. Załozę mu jednak obróżkę z listem, bo wiem, ze ma gdzieś schronienie poza działkami. Zapytam o to schronienie, czy ma ciepło i bezpiecznie, bo jeśli niekoniecznie, bedę go zapraszać na nocki do altany.

I jeszcze kilka słów do pewnego Pana :

Drogi Przyjacielu Czarnej Armii!
Nawet nie wiesz, jak wiele znaczy to co zrobiłeś dla Bezimiennego!
Już dla kilku osób ten biedak nie odszedł bezimienny ...
Bardzo dziękuję za list i za to, ze nie minąłeś obojętnie potrąconego kota. Dziękuję, ze pomyślałeś, ze bedę martwiła się nieobecnością któregoś z moich podopiecznych.
Mam nadzieje, ze kiedyś będę miała okazję podziękować osobiscie :D
Zawsze cieszę sie z kolejnego wrażliwego na krzywdę zwierząt człowieka w okolicy :ok:
Obrazek

Avian

Post » Czw lis 14, 2013 19:23 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Avian pisze:Dzisiaj na działkach czekała mnie miła niespodzianka - Silva dostała budkę od Państwa, którzy ją dokarmiaja na swojej działce :D To juz czwarta działka, na której stoi kocia budka :D

Chudy powoli przyzwyczaja się do altany, trochę jeszcze pod nosem cichutko burczy, ale nie jest źle. Załozę mu jednak obróżkę z listem, bo wiem, ze ma gdzieś schronienie poza działkami. Zapytam o to schronienie, czy ma ciepło i bezpiecznie, bo jeśli niekoniecznie, bedę go zapraszać na nocki do altany.

Super info z tą budką dla Silvy, jest już nocami coraz zimniej :ok:
Jestem też ciekawa, czy dostaniesz jakąkolwiek odpowiedź na list dot. Chudego ale niech się chłopak przyzwyczaja do Twojej altany, bo tam będzie bezpieczny, najedzony i będzie miał ciepło :D :kotek:

kwinta

Post » Czw lis 14, 2013 19:27 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Avian pisze:

I jeszcze kilka słów do pewnego Pana :

Drogi Przyjacielu Czarnej Armii!
Nawet nie wiesz, jak wiele znaczy to co zrobiłeś dla Bezimiennego!
Już dla kilku osób ten biedak nie odszedł bezimienny ...
Bardzo dziękuję za list i za to, ze nie minąłeś obojętnie potrąconego kota. Dziękuję, ze pomyślałeś, ze bedę martwiła się nieobecnością któregoś z moich podopiecznych.
Mam nadzieje, ze kiedyś będę miała okazję podziękować osobiscie :D
Zawsze cieszę sie z kolejnego wrażliwego na krzywdę zwierząt człowieka w okolicy :ok:

To ja też się kłaniam Przyjacielowi Czarnej Armii i dziękuję, że jest w okolicy :D :ok:

kwinta

Post » Czw lis 14, 2013 19:45 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Zaglądam i czytam a tu wieści dobre, wieści smutne, wieści dobre.....Nadążyć nie mogę.
Bardzo szkoda Bezimiennego krówka ["]

Przyjaciela CZarnej Armii serdecznie pozdrawiam i szczęścia życzę!

Avian Twoja miłość do kotów zaraża :1luvu:

Głaski dla wszystkich podopiecznych (ale dla Radzia ukradkiem jeden więcej :mrgreen: )

BeciaQ

Od: Śro lis 07, 2012 19:33

Post » Czw lis 14, 2013 22:03 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Avian, ogromne dzięki za piękne zdjęcia Makusia :D Cudowny ten kot. I fotogeniczny bardzo :) A jaki szczęśliwy na kolankach!

No i również pozdrawiam przyjaciela Czarnej Armii. Oby przybywało przyjaznych kotom ludzi :ok:

Lakina

Post » Czw lis 14, 2013 22:33 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Maku na zdjęciach jest bardzo podobny do Maru. Te same skośne złote oczy, niewielkie uszka, podobny wyraz pyszczka (u Maru trudniej rozpoznawalny, bo nosi maseczkę). Na bokach makowcowy deseń z dużym kołem pośrodku - u obu. Budowa ciała identyczna - kark nabity jak u zapaśnika, tułów masywny, raczej krępy, z dużym workiem na smakołyki. Podparty na krótkich łapkach zaopatrzonych w rakiety śnieżne. Piękny solidny kocur, nie jakiś wypłosz. :wink: I przyszli w to samo miejsce. Dwa "makowce", a nie ma ich zbyt wiele.
Może są spokrewnieni? 8O
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Lakino, czeka was dłuższa podróż. Doradzam dziecięce łóżkowe chłonne podkłady pod transporter. Siedzenie trudno doprać
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Pt lis 15, 2013 8:40 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Villentretenmerth pisze:Dwa "makowce", a nie ma ich zbyt wiele.
Może są spokrewnieni?

Też tak myślę! Obaj są cudni.

BeciaQ

Od: Śro lis 07, 2012 19:33

Post » Pt lis 15, 2013 17:39 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Makuś relaksuje sie na parapecie :D
Obrazek

Chudy niekoniecznie relaksuje sie w słoneczku - Radek na widoku ...
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Pt lis 15, 2013 21:07 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Maku nadchodzę! :D Jutro wrócimy późno więc dam znać jak minęła podróż pewnie dopiero w niedzielę. Trzymajcie kciuki :)
Villenie dobry pomysł z tymi podkładami. I masz całkowitą rację - Maku i Maru to piękne, solidne kocury :D

Lakina

Post » Pt lis 15, 2013 21:48 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Kciuki trzymam za bezstresową podróż Makusia :ok: :ok: :ok: :D

kwinta

[poprzednia][następna]