Tymczasy u *aniki*. Bukiew, Kongo i Malwa w DS! :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 17, 2013 14:35 Re: Tymczasy u *aniki*. Obecnie: Kongo i Szufla.

może jakieś foty?
... mry!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Czw paź 17, 2013 14:36 Re: Tymczasy u *aniki*. Obecnie: Kongo i Szufla.

ewa_mrau pisze:może jakieś foty?
... mry!

Nie mam ;) ale poproszę :)
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Śro paź 23, 2013 16:33 Re: Tymczasy u *aniki*. Obecnie: Kongo i Szufla.

U Was też tak jest? ;)
:arrow: http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 2vfq-KTx8Q

U mnie wystarczy jeden mały kotek, aby pies bał się wejść na własną leżankę :wink:

I zapraszam do wątku nowych stworzonek na tymczasie u mnie:
viewtopic.php?f=21&t=157542
Może ktoś chce je adoptować? 8) Lubią koty ;)
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Śro lis 13, 2013 22:18 Re: Tymczasy u *aniki*. Obecnie: Kongo i Szufla.

U nas nowe tymczasy: Brzesia i Bie-Dronek, czyli czarna mamusia z czarno-białym synkiem, kotka wyrzucona z kociętami z domu, ewidentnie domowa.
Brzesia nie lubi innych kotów, mimo moich starań nie umie się z nimi dogadać, więc najlepiej żeby była jedynym kotem w domu lub żeby zamieszkała z Bie-Dronkiem, którego jako jedynego akceptuje (i nawet jeszcze myje i pozwala ciamkać mleczko ;) ).

Ich zdjęcia i opisy:
http://tablica.pl/oferta/brzesia-z-synk ... 42INf.html

Króliki nadal na tymczasie :twisted:
Tyle dobrze, że nie ma problemu w ich kontaktach z kotami: absolutnie siebie nawzajem akceptują, do tego stopnia, że koty często śpią w ich klatce, a królikom to zwisa...

W zasadzie mam niemalże cały zwierzyniec w kolorach czarnym i białym. I jedna sztuka szara. No i dwa szczury się wybijają: jeden blue agouti, drugi kaptur koloru mink. Dwa pozostałe szczury: cały czarny i cały biały. Ogólnie kolorowo :smokin:
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Czw lis 14, 2013 12:02 Re: Tymczasy u *aniki*. Obecnie: Kongo i Szufla.

Szufla (Lila) dziś przeprowadziła się do nowego fajnego domu :)
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Czw lis 14, 2013 12:56 Re: Tymczasy u *aniki*. Obecnie: Kongo, Brzesia i Bie-Dronek

może ktoś, coś może?
viewtopic.php?f=1&t=158190&p=10249730#wrapheader
... mry!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Czw lis 14, 2013 14:42 Re: Tymczasy u *aniki*. Obecnie: Kongo, Brzesia i Bie-Dronek

w końcu i na Nią przyszła kolei. Super :ok:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Czw lis 14, 2013 14:52 Re: Tymczasy u *aniki*. Obecnie: Kongo i Szufla.

*anika* pisze:Szufla (Lila) dziś przeprowadziła się do nowego fajnego domu :)

:ok: :ok:
:ok: :ok:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pt lis 22, 2013 3:25 Re: Tymczasy u *aniki*. Obecnie: Kongo, Brzesia i Bie-Dronek

U Szufelki wszystko dobrze :) Najbardziej bała się nowego mieszkania, trochę mniej obcego kota, a do ludzi od razu miała całkiem pozytywne nastawienie ;)
Kicia z którą mieszka w pierwszym kontakcie zachowała się bardzo ładnie: obserwowała sobie Szuflę z krzesła i tylko raz bez przekonania syknęła - to wszystko jeszcze przy mnie było.
Obie kotki chyba dogadują się nieźle ;)

A u mnie... dziś Bie-Dronek przyszedł mi się "na twarz" tulić z mruczeniem i nie chciał się odkleić ;) coś się chyba przytulasty kotek z niego robi :roll:
Już mam takie dwa koty "na twarz" własne - Maniusię i Antymona ;) może przyuważył i też chciał spróbować ;)

Dziwne rzeczy się dzieją - liczba wyświetleń ogłoszeń Bie-Dronka, jest tak niska w porównaniu do innych fundacyjnych kotów, którym robię ogłoszenia, że to aż trudno uwierzyć...
Przykładowo: na świeże ogłoszenie Hadesa (czarny kociak, ma strasznie marne zdjęcia) weszło 28 osób. Na ogłoszenie Bie-Dronka zamieszczone dokładnie w tym samym czasie weszły.... 4 osoby :roll:
To wyniki z tablicy.pl, ale np. na gumtree jest podobnie :twisted:

Muszę w końcu zgrać i wstawić na yt film z Bie-Dronkiem... i jakieś całościowe zdjęcia mu zrobić, bo na obecnych to mało kota widać :roll: chociaż same zdjęcia ładne, ale przedstawiają głównie głowę i brzuch...
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Sob lis 23, 2013 0:57 Re: Tymczasy u *aniki*. Obecnie: Kongo, Brzesia i Bie-Dronek

Bie-Dronek znów siedzi mi na kolanach, mruczy i się tuli :1luvu:
Wczoraj też z resztą...
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Pt lis 29, 2013 22:17 Re: Tymczasy u *aniki*. Obecnie: Kongo, Brzesia i Bie-Dronek

Zrobiliśmy podmiankę: Brzesia dostała szansę bycia w DT w którym na własność ma dwa pokoje bez innych kotów, wczoraj więc przeniosła się w nowe miejsce ;)

Na razie jednak jej stan należy określić jako "Lubię klatki!!!" :roll: A mianowicie... Brzesia puszczona luzem zaszyła się w kącik, nie chciała jeść i korzystać z kuwety (niecałą dobę po przeprowadzce), a wzięta na ręce trzęsła się ze strachu (co jej się nigdy nigdzie nie zdarzało). Za to jak przekazałam pomysł, że może by jednak jej rozstawić klatkę i urządzić mieszkanko jakie miała do wczoraj... Brzesia po włożeniu do klatki natychmiast zrobiła się spokojniejsza, rzuciła się na jedzenie i dawała się głaskać :| Także ten... :roll: Ale DT będzie ją powoli oduczał od życia w klatce ;)

Ja za to wzięłam czarnego kocurka z Grochowej:
czarny z wiosny 2013 - wystraszony, ale po chwili mruczy, koci katar
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Bie-Dronek natomiast coraz milszy :1luvu:
Zasypia po wzięciu na kolana i mizianiu po czółku... Zawsze! Nawet jeśli przed chwilą biegał i bawił się w gryzienie z wujkiem Kongiem.
Układa się w nocy tuż obok człowieka. Można go sobie położyć obok poduszki i nie ucieknie, tylko będzie mruczał.
Przypadkowe dotknięcie Bie-Dronka grozi włączeniem mruczenia ;)
Kradnie pierogi z talerza i wszystko inne co jest jedzeniem :twisted:
Utulony w objęciach często wyciąga łapki w stronę mojej twarzy ;)
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Pt lis 29, 2013 22:20 Re: Tymczasy u *aniki*. Obecnie: Kongo, Brzesia i Bie-Dronek

Bie-Dronek, jakie postępy :1luvu: :1luvu: :1luvu:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pt lis 29, 2013 22:36 Re: Tymczasy u *aniki*. Obecnie: Kongo, Brzesia i Bie-Dronek

Owszem, owszem ;) Dawno nie miałam kocięcia, które by wolało mruczeć człowiekowi niż bez ustanku biegać za czymś ciekawszym ;)

Trzeba nazwać to czarne :roll: :? Pomysły?
Jeszcze nie zachipowane, więc można sobie wybierać ;)
"siostra" jest na C, ta pingwinka, która także dziś pojechała do DT, Ciri ją nazwaliśmy ;)
"braciszek" nie musi być na C, ale może ;)
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Czw gru 05, 2013 2:10 Re: Tymczasy u *aniki*. Obecnie: Kongo, Brzesia i Bie-Dronek

"To czarne" nazwałam Rysio ;) Nie wiem czy tak zostanie do ogłoszeń, ale na razie niech będzie.
Rysio jest kotkiem nienarzucającym się, delikatnie mówiąc. Jest strasznie nieśmiały i większość czasu spędza leżąc przy kaloryferze na "drapako-leżance" z kartonu (własnej roboty). On nawet nie to że się boi - bo raczej dość ufny jest. Taki biedny po prostu ;)

Czasem sobie wyjdzie na pokój posiedzieć na środku, albo popatrzeć na króliki. Czasem nawet pobawi się pluszową myszką, ale jednak wraca tam gdzie najcieplej ;)

Podoba mu się drapanie po tyłku, ale sam na razie nie nawiązuje kontaktu.

Trzeba go też przeleczyć - nadal coś tam w drogach oddechowych... nadal więc jest na antybiotyku i obserwacji mojej.
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Czw gru 05, 2013 13:15 Re: Tymczasy u *aniki*. Obecnie: Kongo, Bie-Dronek i Rysio.

Rysio bawi się w gryzienie kota z Bie-Dronkiem 8)
Się już polubiły :D

Dobry Bie-Dronek, zajął się kotkiem biednym ;)

Są prawie tej samej długości, tylko Rysio bardziej puchaty (futro zimowe) i brzuch okrągły jeszcze (tak, też się zastanawiam czemu).
♪♫♬ ♪

*anika*

[poprzednia][następna]