K-ów,N Huta,zaginęła szylkr Ala-ODNALEZIONA-DZIĘKUJEMY :)))!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 14, 2013 6:08 Re: K-ów,N Huta,zaginęła szylkr Ala,pomocy w wieszaniu ogłos

Ala, nareszcie!!!

:1luvu:
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Czw lis 14, 2013 8:11 Re: K-ów,N Huta,zaginęła szylkr Ala,pomocy w wieszaniu ogłos

Tymczasem Ala odpoczywa - je, pije, załatwia się.
Jest wyraźnie zadowolona i stęskniona bardzo za kontaktem z człowiekiem - mruczy, barankuje i cały czas coś opowiada.

Na razie jest odizolowana w łazience - musi się pozbyć okropnego piwnicznego zapachu a moje koty muszą się oswoić z jej obecnością. Na razie pozbyliśmy się ewntualnych pchełek, choć na oko nie widziałam, żeby była jakoś bardzo zapchlona. Nie jest też wcale wychudzona, choć je bardzo chętnie.

Jedna z niewątpliwych korzyści z tych minionych 6 tygodni to to, że dość dobrze poznałam topografię Nowej Huty :mrgreen: Wstyd się przyznać, bo choć mieszkam w Krakowie od urodzenia, to niezbyt dobrze znałam dotąd Hutę. Ale teraz jej mapę mam wrytą w pamięć (mam dość dobrą orientację i pamięć przestrzenną) - na niektórych osiedlach znam numery bloków i od której strony zaczyna się numeracja klatek w bloku :smokin: Skutki uboczne :wink:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Czw lis 14, 2013 8:56 Re: K-ów,N Huta,zaginęła szylkr Ala,pomocy w wieszaniu ogłos

jej siostra pisze:cieszę się :)

i ja, ja! :P :dance: :dance2: :dance:

paw

Od: Pt mar 27, 2009 16:37

Post » Czw lis 14, 2013 9:15 Re: K-ów,N Huta,zaginęła szylkr Ala-ODNALEZIONA-DZIĘKUJEMY :

To jest po prostu niesamowite, że udało się ją odnaleźć po tak długim czasie!
Wielkie brawa, dziewczyny :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Czw lis 14, 2013 9:15 Re: K-ów,N Huta,zaginęła szylkr Ala-ODNALEZIONA-DZIĘKUJEMY :

Cieszę się bardzo :kotek:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw lis 14, 2013 9:27 Re: K-ów,N Huta,zaginęła szylkr Ala-ODNALEZIONA-DZIĘKUJEMY :

Ala wędrowniczka też zapewne zna topografię Nowej Huty, jeszcze "wnukom" będzie opowiadać, jak się żyje w wielkim świecie :)
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Czw lis 14, 2013 9:48 Re: K-ów,N Huta,zaginęła szylkr Ala-ODNALEZIONA-DZIĘKUJEMY :

Ufff.... No to już kicia w "Kotach Odnalezionych", żeby innym dawać nadzieję :piwa:
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Czw lis 14, 2013 10:04 Re: K-ów,N Huta,zaginęła szylkr Ala-ODNALEZIONA-DZIĘKUJEMY :

Boże jak się cieszę! Ala nie rób tak więcej :ok:
Obrazek
ObrazekObrazek

KiraLupus

Od: Pon paź 14, 2013 10:50

Post » Czw lis 14, 2013 10:18 Re: K-ów,N Huta,zaginęła szylkr Ala,pomocy w wieszaniu ogłos

mahob pisze:Tymczasem Ala odpoczywa - je, pije, załatwia się.
Jest wyraźnie zadowolona i stęskniona bardzo za kontaktem z człowiekiem - mruczy, barankuje i cały czas coś opowiada.

Na razie jest odizolowana w łazience - musi się pozbyć okropnego piwnicznego zapachu a moje koty muszą się oswoić z jej obecnością. Na razie pozbyliśmy się ewntualnych pchełek, choć na oko nie widziałam, żeby była jakoś bardzo zapchlona. Nie jest też wcale wychudzona, choć je bardzo chętnie.

Jedna z niewątpliwych korzyści z tych minionych 6 tygodni to to, że dość dobrze poznałam topografię Nowej Huty :mrgreen: Wstyd się przyznać, bo choć mieszkam w Krakowie od urodzenia, to niezbyt dobrze znałam dotąd Hutę. Ale teraz jej mapę mam wrytą w pamięć (mam dość dobrą orientację i pamięć przestrzenną) - na niektórych osiedlach znam numery bloków i od której strony zaczyna się numeracja klatek w bloku :smokin: Skutki uboczne :wink:

W Stanach są firmy wyspecjalizowane w szukaniu kotów. Masz szansę wypełnić niszę na krakowskim rynku usług. :wink:
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Czw lis 14, 2013 10:26 Re: K-ów,N Huta,zaginęła szylkr Ala-ODNALEZIONA-DZIĘKUJEMY :

Kolejny dowód, że "kto szuka ten znajdzie" :lol:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw lis 14, 2013 10:36 Re: K-ów,N Huta,zaginęła szylkr Ala,pomocy w wieszaniu ogłos

mziel52 pisze:W Stanach są firmy wyspecjalizowane w szukaniu kotów. Masz szansę wypełnić niszę na krakowskim rynku usług. :wink:

Też mi to wpadło do głowy :wink:

mahob

Post » Czw lis 14, 2013 13:40 Re: K-ów,N Huta,zaginęła szylkr Ala-ODNALEZIONA-DZIĘKUJEMY :

Teraz zauważyłam - dziekuję NITKA/KARINKA za aktualizację tytułu wątku :)

mahob

Post » Czw lis 14, 2013 14:03 Re: K-ów,N Huta,zaginęła szylkr Ala,pomocy w wieszaniu ogłos

mziel52 pisze:Koty potrafią przewędrować dość daleko, do 2 kilometrów. Był jeden, na wątku odnalezionych, który znalazł się po zimie, Ogrynia jesienią zginęła, złapana w lutym. Przeszła odległość 4 przystanków tramwajowych. Wszystkie namierzone dzięki ogłoszeniom.

Małe sprostowanie:
Ogrynia została wywieziona samochodem z miejsca gdzie żyła bezdomnie przez ok 9-10 lat. Z jednej dzielnicy W-wy do drugiej. Odległość wynosiła 4 przystanki tramwajowe. Zginęła z tego nowego miejsca. Kompletnie dla siebie nieznanego.
Przewędrowała z nieznanej dla siebie dzielnicy do miejsca odnalezienia ponad 4,5 kilometra. Przeszła jedno z najbardziej ruchliwych skrzyżowań w mieście.
Zaginęła 8 października. Odnalazła się 22 lutego. Przetrwała b.silne mrozy.
Kot potrafi :D . Oby i człowiek się nie poddawał.
To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. Heinlein
Justynka [*] 26.8.2011 Piglunia [*] 29.9.2011 Babunia [*] 24.11.2014 Rysio [*] 10.10.2016 Ogrynia-zaginęła 8.10.2011 odnaleziona 25.02.2012 zm. 26.11.2018, Tosia [*] 25.03.2019

Iwonami

Od: Wto sie 10, 2010 21:53

Post » Czw lis 14, 2013 14:36 Re: K-ów,N Huta,zaginęła szylkr Ala-ODNALEZIONA-DZIĘKUJEMY :

Ogrynia faktycznie przeszła dużo. Jeszcze więcej Ty szukając jej :ok:

Ala mnie naprawdę zaskoczyła, że sobie tak dobrze poradziła - jednak nigdy nie wiadomo co kot zrobi.
Bo przecież Ala została przywieziona do innego miasta, nigdy w życiu nie wychodziła na zewnątrz, była kotem niewychodzącym przez 7 lat. Znalazła się nagle w obcym miejscu, teoretycznie bez umiejętności przetrwania. Jeszcze na dodatek szukałam jej ja - w sumie obca dla niej, tylko trochę się znamy, z krótkich odwiedzin. Tymczasem całkiem dobrze sobie poradziła. Nadspodziewanie dobrze.
Jedna jeszcze rzecz była sprzyjająca - pogoda w ciągu tych ostatnich 6 tygodni - było przecież bardzo ładnie i ciepło. Nie padało prawie wogóle w tym czasie. To na pewno zwiększyło jej szanse.

A dziś zadzwoniła do mnie ta Pani, która mi pomogła Alę odnaleźć i powiedziała, że okienko do piwnicy, gdzie siedziała Ala zostało dziś zabezpieczone :| Komuś się nie spodobało, że wchodził tam kot. W ostatniej chwili zdążyłyśmy. To jakieś niezwykłe zrządzenie losu...

mahob

Post » Czw lis 14, 2013 16:07 Re: K-ów,N Huta,zaginęła szylkr Ala-ODNALEZIONA-DZIĘKUJEMY :

Tak się strasznie cieszę, wczorajsza wiadomość była... No normalnie aż trudno uwierzyć! Magda zadzwoniła i powiedziała: Anita, usiądź, usiądź koniecznie. Mam Alę.
Szok, radość, płacz, śmiech, i ogromna wdzięczność! Ogromna!!

Dziękuję.
To jest nie do wiary.

Dostałam dziś rano mmsa od TŻ mahob, z Alą w jego objęciach, no normalnie... Ten jej słodki, zawadiacki rudy pyszczek... Kochana Alunia.

Kochani Wy.
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

[poprzednia][następna]