STARE , KALEKIE w schronie-Dziadzio Kostuś za TM [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 12, 2013 3:49 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!!mała niewidoma CINDY !!!

Ja myślę, że jeżeli ktoś miał kiedykolwiek w domu popsutego kota, to wie, że takie koty, w przeciwieństwie do ludzi, nie porównują się do innych kotów na zasadzie:o jaki ja biedny, łapki nie mam, nie widzę, nie słyszę, jestem gorszy niż inne koty Popsuty kot tak jak każdy inny wyciąga z życia tyle ile się da. Tylko wydaje mi się, że lepiej jeżeli domek przyjedzie specjalnie i świadomie po takiego kota a nie będzie to na zasadzie chwilowego rozczulenia się nad biednym koteckiem. Choć, z drugiej strony, może lepsze to niż pozostawanie w nieskończoność w schronisku...
ObrazekObrazek

basia111

Od: Czw paź 04, 2012 16:39

Post » Wto lis 12, 2013 7:23 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!!mała niewidoma CINDY !!!

Dorotko - Cindy jest w pokoju adopcyjnym. Ona może w każdej chwili iść do domu .Ale poszukajmy przez kilka dni ,liczę na kolejny CUD :aniolek: . A potem pomyślimy .

Basiu - masz rację . Kot nie wie ,że czegoś mu brakuje . Ale wie to człowiek i z pożytkiem dla takiego kota , po prostu kocha go najbardziej (w moim przypadku tak jest , aż mi wstyd :oops: )

myamya - fajnie ,że zaglądasz do nas i że właśnie taki kot złamał Ci serce :ok:
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Wto lis 12, 2013 7:24 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!!BABCIA TRISIA czeka !!!

Malutka Cindy na dzień dobry :1luvu: :1luvu: :1luvu:

MałgosiaZ pisze:Cześć jestem Cindy :D . Mam 3 miesiące . Jestem niewidoma a moje dotychczasowe mieszkanie to klatka . Dziś dostałam pierwszą w życiu zabawkę i bardzo się z niej cieszę :) .

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Wto lis 12, 2013 8:24 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!!BABCIA TRISIA czeka !!!

...jeżeli kochasz sercem patrz...

MałgosiaZ pisze:Malutka Cindy na dzień dobry :1luvu: :1luvu: :1luvu:

MałgosiaZ pisze:Cześć jestem Cindy :D . Mam 3 miesiące . Jestem niewidoma a moje dotychczasowe mieszkanie to klatka . Dziś dostałam pierwszą w życiu zabawkę i bardzo się z niej cieszę :) .

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Wto lis 12, 2013 8:29 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!!mała niewidoma CINDY !!!

Dorzućcie Cindy do wątku ślepaczków. Wtedy jak trafi na ich stronę "Paczę sercem" ma dużą szansę adopcji taka jaka jest i leczenia - o ile możliwe - po :ok: :ok:
Wątek tu: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=147615&start=1425
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto lis 12, 2013 8:37 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!!BABCIA TRISIA czeka !!!

Panie Boże serce mam
Które człowiekowi oddam
Mam też stópki dreptające
Mam też płucka wciąż mruczące
Mam nożynki, ogon, futro
Czemu tobie człeku smutno?
Że mam oczki co nie widzą?
Takie braki mnie nie wstydzą!
Patrzę sercem w Twoją duszę
Jak jest piękna
Kochać muszę

Twój KOT

ASK@

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

ASK@

Post » Wto lis 12, 2013 9:19 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!!mała niewidoma CINDY !!!

Cindy jest rewelacyjna!
W zabawie roznosi całą klatkę :D , jest pełna energii, wesoła i rozbrykana. Jak to kociak.
Podobnie trójłapka - też robi demolkę totalną.
A do tego dziewczyny wspaniale mruczą :ok: .
Tylko domku brakuje im do szczęścia.

Z kolei młody kawaler ze zmętnieniem rogówki to miziak nad miziaki, najchętniej ciągle by się przytulał.
Na szczęście widzi. Nie jest w klatce, bo nie ma takiej potrzeby. Normalnie funkcjonuje z innymi kotami. Ludzie chętnie go głaszczą (no pieszczoch nie z tej ziemi) i na tym się kończy :( .

MałgosiaZ pisze:Można złapać doła ? Można . A wątek miał być krótki - dla czterech kotów.

Wątek pewnie będzie się ciągnął miesiącami, latami. Bo zawsze mamy jakieś koty "specjalnej troski", na które nikt nie chce nawet spojrzeć :( .
Ostatnio edytowano Wto lis 12, 2013 10:29 przez Revontulet, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Wto lis 12, 2013 10:12 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!!mała niewidoma CINDY !!!

Cudne kociaki za domki :ok:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Wto lis 12, 2013 11:12 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!!mała niewidoma CINDY !!!

Te biedne oczka Cindy może są do uratowania. Ale to nie w schronie. Ten, kto mial takiego ślepaczka i udało się, ten wie ile trudu/forsy/nerwów jest włożonych ale warto dla satysfakcji nawet. Tylko nie w realiach schronu, niestety... Kotka jest cudna.
Obrazek

ASK@

Post » Wto lis 12, 2013 12:13 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!!mała niewidoma CINDY !!!

lidka02 pisze:Cudne kociaki za domki :ok:

:ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

marysienka

Od: Pt gru 10, 2010 3:08

Post » Wto lis 12, 2013 13:53 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!!BABCIA TRISIA czeka !!!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

śliczna malutka -nie powinna miec problemu ze znalezieniem domku :ok:
ogłaszamy ją na fb ślepaczkowym ?
Jesli tak, bardzo prosze o kilka dobrych zdjęć oraz opis maluszka: historia, charakter, wiek, bo ze piękna jest nie trzeba pisać :mrgreen:
i to wszytsko proszę o przesłanie na adres :

pacze.sercem@gmail.com

koniecznie z podaniem tel. maila do kontaktu.
Jesli domek będzie gdzies dalej niz jest możliwośc sprawdzenia przez Ciebie , napisz nam , jesteśmy prawie z całego kraju, zatem powinien znaleźc sie zawsze ktoś blisko potencjalnego domku, aby przeprowadzić wizytę przedadopcyjną- to bardzo ważne szczególne przy kotach wyjątkowych i miejcie szczególne baczenie na ślaskie (sprawa w Zabrzu) -w razie gdyby w tamtej okolicy, dziewczyny są tam wyczulone i bardzo uważne, można poprosić :wink:

Ze swojej strony zawsze proponuję i zapraszam na nasze strony fb i www, gdzie o takich wyjątkowych puchatkach można dowiedziec sie prawie wszytskiego-poza tym mamy tel. alarmowy pt. co zrobić gdy.... 8) :D

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Wto lis 12, 2013 22:52 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!!mała niewidoma CINDY !!!

a może ktoś wieczorkiem wypaczy
ObrazekObrazek

basia111

Od: Czw paź 04, 2012 16:39

Post » Śro lis 13, 2013 8:55 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!!mała niewidoma CINDY !!!

Z rana biedy podrzucę w tym Cindy. Niech dzionek będzie szczęśliwy. :kotek:
Obrazek

ASK@

Post » Śro lis 13, 2013 21:45 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!!mała niewidoma CINDY !!!

Cindy :ok: :ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Śro lis 13, 2013 22:55 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!!mała niewidoma CINDY !!!

Na chwilę obecną (żeby nie było że nic nie robię :wink: ) , napisałam ogłoszenia do kącika adopcyjnego w schronie .W najbliższych dniach się pojawią . Potem podrzucę na wątek ślepaczkowy i do japacze. No i po "wizycie" w sobotę w schronie zapewne ruszę z fb.
Ale zacząć trzeba od podstaw :D .
Ogłoszenia do kącika adopcyjnego są dla Cindy , Trisi i Basi-małej trzyłapki. Basia też siedzi w klatce , energia ją rozpiera.
Obrazek

MałgosiaZ

[poprzednia][następna]