Demony i Elianka cz. II - Niegrzeczny Stich w końcówce :/

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 13, 2013 9:38 Re: Demony i Elianka cz. II - Głupie pytanie strona 84

Mąż mówi, że były tak poprzytulane do mojej głowy, że nie było widać gdzie się kto zaczyna a kto kończy (mam ciemne włosy). Ale narysować to się chyba nie da. Może tak:

Obrazek

A tak w ogóle , to dziś rani znowu zdyszałam Lilo :ok:
Demonki <3
Obrazek Obrazek

elianka

Od: Wto gru 26, 2006 18:42

Post » Śro lis 13, 2013 9:41 Re: Demony i Elianka cz. II - Głupie pytanie strona 84

elianka pisze:Mąż mówi, że były tak poprzytulane do mojej głowy, że nie było widać gdzie się kto zaczyna a kto kończy (mam ciemne włosy). Ale narysować to się chyba nie da. Może tak:

Obrazek

A tak w ogóle , to dziś rani znowu zdyszałam Lilo :ok:

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: elianka spi z kotami :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

biedna Lilunia. tak się pastwić nad kotkiem :mrgreen: :mrgreen:

Sarah DeMonique

Od: Pt cze 04, 2010 11:10

Post » Śro lis 13, 2013 9:44 Re: Demony i Elianka cz. II - Głupie pytanie strona 84

Prawda, jacy my piękni?

Przed chwilą rozmawiałam z mężem przez telefon. Okazało się, że koty zlikwidowały JEDYNY kwitnący storczyk :twisted: Nagle słyszę w słuchawce:
- Miau!
- Co ty chcesz?
- Miau! Miau!
- Pewnie kawy byś chciał? Nie ma!
- Mr mr mrrrr

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Demonki <3
Obrazek Obrazek

elianka

Post » Śro lis 13, 2013 9:46 Re: Demony i Elianka cz. II - Głupie pytanie strona 84

elianka pisze:Przed chwilą rozmawiałam z mężem przez telefon. Okazało się, że koty zlikwidowały JEDYNY kwitnący storczyk :twisted: Nagle słyszę w słuchawce:
- Miau!
- Co ty chcesz?
- Miau! Miau!
- Mr mr mrrrr

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Sarah DeMonique

Od: Pt cze 04, 2010 11:10

Post » Śro lis 13, 2013 12:25 Re: Demony i Elianka cz. II - Głupie pytanie strona 84

elianka pisze:Prawda, jacy my piękni?

Przed chwilą rozmawiałam z mężem przez telefon. Okazało się, że koty zlikwidowały JEDYNY kwitnący storczyk :twisted: Nagle słyszę w słuchawce:
- Miau!
- Co ty chcesz?
- Miau! Miau!
- Mr mr mrrrr

Ojej :D Ja dziś rano nagrałam Perełkę jak drze pysia chcąc do Zuzi, która stała po drugiej stronie zamkniętych drzwi...
Potem wrzucę.

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Śro lis 13, 2013 12:28 Re: Demony i Elianka cz. II - Głupie pytanie strona 84

Ewelina, a może Twoje włosy tak pięknie pachną, że kotkom się lepiej na nich śpi? :)

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Śro lis 13, 2013 12:31 Re: Demony i Elianka cz. II - Głupie pytanie strona 84

Kiedyś była taka piosenka "Dziewczyna bez zęba na przedzie" to ja teraz jestem "Dziewczyna z kotem na głowie"
Demonki <3
Obrazek Obrazek

elianka

Post » Śro lis 13, 2013 12:55 Re: Demony i Elianka cz. II - Głupie pytanie strona 84

I była z tesktem "Wsiadł do autobusu człowiek z liściem na głowie" :D a tu mamy "Wstał rano z łóżka człowiek z dwoma kotami na głowie" :ryk:

Rysunek miażdży, rysuj nam częściej! <3

A propos angielskiego - wczoraj oglądaliśmy z TŻ film, jakąś głupią komedię, która zryła mi psychikę forever. Dopiero w połowie filmu zorientowałam się, że cały czas jedziemy na angielskich napisach... Nie jestem orłem z angielskiego, popełniam wiele błędów, ale kurczę, jakieś takie naturalne to było... Dociągnęliśmy bez najmniejszego problemu do końca :D
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Od: Nie lip 21, 2013 13:10

Post » Śro lis 13, 2013 13:10 Re: Demony i Elianka cz. II - Głupie pytanie strona 84

A wiesz, że tak mam też? Jak się zatrzymuję na korzystanie ze słownika to się wybijam z rytmu i jest mi trudno. A jak czytam "ciągiem" to jakaś klapka mi się w mózgu otwiera i mimo, że nie rozumiem wszystkich słów dosłownie, to jakoś tak mi naturalnie przychodzi i wszystko rozumiem z kontekstu.
Demonki <3
Obrazek Obrazek

elianka

Post » Śro lis 13, 2013 13:20 Re: Demony i Elianka cz. II - Głupie pytanie strona 84

Dokładnie, nawet jak się nie zna każdego jednego słówka, to wszystko da się wywnioskować i zrozumieć ogólny sens. Poza tym niektóre rzeczy są niezbyt "przetłumaczalne" na polski i nie byłyby takie śmieszne, jak po angielsku :D
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Śro lis 13, 2013 14:54 Re: Demony i Elianka cz. II - Głupie pytanie strona 84

Łooo to ja kiedyś trafiłam na taką komedię (nie pamiętam w tej chwili tytułu), że się po niej totalnie zdołowałam moim poziomem angielskiego... Używali w niej cały czas slangowych tekstów, bo to film o gangsterach i dealerach itp. Akcja była wartka, w dodatku tam gdzie trzeba było się śmiac to ja akurat nie rozumiałam... Nie wiedziałam totalnie, co się dzieje...

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Śro lis 13, 2013 15:21 Re: Demony i Elianka cz. II - Głupie pytanie strona 84

http://allegro.pl/show_item.php?item=3709730689

Aukcja cegiełkowa dla Lackusia :)

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Śro lis 13, 2013 17:04 Re: Demony i Elianka cz. II - Głupie pytanie strona 84

Bellemere pisze:O rany 8O ja bym zrobiła na wszelki wypadek badanie kupek... Tylko która jest czyja :twisted:
Albo od razu profilaktycznie odrobaczyć.

Bell, ja Cię utłukę (bo do czegoś o toxo nie odeślę - pisze się :twisted: ponoć :mrgreen: ). Co nieco jest w drugiej części tutaj.

Kupki się bada zawsze wszystkich (całe stado) - najczęściej 3 próbki pobierane co 3 dni, żeby mieć większe szanse coś trafić; próbki można wymieszać od wszystkich razem i muszą być świeże, bo jaja w lodówce dość szybko wysychają :wink: . Profilaktycznie nie ma sensu odrobaczać, bo:
1) jak nic nie mają, to po co truć?
2) jak mają, to trzeba truć "to" skuteczniej niż gospodarza, ale najpierw trzeba "to" zidentyfikować, żeby dobrze dobrać truciznę. Jak "to" nie miało jaj i koty nie zjadły, to nic im nie będzie.
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Śro lis 13, 2013 17:36 Re: Demony i Elianka cz. II - Głupie pytanie strona 84

Na razie nie odrobaczam. "To" prawie na pewno było z ziemi :ok:

Jutro wyjeżdżam na cały dzień w delegację :( Cały dzień bez Demonków :crying: Jak bedzie mi się nudziło na szkoleniu, to wpadnę na miau :ok:
Demonki <3
Obrazek Obrazek

elianka

Post » Śro lis 13, 2013 17:44 Re: Demony i Elianka cz. II - Głupie pytanie strona 84

gpolomska pisze:
Bellemere pisze:O rany 8O ja bym zrobiła na wszelki wypadek badanie kupek... Tylko która jest czyja :twisted:
Albo od razu profilaktycznie odrobaczyć.

Bell, ja Cię utłukę .

Nie tłucz :mrgreen:

Chodziło mi o to, że jak były odrobaczane daaaawno, to można by powtórzyć. Ale elianka i tak potem napisała, że odrobaczała Demonki niedawno. Ale badanie zawsze lepsze, niż odrobaczanie na ślepo.

Mój (wiel)błąd :D
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

[poprzednia][następna]