Moderator: Estraven
violet pisze:KOTY, KOTY, KOTY...
Wszędzie ich pełno. Dlaczego wcześniej jakoś ich nie widziałam...?
Na działkach dwa puchate burasiątka nocują w oszklonej werandzie mojej Mamy:![]()
W sobotę wstawię im styropianową budkę, którą podarowała Becia_73 (dziękujemy serdecznie!)
Mam nadzieję, że dzieciaki przetrwają zimę. A jeśli będzie trzeba, zabiorę je do piwnicy
Są tam jeszcze dwa podrostki, dokarmiane przez innego działkowicza – też trzeba je jakoś zabezpieczyć na zimę.
Dorosłe koty sobie poradzą, przy regularnym dokarmianiu.
Pełno tam różnych budek, stryszków, zakamarków, jest wyścielona stara szafka i kartony w naszej altanie...
W sumie na działkach dokarmiamy z kolegą 10 kotów (+ dochodzące czasami z pobliskiej wsi).
becia_73 pisze:Ps.A budę podarowała Fundacja a justyna p i ja tylko ją wyprodukowałyśmy
justyna p pisze:Gdyby ten znajomy chciał zrobić budkę sam, własnoręcznie to na naszym FB jest b łatwa i prosta instrukcja, taka "jak Abel krowie na rowie". Albo mogę tu przekopiować jeśli znajomy niefejsbukowy, albo na maila, albo na pw, technika dowolna.
violet pisze:Serdeczne dzięki!![]()
Przepis przekażę wszystkim 3 panom kociarzom:
- na działce
- na osiedlu
- oraz w pracy
i zobaczymy, czy któryś z nich potrafi to co Wy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Baidu [Spider], Blue, Google [Bot], Silverblue i 285 gości