KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 11, 2013 16:02 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

regularkate pisze:Będę jutro wieczorem na dyżurze.

jutro to w poniedzialek czy wtorek? Bo jak nie ma dzisiaj nikogo na wieczór to ja w drodze powrotnej wskoczę na jakiś krotki dyżur.

masKotka?

Od: Nie lut 03, 2013 19:48

Post » Pon lis 11, 2013 20:06 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Daliśmy canglob dziczkom i tej w górnym boksie daliśmy kroplówkę podskórnie. Niestety ona mocno wymiotuje :( Bardzo źle to już wygląda, ale przy podawaniu czegoś jeszcze mocno walczy. Potrzeba jej cholernie dużo szczęścia :roll: Ten dzikunek piętro niżej ma apetyt, podanie mu zastrzyku było naprawdę trudne :?

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Pon lis 11, 2013 21:39 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

bazarek dla chatki
viewtopic.php?f=20&t=158249

fruciu

Od: Pt kwi 26, 2013 14:16

Post » Pon lis 11, 2013 22:17 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Dziś wieczorem na kociarni:
- górny Dzikunek bardzo słabo :( Boks był zahaftowany na żółto, w kuwecie tylko jeden malutki sik. Kocia wąchała jedzenie, ale nie zjadła nic przy mnie, zastana porcja w miskach, które były już, gdy przyszłam, też wyglądały na nieruszone. Tak mi szkoda tej malutkiej/malutkiego :cry:
- dolny Dzikun w miarę ok. Miał apetyt, zjadł wszystko, co nałożyłam, dałam mu jeszcze. Prychał, ale potem trochę oglądał się za zabawką, którą mu machałam :)
- Miłek jest chyba w coraz lepszej formie. Apetyt - jest, mizianie - jest, coś tam w kuwecie w porządku - jest. Jedyne co to drapaka mu brak, bo skrobał po drewnianych częściach zamknięcia boksu.
- Sajgonki (bo to chyba one?) na wolności - nie mam żadnych uwag, bawiły się i jadły dużo.

Na zdrowej - podałyśmy z Kasią leki Lewiemu. Czarny kotek i drugi podobny do Lewiego też mają wilgotne oczy, ale raczej o tym wszyscy wiecie. Burasek płochliwy, a szkoda, bo jest śliczny :)

regularkate

Od: Czw paź 17, 2013 8:11

Post » Wto lis 12, 2013 1:01 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Dostałam wieści i zdjęcie (ale nie wiem jak tu zamieścić z mmsa) z domku Figi :) cyt: "Figa ma katar i musi dostawać leki ale czuje się już chyba dobrze bo bawi się z nami, chodzi po mieszkaniu i śpi spokojnie w nowym "domku" :)".
Pewnie nowa plaga, bo teraz Lewi.... a potem??
Obrazek

masKotka?

Post » Wto lis 12, 2013 1:35 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Niestety mój tymczas Groszek nie poszedł do domku :( Dziewczyna stwierdziła, ze kot jest zbyt żywy i będzie jej przeszkadzał w nauce.

masKotka?

Post » Wto lis 12, 2013 8:37 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

masKotka? pisze:Niestety mój tymczas Groszek nie poszedł do domku :( Dziewczyna stwierdziła, ze kot jest zbyt żywy i będzie jej przeszkadzał w nauce.

8O, to chyba jednak dobrze że do niej nie poszedł...

fruciu

Post » Wto lis 12, 2013 10:08 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

masKotka? pisze:Dostałam wieści i zdjęcie (ale nie wiem jak tu zamieścić z mmsa) z domku Figi :) cyt: "Figa ma katar i musi dostawać leki ale czuje się już chyba dobrze bo bawi się z nami, chodzi po mieszkaniu i śpi spokojnie w nowym "domku" :)".
Obrazek

takie dolegliwości to często się zdarzają kociakom po przeprowadzce do domku, raczej z powodu zmiany warunków i szybko przechodzą
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto lis 12, 2013 10:38 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Lewi nie pojedzie dziś do domku - coś tam namieszały dzieci tej pani, bo faktycznie to oni chcą kotkę. Może wydam im jedną z Sajgonek (no a drugą trzeba chyba będzie przenieść na zdrową, by się sama nie nudziła :?:)

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Wto lis 12, 2013 10:45 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

a nie wiecie jak tam dziś dzikunki się mają?

fruciu

Post » Wto lis 12, 2013 11:18 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

mir.ka pisze:
masKotka? pisze:Dostałam wieści i zdjęcie (ale nie wiem jak tu zamieścić z mmsa) z domku Figi :) cyt: "Figa ma katar i musi dostawać leki ale czuje się już chyba dobrze bo bawi się z nami, chodzi po mieszkaniu i śpi spokojnie w nowym "domku" :)".

takie dolegliwości to często się zdarzają kociakom po przeprowadzce do domku, raczej z powodu zmiany warunków i szybko przechodzą

Ale Figa już w dniu adopcji miała załzawione oczy, na drugi dzień miał to samo Lewi. Ja od razu dziewczynom adoptującym mówiłam, żeby poszły z nią do weta zadusić w zarodku to co się zaczyna.

masKotka?

Post » Wto lis 12, 2013 13:42 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Dzwoniła do mnie jakaś pani. Mówi, że ma kilka kotów na podwórku (nie są jej tylko tam przyłażą) i ona czasem da im jeść. Powiedziała, że bardzo by chciała je wysterylizować ale nie ma kasy i pytała czy możemy pomóc. Mówiła, ze 2 kocury i 1 kotka. po zabiegu by je ewentualnie przechowała w piwnicy. Ja ze swej strony pomogłabym w transporcie kotów do i z weta ale koszt kastracji musiałby iść na NND. Co mam jej powiedzieć?

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Wto lis 12, 2013 13:57 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Ja bym była za - zawsze to trochę mniej kociego nieszczęścia na ulicy.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto lis 12, 2013 14:16 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Mara S pisze:Lewi nie pojedzie dziś do domku - coś tam namieszały dzieci tej pani, bo faktycznie to oni chcą kotkę. Może wydam im jedną z Sajgonek (no a drugą trzeba chyba będzie przenieść na zdrową, by się sama nie nudziła :?:)

jedna z Sajgonek(ta bardziej dzika) chyba ma początki rujki.

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Wto lis 12, 2013 14:20 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

balbina38 pisze:
Mara S pisze:Lewi nie pojedzie dziś do domku - coś tam namieszały dzieci tej pani, bo faktycznie to oni chcą kotkę. Może wydam im jedną z Sajgonek (no a drugą trzeba chyba będzie przenieść na zdrową, by się sama nie nudziła :?:)

jedna z Sajgonek(ta bardziej dzika) chyba ma początki rujki.

To jest szansa że będzie obsługiwalna :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

[poprzednia][następna]