Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Mysza pisze:Aga a w rodzinie Atona występowała ta choroba??![]()
Bo rozumiem że skoro on jest na A to nie ma starszego rodzeństwa by to u niech sprawdzić?
Aga1 pisze:Narazie trzeba postawić ostateczną diagnozę. Jeżeli się potwierdzi, to wtedy zacznę pytać.
Jak narazie to mały ma serdecznie dosyć jeżdżenia po wetach ...Za to pozycje jakie przyjmował wczoraj przy badaniu USG poprostu nas rozwaliły. Lekarz o mały włos nie spadł ze stołka ze śmiechu. Położyliśmy go na plecach. Ja trzymałam mu przednie łapki i głowę a Aton leżał rozwalony ze sztywnymi rapetkami zapartymi o twarz weta ....
Anja pisze:Aga trzymam kciuki. I przyupominam ze z niewydolnoscia nerek (szczegolnie taka mala) da sie zyc, czego przykladem jest kilka forumowych kotow: Sabinka Zuzy, Gapczynski Dagi, Kaj Amici, Lunek nan, czy moja Hrupka.
BTW Hrupka ma rozwalone nerki przez podawanie sterydow jak byla mala. Ale sadze, ze jednorazowe podanie nie doporowadziloby kota do takich wynikow w tak tak krotkim czasie. Na trzeba by bylo przynajmniej kilku dawek. Tak sobie mysle...
W kazdy razie masz konsultacje u najlepszych wetow z tego co piszesz, wiec ufam ze sie sprawa dobrze wyjasni.
Aga1 pisze:Anja pisze:Aga trzymam kciuki. I przyupominam ze z niewydolnoscia nerek (szczegolnie taka mala) da sie zyc, czego przykladem jest kilka forumowych kotow: Sabinka Zuzy, Gapczynski Dagi, Kaj Amici, Lunek nan, czy moja Hrupka.
BTW Hrupka ma rozwalone nerki przez podawanie sterydow jak byla mala. Ale sadze, ze jednorazowe podanie nie doporowadziloby kota do takich wynikow w tak tak krotkim czasie. Na trzeba by bylo przynajmniej kilku dawek. Tak sobie mysle...
W kazdy razie masz konsultacje u najlepszych wetow z tego co piszesz, wiec ufam ze sie sprawa dobrze wyjasni.
Niestety amyloidoza jest chorobą postępującą. No i jest nieuleczalna. Można ją spowolnić dietą, preparatami pomocniczymi, ale nie da się jej zatrzymać, więc uszkodzenie nerek będzie cały czas postępować.
Jak już będę miała wszystkie wyniki to będę je chciała i tak skonsultować jeszcze chociaż z jednym wetem.
Cały czas mam nadzieję, że to te sterydy. Może Aton jest na nie poprostu bardziej wrażliwy ....
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 42 gości