Bielsk Podlaski, kocie sprawy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 28, 2013 14:53 Re: Sterylizacje kotek z Bielska Podl. sterylki w toku :)

pinokio_ pisze:
issey32 pisze:Dziewczyny, a musiałyście mieć zgodę właściciela, zarządcy na postawienie budek?

Na pismie nie mamy, ale rozmawiałam z proboszczem i jak najbardziej nie miał nic przeciwko temu. Co prawda nie mowiłam, ze bedzie ich kilka, ale mysle, ze nic nie powie. To Cmentarz i jakos ludziom tam przychodzacym raczej chyba nie wypada przepędzac kotów. Jeden pan to mi nawet powiedział, ze jego syn kochał zwierzeta i ze cieszy sie, ze te koty wyleguja sie na pomniku i ze w ogole tam są. Inni nic sie nie odzywają, ale, tfu tfu tfu, nie mowia, ze im cos nie pasuje i nie widac zeby te koty przepędzali. Mysle, ze gdyby zrobiło sie tam zagęszczenie, to pewnie robiliby raban, ale na razie nie jest źle. My te budki na zime schowamy do szopy. I, najwazniejsza rzecz, to trzeba bedzie połapac i pokastrowac zeby nie zrobiło sie ich wiecej.
Ta kotka, matka, była w ciazy i gdzies urodziła, ale raczej cos złego sie przytrafiło tym dzieciom, bo ona ma suche sutki i nic nie wskazuje na to zeby karmiła małe. Jeszcze troche zaczekamy ze sterylizacją, bo nie mamy pewnosci i mozemy niechcący skrzywdzic te maluszki, bo jak zabierzemy matkę, to same nie przetrwaja. Jesli żyją, to maja okolo miesiaca(tak Sylwia?). Bardzo dobrze je schowała. Sylwia przeczesała cały teren, wszystkie groby, zakamarki i nie znalazła.

Pinokio, Ty masz jakiś magiczny wpływ na ludzi. :1luvu:

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Wto paź 29, 2013 18:20 Re: Sterylizacje kotek z Bielska Podl. sterylki w toku :)

kotka ze wsi Augustowo (dostarczona przez mnie do lecznicy 19.10.2013) czekam na fotkę od weta kotki po sterylce

Obrazek

kotka ze wsi Lewki (dostarczona do lecznicy 22.10.2013 przez panią karmicielkę) czekam na fotkę od weta kotki po sterylce

Obrazek[/quote]

kotka ze wsi Augustowo została wysterylizowana 21.10.2013

Obrazek

kotka ze wsi Lewki została wysterylizowana 23.10.2013

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Śro lis 06, 2013 11:51 Re: Sterylizacje kotek z Bielska Podl. sterylki w toku :)

Wczoraj zgarnełysmy z Sylwią 6 kotek z wsi za Bielskiem Podlaskim obok Dubicze Cerkiewne. Wszystkie miały duże brzuchy i wydawało sie, ze są w ciąży, ale jednak nie były. Wetka powiedziała, ze są obzarte. Rzygały jak nie wiem co. Trzy zostały ciachniete od razu i sa u mnie na przetrzymaniu, a trzy beda zrobione dzisiaj i do wtorku pobędą w Przychodni pod opieką doktor Ani.
Pani doktor bardzo dziekujemy.
moj nr tel: 789 084 913
gg: 7163414

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Od: Wto mar 09, 2010 20:49

Post » Śro lis 06, 2013 12:08 Re: Sterylizacje kotek z Bielska Podl. sterylki w toku :)

Czy to znaczy, że ktoś je tam dokarmia?

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Śro lis 06, 2013 13:27 Re: Sterylizacje kotek z Bielska Podl. sterylki w toku :)

Tak, jest taka pani, ktora mowi, ze dokarmia i pewnie tak jest, bo były najedzone bardzo. Jednak ta pani mowiła do nas zebysmy juz nie odwoziły, ze moze ktos tam w miescie wezmie. . .taka to pani. Zostało tam jeszcze kilka kotek i dwa mlode kotki, z ktorych jeden jest z kk i taki biedniutki, a drugi to koteczka, taka z poł roku i tez z brzuszkiem wzdetym. Oczywiscie bysmy jeszcze pomogły, ale jak zwykle koszty paliwa przekraczaja nasze mozliwosci. Kilometrow dla mnie do pokonania 140 w obie strony jednorazowo.

Zapomniałam napisac, ze wszystkie 6 kotek wysterylizowanych zostało z póli Sylwii, ktora dostała na sterylizacje od Chiary z Fundacji "Pod Jednym Dachem"(chyba, ze cos pomieszałam).
Chiara, bardzo dziekujemy.

Sylwia chyba robiła jakies fotki. Było ogolne zamieszanie, bo kilka osob sie tam zebrało i kazdy mowił i nie jestem pewna czy Sylwia robiła, czy nie?
Sylwia, gdzie Ty?

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Post » Śro lis 06, 2013 14:15 Re: Sterylizacje kotek z Bielska Podl. sterylki w toku :)

:ok:

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Śro lis 06, 2013 18:13 Re: Sterylizacje kotek z Bielska Podl. sterylki w toku :)

pinokio_ pisze:Tak, jest taka pani, ktora mowi, ze dokarmia i pewnie tak jest, bo były najedzone bardzo. Jednak ta pani mowiła do nas zebysmy juz nie odwoziły, ze moze ktos tam w miescie wezmie. . .taka to pani. Zostało tam jeszcze kilka kotek i dwa mlode kotki, z ktorych jeden jest z kk i taki biedniutki, a drugi to koteczka, taka z poł roku i tez z brzuszkiem wzdetym. Oczywiscie bysmy jeszcze pomogły, ale jak zwykle koszty paliwa przekraczaja nasze mozliwosci. Kilometrow dla mnie do pokonania 140 w obie strony jednorazowo.

Zapomniałam napisac, ze wszystkie 6 kotek wysterylizowanych zostało z póli Sylwii, ktora dostała na sterylizacje od Chiary z Fundacji "Pod Jednym Dachem"(chyba, ze cos pomieszałam).

Sylwia chyba robiła jakies fotki. Było ogolne zamieszanie, bo kilka osob sie tam zebrało i kazdy mowił i nie jestem pewna czy Sylwia robiła, czy nie?
Sylwia, gdzie Ty?

:lol: Gratulacje!

Chiara

Post » Śro lis 06, 2013 19:04 Re: Sterylizacje kotek z Bielska Podl. sterylki w toku :)

Chiara pisze:
pinokio_ pisze:Tak, jest taka pani, ktora mowi, ze dokarmia i pewnie tak jest, bo były najedzone bardzo. Jednak ta pani mowiła do nas zebysmy juz nie odwoziły, ze moze ktos tam w miescie wezmie. . .taka to pani. Zostało tam jeszcze kilka kotek i dwa mlode kotki, z ktorych jeden jest z kk i taki biedniutki, a drugi to koteczka, taka z poł roku i tez z brzuszkiem wzdetym. Oczywiscie bysmy jeszcze pomogły, ale jak zwykle koszty paliwa przekraczaja nasze mozliwosci. Kilometrow dla mnie do pokonania 140 w obie strony jednorazowo.

Sylwia, gdzie Ty?

:lol: Gratulacje!

Dziekujemy :1luvu: :ok:

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Post » Czw lis 07, 2013 19:15 Re: Sterylizacje kotek z Bielska Podl. sterylki w toku :)

:ok: :ok: :ok: :kotek:
Obrazek

Magdulka

Od: Wto wrz 08, 2009 12:40

Post » Pt lis 08, 2013 22:41 Re: Sterylizacje kotek z Bielska Podl. sterylki w toku :)

Sylwia, gdzie Ty?

mam tylko 2 zdjęcia z akcji w Dubiczach Cerkiewnych

Obrazek

Obrazek

było straszne zamieszanie i nie było czasu robić fotek, we wtorek 12.11.2013 kotki wracają do Dubicz Cerkiewnych, zdjęcia kotek po sterylkach już niebawem :)
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Sob lis 09, 2013 10:11 Re: Sterylizacje kotek z Bielska Podl. sterylki w toku :)

Napisała do mnie Pani Anna, ta sama ktora jakis czas temu zasponsorowała Sylwii sterylizacje kotek. Bardzo budujacy, podtrzymujacy na duchu list, za ktory dziekuje.
Dziekuje rowniez za pomoc finansową, ktora jest juz u mnie. Dostałam 400 PLN na pomoc kotom z Dubicz Cerkiewnych.
Bardzo bardzo dziekuje we własnym jak i Sylwii i kotow imieniu.
Bedziemy mogły zabrac jeszcze inne kotki na sterylizacje i odrobaczyc całe towarzystwo i leczyc kotka chorego, ktory tam został. Bede rowniez miala na paliwo zeby tam pojechac.
Jak to dobrze, ze Pani nam pomogła, dziekujemy z całego serca.
Z ulgą czekamy do wtorku zeby tam pojechac.

Te kotki, ktore sa u mnie, trzy, po zabiegu, czują sie dobrze i az zal je tam zostawiac. No ale coż, nie da sie zabierac kazdego bezdomnego kota. Ta pani, ktora dokarmia te koty nie jest okrutna i daje im nawet schronienie, wiec beda zyc spokojnie nie rodzac juz dzieci, a to jest bardzo ważne.
Dziekujemy :1luvu: :ok: :ok: :ok:

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Post » Sob lis 09, 2013 10:34 Re: Sterylizacje kotek z Bielska Podl. sterylki w toku :)

pinokio_ pisze:Napisała do mnie Pani Anna, ta sama ktora jakis czas temu zasponsorowała Sylwii sterylizacje kotek. Bardzo budujacy, podtrzymujacy na duchu list, za ktory dziekuje.
Dziekuje rowniez za pomoc finansową, ktora jest juz u mnie. Dostałam 400 PLN na pomoc kotom z Dubicz Cerkiewnych.
Bedziemy mogły zabrac jeszcze inne kotki na sterylizacje i odrobaczyc całe towarzystwo i leczyc kotka chorego, ktory tam został. Bede rowniez miala na paliwo zeby tam pojechac.

Te kotki, ktore sa u mnie, trzy, po zabiegu, czują sie dobrze i az zal je tam zostawiac. No ale coż, nie da sie zabierac kazdego bezdomnego kota. Ta pani, ktora dokarmia te koty nie jest okrutna i daje im nawet schronienie, wiec beda zyc spokojnie nie rodzac juz dzieci, a to jest bardzo ważne.

Właśnie się martwiłam o to paliwo. Bardzo się cieszę, że pani Anna pomogła. :D

Chiara

Post » Sob lis 09, 2013 13:12 Re: Sterylizacje kotek z Bielska Podl. sterylki w toku :)

pinokio_ pisze:Napisała do mnie Pani Anna, ta sama ktora jakis czas temu zasponsorowała Sylwii sterylizacje kotek. Bardzo budujacy, podtrzymujacy na duchu list, za ktory dziekuje.

Bardzo dziękuję pani Annie :1luvu: :1luvu: za pomoc finansową na paliwo, bez tej pomocy nie miałybyśmy jak pomóc kolejnym kotkom z Dubicz Cerkiewnych.
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Sob lis 09, 2013 18:24 Re: Sterylizacje kotek z Bielska Podl. sterylki w toku :)

Dziewczyny, idziecie jak burza.
Szacun.

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Sob lis 16, 2013 1:10 Re: Sterylizacje kotek z Bielska Podl. sterylki w toku :)

kocur z Bielska Podlaskiego kastrowany 24.10.2013 dzięki Operacji Zabieg :1luvu: :1luvu:

Obrazek

kotki z gminy Dubicze Cerkiewne (wieś Starzyna)

kotki ciachnięte 05.11.2013 dzięki Operacji Zabieg :1luvu: :1luvu: (pula 10 sterylek z 1% podatku)

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Sob lis 16, 2013 1:17 przez sylwia1982, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

[poprzednia][następna]