Elisha i Beniamin - część trzecia :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 08, 2013 19:44 Re: Elisha i Beniamin - część trzecia :)

Oj tak, my mamy kocie księżniczki :D

A ja to z kolei trzymam się jednej karmy suchej, Orijena (wcześniej był TOTW, a jeszcze wcześniej Sanabelle), no i mokrej Power of Nature z kilkoma urozmaiceniami, na ogół Animonda albo jakieś filetówki, w tym miesiącu Moonlight Dinner. I codziennie się modlę, żeby raczyła zjeść :ryk:
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Od: Nie lip 21, 2013 13:10

Post » Pt lis 08, 2013 20:03 Re: Elisha i Beniamin - część trzecia :)

Aaaa jutro jadę do Wro :ryk: Oglądać kawalerki dla TŻta :ryk: cieszem siem :D

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Pt lis 08, 2013 21:11 Re: Elisha i Beniamin - część trzecia :)

Ooo, miłego oglądania!
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Pt lis 08, 2013 21:18 Re: Elisha i Beniamin - część trzecia :)

Jejku ile musiałam doczytać :roll:
Dobrze ze Benio ok i taki dzielny. Moje obie dra japy jak jada do weta. One jak transporter widzą to zwiewają gzie tylko mogą, muszę na siłe wyciagać maupy jedne. Ale dopiero 8 grudnia na szczepienie jadę. Te moje koty na cale szczęście rzadko wymagają wizyt u lekarza.
Cały czas kusi mnie TOTW żeby kupić. Ale teraz maja takie extra kupy że nie chce znów kombinować żeby im nie zaszkodzić.

Milego wyjazdu do Wroclawia :)
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Pt lis 08, 2013 21:39 Re: Elisha i Beniamin - część trzecia :)

Cudny Benio w tym kaftaniku, jak takie małe dziecko :mrgreen:
Przesłodziak! :mrgreen:
♥ Tosia ♥ razem od 24.11.12
klik -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=165788

Obrazek Obrazek

vanesia1

Od: Sob gru 08, 2012 12:38

Post » Pt lis 08, 2013 22:56 Re: Elisha i Beniamin - część trzecia :)

Przeczytałam wszystkie strony, które dzisiaj natłukłyście, wolniej kobity, bo jak człowieka nie ma chwilę na forum to nie wie o czym piszecie :ryk:

Milena zastanawiałaś się czy dobrze robisz, że suplementujesz mięsko mimo, że dajesz suche.
Dobrze, bo suche nie uzupełni ci niedoborów z mięsa, ono jest zbilansowane w porcjach chrupek, a jak dajemy coś jeszcze to trzeba wyrównać wapń, fosfor i inne takie. Kalkulator barfowy to fajna rzecz tylko trzeba chwilę się nim pobawić.
Ja daje tylko barfa, ale dlatego, że moje @ nie chce nic innego zjeść, no przepraszam ostatnio skusiła się na Cosmę z kurczakiem. Ale tylko troszkę jako przekąska.
A atmosfera na barfnym jest delikatnie mówiąc ciężka, ale zaglądam tam, bo można się sporo dowiedzieć. Czytam o rzeczach, które mnie w danym momencie interesują.

Beniutek jak siem mniewasz miłości moja :1luvu:
Siajka
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Pt lis 08, 2013 22:59 Re: Elisha i Beniamin - część trzecia :)

:1luvu: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Pt lis 08, 2013 23:03 Re: Elisha i Beniamin - część trzecia :)

Aga - cały czas o tym myślę, czy i jak powinnam suplementowćc mięsko, skoro podaję tez suche. Natomiast na Barfnym forum się nie dowiedziałam, bo prawie mnie zjedli, że chcę podawać suche... U mnie suche stanowi jakąś 1/3, może nawet 1/4 dziennego pożywienia kotów... Gubię się w tym wszystkim, chyba po prostu wrzucę na luz i postaram się nie ześwirować :D

Siajka, okaziało siem, zie życie beś jajek teś jeśt pienkne i mówiem Ci Siajka ja się na psykład wogóle nie bojem jechać do wetelynaza, bo on jest taki miły facet i w ogóle on pachnie tloche innymi kotami i psami, ale to jest nawet fajne :) Dostałem dzisiaj dwa zascyki w nóske, ale byłem strasnie dzielny, bo psecies jestem facet, co nie?

Milena_MK

Post » Pt lis 08, 2013 23:13 Re: Elisha i Beniamin - część trzecia :)

Beniutku jezdem z ciebie dómna
Siajak

Milena spokojnie nie świruj.
Każdą porcję jedzonka powinny mieć zbilansowaną, więc dobrze robisz, bo jak jedzą mięsko to mają odpowiednie wartości do mięsa, a jak suche to odpowiednie do suchego. Bilans dobowy wychodzi tak jak powinien. Jeżeli nie dodawałabyś suplementów do mięska to z samego suchego, którego nie jedzą dużo nie dałyby rady nadrobić. Chciałam dzisiaj Szajce kupić gulaszowe z indyka, ale nie było :evil: więc panienka będzie kaczora jadła do środy, bo dopiero wtedy będzie dostawa.
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Post » Pt lis 08, 2013 23:16 Re: Elisha i Beniamin - część trzecia :)

Tylko ciekawe, co ona na kaczora :ryk: Elisha bierze mnie ewidentnie na przetrzymanie, kręci się koło miski z mięsem, ale wącha, patrzy na mnie i ostentacyjnie odchodzi. Już ja jej dam suche, niedoczekanie :twisted: :twisted: :twisted: Dzisiaj jestem złe zło :twisted: :twisted: :twisted:

A za tydzien o tej porze będę świrować na koncercie deathmetalowym :1luvu:

Milena_MK

Post » Pt lis 08, 2013 23:18 Re: Elisha i Beniamin - część trzecia :)

Oo :ok:
Dobra muzyka :ok:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Sob lis 09, 2013 9:23 Re: Elisha i Beniamin - część trzecia :)

Milena, a może spróbuj do tej mieszanki, którą zrobiłaś dodać jej zmielonego mięska, które najbardziej lubi. Ja tak zrobiłam z kaczorem, domieliłam indyka i dodaję do każdej porcji i nagle mieszanka zrobiła się mniam mniam :ok:
Albo pokrusz suche i posyp nim mięsko, może zapach zadziała.
Obrazek Obrazek

ab.

Post » Sob lis 09, 2013 10:41 Re: Elisha i Beniamin - część trzecia :)

Milena_MK pisze:Tylko ciekawe, co ona na kaczora :ryk: Elisha bierze mnie ewidentnie na przetrzymanie, kręci się koło miski z mięsem, ale wącha, patrzy na mnie i ostentacyjnie odchodzi. Już ja jej dam suche, niedoczekanie :twisted: :twisted: :twisted: Dzisiaj jestem złe zło :twisted: :twisted: :twisted:

A za tydzien o tej porze będę świrować na koncercie deathmetalowym :1luvu:

z kotem nie wygrasz, co innego pies
kotu jak jedzenie nie smakuje to go nie ruszy choćby był nie wiadomo jak głodny
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob lis 09, 2013 11:12 Re: Elisha i Beniamin - część trzecia :)

Milena_MK pisze:Aga - cały czas o tym myślę, czy i jak powinnam suplementowćc mięsko, skoro podaję tez suche. Natomiast na Barfnym forum się nie dowiedziałam, bo prawie mnie zjedli, że chcę podawać suche... U mnie suche stanowi jakąś 1/3, może nawet 1/4 dziennego pożywienia kotów... Gubię się w tym wszystkim, chyba po prostu wrzucę na luz i postaram się nie ześwirować :D

Siajka, okaziało siem, zie życie beś jajek teś jeśt pienkne i mówiem Ci Siajka ja się na psykład wogóle nie bojem jechać do wetelynaza, bo on jest taki miły facet i w ogóle on pachnie tloche innymi kotami i psami, ale to jest nawet fajne :) Dostałem dzisiaj dwa zascyki w nóske, ale byłem strasnie dzielny, bo psecies jestem facet, co nie?

Zaglądałam kiedyś na barfny świat i poczułam się tak, jakbym się przeniosła na inną planetę. Mnie to już w ogóle by zatłukli kijami, jako że Perełka pożera miskę suchego i pół Winstonka dziennie. Dobrze chociaż że suche to Applaws (jeszcze się nie skończył), bo jakbym powiedziała, że za malucha dostawała Perfect Fita, to 'aaaaaaaa czym ty karmisz kota zgiń przepadnij' :D

Beniu, psyjacielu mój, ciesem siem baldzo ze lubis życie bez jajeckuf. Lizam Ciem po usku,
Peleł

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Sob lis 09, 2013 12:28 Re: Elisha i Beniamin - część trzecia :)

Spilett, nie się nie martw, u mnie jest podobnie :D Wychodzi na to, że mniej więcej połowa dziennego kalorycznego zapotrzebowania jest z karmy suchej.
No i zgadzam się z ab., mięso warto suplementować, nawet jeśli karmi się także gotowymi karmami. Chyba, że byś podawała po małej łyżeczce dziennie, ale co to za posiłek :D
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

[poprzednia][następna]