a było to tak - weszła Kinnia do lasu ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 05, 2013 21:49 Re: Niuniosław "prawiezmartwychwstały" pilnie szuka DT

no dobra ...
zaczęłam prezentację Niunka w pierwszym poscie po chłopakach .... ale ropucha znów nie działa i nie mogę wszystkich zdjęć zamiescić :evil:

Z Niuńkiem jest coraz gorzej, on przestaje jeść. Czarno to widzę.
Ja nie mam gdzie go upchnąć.
Pomocy!

Jasio W czeka na pozwolenie ciachnięcia. Na razie nie mamy pozwolenia a mrozy idą :crying:
co ja mam zrobić

o burasach nawet nie mówię
te koty za chwilkę będą nienormalne
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Wto lis 05, 2013 21:54 Re: Niuniosław "prawiezmartwychwstały" pilnie szuka DT

Jakbym miała ten jeszcze jeden pokój, którego nie mam....
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto lis 05, 2013 22:01 Re: Niuniosław "prawiezmartwychwstały" pilnie szuka DT

A u mnie w ogródku od kilku dni zamieszkał taki pysio. Poliki ma jak chomik, jest duży, gruby, niewykastrowany i co najgorsze miziasty, strasznie lubi pieszczoty, na bank był kotem domowym. Sąsiedni blok właśnie ocieplają więc kradnę styropian.
Obrazek
Obrazek

Ewa.KM

Od: Śro mar 20, 2013 23:32

Post » Śro lis 06, 2013 14:10 Re: Niuniosław "prawiezmartwychwstały" pilnie szuka DT

Czy Niuniek może mieszkać w domu niewychodzącym ?
Razem z bardzo prokocimi psami ?
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Śro lis 06, 2013 14:33 Re: Niuniosław "prawiezmartwychwstały" pilnie szuka DT

myslę, że tak
Niuniek jest bardzo czystym kocurkiem i psów się nie boi jakos szczgólnie - no moich to chyba w ogóle się nie boi :mrgreen: skoro stał pod drzwiami i spotkał się z nimi nos w nos......... i stał dalej
gdy otwieram drzwi nie rwie się do wyjscia tylko do mnie
spokojnie moze byc niewychodzący byle miała człowieka
Obrazek

Kinnia

Post » Śro lis 06, 2013 14:43 Re: Niuniosław "prawiezmartwychwstały" pilnie szuka DT

Negocjuję dom dla Niuńka. Nie chcę budzić nadziei, ale kociemu diabłu duszę już obiecałam :wink:
Szczegóły później, teraz jestem z doskoku w necie, no i przede mną rozmowa :strach:

I odnośnie Jasia W. i Burasów z Gangu - spróbuj może napisać do Floxanny,autorki tego wątku viewtopic.php?f=46&t=156997
Floxanna mieszka w Olsztynie i jeździ konno w zaprzyjaźnionej stadninie.
Wiem, ze koty nie mogące się odnaleźć w domu, świetnie sobie radzą w stadninach, hodowlach - jeżeli mają tam opiekę i jedzenie.
Pomysł pewnie taki sobie, ale to może być szansa dla Jasia W.
Pozdrawiam :)

Blekitny.Irys

Post » Śro lis 06, 2013 15:40 Re: Niuniosław "prawiezmartwychwstały" pilnie szuka DT

Blekitny.Irys pisze:Negocjuję dom dla Niuńka. Nie chcę budzić nadziei, ale kociemu diabłu duszę już obiecałam :wink:
Szczegóły później, teraz jestem z doskoku w necie, no i przede mną rozmowa :strach:

I odnośnie Jasia W. i Burasów z Gangu - spróbuj może napisać do Floxanny,autorki tego wątku viewtopic.php?f=46&t=156997
Floxanna mieszka w Olsztynie i jeździ konno w zaprzyjaźnionej stadninie.
Wiem, ze koty nie mogące się odnaleźć w domu, świetnie sobie radzą w stadninach, hodowlach - jeżeli mają tam opiekę i jedzenie.

A ja nadmienię, że flox straciła jednego ze swoich kocialków. Odszedł niedawno - może będzie chciała uzupełnić stado o brakującą duszyczkę? :twisted:
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Śro lis 06, 2013 22:02 Re: Niuniosław "prawiezmartwychwstały" pilnie szuka DT

:ok: :ok: za DT i DS i dla Niuńka i dla reszty Gangu :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro lis 06, 2013 23:53 Re: Niuniosław "prawiezmartwychwstały" pilnie szuka DT

Zosik masz na mysli ten wpis
Moja córka ma malego pieska(bishon freez),dwie córeczki,a teraz wszyscy marzą o kotku.Poniewaz towarzystwo jest rozsądne i odpowiedzialne,zasięgnęło opinii zaprzyjaxnionego weta.Otóż wet ten powiedzial,że jesli piesek jest dziewczynką,to trzeba mieć kocurka,a w ogole przewaga pręgowanego,dachowego kota na innymi,a szczegółnie na kotkami - jest olbrzymia.(lepiej się chowa,jest mniej chorowity,bardziej sie zaprzyjazni z psem,bedzie wiekszym przytulasem etc.)(????????) Szczerze mówiąc - zaniemowilam słysząc te rewelacje,obiecalam ,ze sie dowiem u źródła,czyli u Was.I jeszcze jedno,tym razem konkret - czy pan-kot po kastracji ma jakis szczegolny zapach moczu?Będę wdzięczna za podpowiedzi.
Obrazek

Ewa.KM

Post » Czw lis 07, 2013 10:31 Re: Niuniosław "prawiezmartwychwstały" pilnie szuka DT

Ewa.KM pisze:Zosik masz na mysli ten wpis
Moja córka ma malego pieska(bishon freez),dwie córeczki,a teraz wszyscy marzą o kotku.Poniewaz towarzystwo jest rozsądne i odpowiedzialne,zasięgnęło opinii zaprzyjaxnionego weta.Otóż wet ten powiedzial,że jesli piesek jest dziewczynką,to trzeba mieć kocurka,a w ogole przewaga pręgowanego,dachowego kota na innymi,a szczegółnie na kotkami - jest olbrzymia.(lepiej się chowa,jest mniej chorowity,bardziej sie zaprzyjazni z psem,bedzie wiekszym przytulasem etc.)(????????) Szczerze mówiąc - zaniemowilam słysząc te rewelacje,obiecalam ,ze sie dowiem u źródła,czyli u Was.I jeszcze jedno,tym razem konkret - czy pan-kot po kastracji ma jakis szczegolny zapach moczu?Będę wdzięczna za podpowiedzi.

Ewa nie wiem za bardzo o co chodzi z tym wpisem.
Kto to napisał, gdzie i dlatego mnie o to pytasz?
Nie zakumałam, przepraszam :wink:
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Czw lis 07, 2013 11:41 Re: Niuniosław "prawiezmartwychwstały" pilnie szuka DT

Zosik taki wpis był w pazdzierniku na watku Floxsanny, który podesłałaś, ale juz wiem ze sprawa nieaktualna.
Obrazek

Ewa.KM

Post » Czw lis 07, 2013 12:30 Re: Niuniosław "prawiezmartwychwstały" pilnie szuka DT

aaa kumam...
to nie ja podesłałam, nie widziałam takiego wpisu ;)
ale Blekitny.Irys i ja raczej miałyśmy na myśli samą flox i stajnię, w której ma swoją Chimerę.

Tak, czy inaczej zapytać można - bo i co szkodzi? :D
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Pt lis 08, 2013 18:12 Re: Niuniosław "prawiezmartwychwstały" pilnie szuka DT

Zosik pisze:ale Blekitny.Irys i ja raczej miałyśmy na myśli samą flox i stajnię, w której ma swoją Chimerę.

Tak, czy inaczej zapytać można - bo i co szkodzi? :D

Dokładnie tak.
Myślałam o pobycie w stadninie.

Blekitny.Irys pisze:(...)

Blekitny.Irys

Post » Pt lis 08, 2013 18:13 Re: Niuniosław "prawiezmartwychwstały" pilnie szuka DT

A ja jeszcze nic nie mogę powiedzieć o domku dla Niuńka.
Ale walczę, jak sto diabłów walczę.

Blekitny.Irys

Post » Pt lis 08, 2013 20:35 Re: Niuniosław "prawiezmartwychwstały" pilnie szuka DT

walcz, walcz .... Niuniek tez walczy ... wczoraj mąż siedział z nim bardzo długo. Po godzinie zdecydował się zjeść cokolwiek. Wygląda to coraz gorzej.

Zosik jak Orfeusz?
Obrazek

Kinnia

[poprzednia][następna]