Poszukiwany nowy DOM lub dom tymczasowy

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lis 06, 2013 12:27 Poszukiwany nowy DOM lub dom tymczasowy

Witam

Mieszkam w Warszawie na Woli, od roku jestem mama i jak dotąd nie mieliśmy żadnych problemów. Niestety po przebyciu choroby zapalenia oskrzeli mój synek źle reaguje na naszego kota. Stwierdzono u niego alergie na sierść. Jestem więc zmuszona oddać 5 letnią kotke -Gali, jest wysterylizowana, miła i wesoła. Maść pręgowany tygrysek z białą etolą wokół szyji.

Niestety mam mało czasu na znalezienie jej nowego domu, gdyż mąż dał mi tydzień na poszukiwania.
Może ktoś chciałby przygarnąć pięknote?? Choćby dom tymczasowy bo inaczej czeka ją schronisko :(

ania85

Od: Śro lis 06, 2013 12:11

Post » Śro lis 06, 2013 13:18 Re: Poszukiwany nowy DOM lub dom tymczasowy

Oddasz kota, domownika, przyjaciela co innego życia nie zna jak domowe pielesze do schronu, na śmierć? 8O
To nie hotel . Byłaś tam kiedykolwiek? Tam dalej, nie w pokoju adopcyjnym.

Poczytaj sobie wątek o Paluchu.O innych schronach. Jak koty masowo umierają z tęsknoty i stresu.Z chorób bo są na nie podatne ,z głodu bo odmawiają jedzenia...
Szukaj jej domu przez ogłoszenia. Zarzuć net nimi. Fajny tekst, foty i wklepuj. Nie jedno, nie dwa...Są dziewczyny co za niewileką odpłatnością takie ogłoszenia robią.
Niestety, tutaj o dom trudno bo jesteśmy wszyscy zakoceni.Takimi nieszczęśnikami co poszły do schronu lub trafiły na ulicę z różnych powodów.
Szukamy domu przez ogłoszenia.
Jednak i tutaj cuda bywają. Tylko wklej foty i pisz o kocie często. Jaki jest, jakieś fajne wydarzenia... Inaczej wątek w którym nic się nie dzieje spada na odległe strony i kot traci szansę na cud. Nikt nie zajrzy.

I proszę nie pisz o schronie.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro lis 06, 2013 13:20 Re: Poszukiwany nowy DOM lub dom tymczasowy

Czy ew tymczas wesprzecie jakąś pomocą?
O postępowaniu twego męża zmilczę. Cenzura.
Rozumiem,że dziecko miało testy zrobione i igi i dobry alergolog go przebadał...
Pytam bo moja córka też ma i miała kłopty. Jest astamtykiem. Prowadzimy DT i nigdy lekarz normalnie podchodzący nie kazał nam kota oddawać. No,ten pierwszy, najokropniejszy. Kot pojechał do mojej mamy dożywając 20 lat .Potem się okazało,że to i tak nic nie zmieniło i Danka nadal chorowała. Zwierzęta wróciły...

Link do ogłoszeniodawcy
viewtopic.php?f=27&t=150484
Obrazek

ASK@

Post » Śro lis 06, 2013 13:42 Re: Poszukiwany nowy DOM lub dom tymczasowy

oddaj kota do hotelu jeśli jest to taki problem -w Warszawie jest kilka hoteli dla zwierząt -wystarczy poszukać w google
i szukaj kotu domu na spokojnie
mało prawdopodobne aby udało się w tydzień znaleźć dobry dom
chyba że chcesz ja oddać komuśkto się zgłosi -bez wnikania w to co dalej z nią będzie

ogłoś ją na FB

tu na Miau na pewno przydałoby się chociaz jedno zdjęcie
i więcej opisu charakteru kota
jest u Was 5 lat?

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Śro lis 06, 2013 18:45 Re: Poszukiwany nowy DOM lub dom tymczasowy

Możesz tutaj wkleić zdjęcie kotki i opisać jej charakter?

róża35

Od: Sob paź 29, 2011 21:49

Post » Śro lis 06, 2013 18:48 Re: Poszukiwany nowy DOM lub dom tymczasowy

Alergię u małego dziecka bada się za pomocą testów dopiero od TRZECIEGO roku życia,więc mówienie ,że roczne dziecko ma na kota alergię jest bezpodstawne :|

róża35

Post » Śro lis 06, 2013 20:54 Re: Poszukiwany nowy DOM lub dom tymczasowy

Dziękuje za odzew

Chętnie wstawiłabym zdjęcia, ale nie wiem jak to się tutaj robi :oops:

Kociczka jest zemną 5 lat, 2 lata spędziła wcześniej z moją mamą, która wzięła ją od sąsiada jak jego kotka okociła. Później mama zaczęło często wyjeżdżać (w tej chwili mieszka za granicą) i kotka wylądowała u mnie. Potem poznałam mojego męża który kotów ogólnie nie lubił ale nie miałam komu jej oddać a o schronisku nie chciałam słyszeć. Zmieniło się to po chorobie synka, kiedy lekarz kazał się pozbyć wszelkich uczulających rzeczy, roślin i zwierząt szczególnie że kotka ma dość grubą i gęstą sierść, której wszędzie pełno.

A hotel odpada z racji moich skromnych środków finansowych

Przyszłemu właścicielowi moge dodać karmę około 15kg, żwirek 2 opakowania,kuwetę i transporter.

Ogólnie kotka jest dość przyjacielska,lubi się bawić, także z innymi kotami (nie raz podrzucał mamie sąsiad swoje koty na weekendy). Jest to prawdziwa pięknotka ale nie lubi się czesać, choć sierść ma dłuższą niż typowe koty krótkowłose.
Z dziećmi też nie ma problemu, mój niunio często ścigał ją po domu.

ania85

Od: Śro lis 06, 2013 12:11

Post » Śro lis 06, 2013 23:05 Re: Poszukiwany nowy DOM lub dom tymczasowy

Szukam kota na DS, po stracie poprzedniego ale bez zdjęcia, opisu życia, usposobienia, tajników przeżytych 5 lat trudno podjąć decyzję nawet na DT. Zacznij od zdjęcia które wstawisz pomiędzy znaki znajdujące się nad tym oknem z napisem img, po pierwsze pojawi się wskazówka, po drugie zdjęcia możesz wysyłać na pw.
Ja na przykład pilnie poproszę, bo wkurza mnie ultimatum dorosłego człowieka, mimo zrozumienia drugiej strony medalu. Doskonale wiem, ze nawet maleńkie dzieci mogą ciężko przechodzić alergię i na kota i na psa, wcale nie będąc na nie uczulonymi w testach ....wyrzucenie podstawowych alergenów z mieszkania faktycznie może ulzyc w objawach.
Dobra, wyślij mi to zdjęcie, napisz jaki kot był przez te 5 lat ale bardziej opisowo niż wyżej, co je, gdzie śpi ....klikasz na dole pw i wysyłasz. Dziękuję.

zwiatrem

Od: Pon sty 19, 2009 17:35

Post » Czw lis 07, 2013 7:35 Re: Poszukiwany nowy DOM lub dom tymczasowy

ania85 pw nie wyśle raczej, bo ma za mało postów

zdjęcia można wstawić poprzez image http://imageshack.us/
albo po prostu opisać kota i wstawić zdjęcia tutaj (normalnie się wstawia z komputera) http://adopcje.miau.pl/profil.php?mode=add

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Czw lis 07, 2013 7:48 Re: Poszukiwany nowy DOM lub dom tymczasowy

róża35 pisze:Alergię u małego dziecka bada się za pomocą testów dopiero od TRZECIEGO roku życia,więc mówienie ,że roczne dziecko ma na kota alergię jest bezpodstawne :|

Robi się badania z kwri by spradzić czy w ogóle dziecko jest uczulone tzw IGe ale to nic nie znaczy.
http://polki.pl/zdrowie_i_psychologia_z ... 28852.html
Jak moja córka zaczęła chorować to lekarz słysząc,że mamy kota od razu znalazł problem. I też wsio musiało wylądowac w koszu. Kot, zasłony, dywany, kwiaty...NIC to nie dało. NIC!!! Problem był bardziej złożony niż lekarze przewidywali. Lekrze idą po najmniejszej linii oporu składąjc winę za stan dziecka na karb istniejacych w domu zwierząt a w szczególności kotów. Jak Danka wylądowałą w szpitalu to okazało się, żew w astmę wprowadzili ja lekarze beztrosko szafujac antybiotykami. Ma rozpoznanie astmy polekowej. I dopiero zaczęły sie schody...
Poza tym za duszenie się mojej córki w nocy i nad ranem były odpowiedzialne...pasożyty w tym owsiki, które wyszły dopiero w wymazie.Z kału nic nie wyszło. I lamble. I co fajniejsze moja matka wpadłą na ten pomysł jako "stara" laborantka. lekarze nie pomyśleli o pasożytach. Przy nich kwasochłonne w morfologii i Ige też są podwyższone.
Przy chorym dziecku odrobaczenie jest bardzo wazne.

Wstawiam foty przez wstaw.org

Id do dobrego lekarza bo o przyszłość twego dziecka chodzi. Poproś na forum, podpowiedzą jacy są z okolicy.
Obrazek

ASK@

Post » Czw lis 07, 2013 7:56 Re: Poszukiwany nowy DOM lub dom tymczasowy

No na pogotowiu przy zapaleniu krtani wszyscy pytali, czy w domu są zwierzęta. Syn odpowiedział sam. Pani powiedziała, że przez zwierzęta jest chory. Dziecku. Dziecko powiedziało, że da pani kotka :lol:

Ale do sedna. Jeśli wywalisz kota, to i tak alergeny będą się unosiły w domu przez długi czas, chyba, że planujesz generalny remont i wymianę wszystkich rzeczy z tapicerką?

A co do dzieciaczka, to odrobacz.
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Czw lis 07, 2013 9:54 Re: Poszukiwany nowy DOM lub dom tymczasowy

może być przez wstaw.org, byle zdjęcie było

zwiatrem

Post » Czw lis 07, 2013 11:32 Re: Poszukiwany nowy DOM lub dom tymczasowy

Ja zmieniłabym lekarza :wink:
http://norweskie.blog.onet.pl/czekam na zamówienia;)
ObrazekObrazek

Niutek

Od: Pt sty 16, 2009 22:38

Post » Czw lis 07, 2013 17:16 Re: Poszukiwany nowy DOM lub dom tymczasowy

Moje dzieci miały alergię ,kiedy nie było w domu żadnych zwierząt,nie było miesiąca bez zapalenia oskrzeli,po zrobieniu testów ( a robi się je po trzecim roku życia ,przez mikroskopijne nacięcie skóry na rączkach dziecka i wpuszczenie do nich różnych alergenów-nie inaczej!) okazało się ,że są uczulone na roztocza i pierze :| .Jeżeli u Ciebie był już kot jak byłaś w ciąży,to dziecko nie jest uczulone w 100% na sierść kota!Wiem,bo sama się o tym przekonałam ,i też tak o tym mówią lekarze.Dziecko uczulają inne alergeny ,ale nie kot :)

róża35

Post » Czw lis 07, 2013 17:54 Re: Poszukiwany nowy DOM lub dom tymczasowy

Niestety alergeny znajdujące się również dzięki białku ze śliny na sierści, mogą mieć wpływ na wzmożenie innych. Nie sądzę jednak, że powinnyśmy kogoś namawiać do innego leczenia niż Pani wybrała dla dziecka oraz deprecjonować diagnozy lekarskiej czy sposobu diagnostyki. Wszystko może wyglądać inaczej niż się teraz wydaje, ale też może być dokładnie tym czym jest.

zwiatrem

[następna]