Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
cairo pisze:Hmm, ja niestety parafiny nie posiadam. Gdzie się ją kupuje, ile i w jaki sposób się podaje? Od wczoraj rana Płomyczek ma paskudną biegunkę.
vienna2 pisze:Czy jest sens podawać parafinę kiedy kot ma biegunkę? Może warto zadzwonic do weta i zapytać?
Spilett pisze:vienna2 pisze:Czy jest sens podawać parafinę kiedy kot ma biegunkę? Może warto zadzwonic do weta i zapytać?
Może Nifuroksazyd? 100 mg jest na receptę, ale 200 mg już nie. Jak Perełka była malutka i ważyła ok. 1 kg to wetka nam zaleciła 1/4 tabletki 2 razy dziennie. Dla Płomyczka możesz dać pół od razu, skoro ma silną biegunkę
izka53 pisze:Parafinę podaje się , gdy martwe robale zatkają kota - nie przy biegunce. Odrobak chyba powinien być podany w dawce uwzględniającej biegunkę.Szybka perystaltyka jelit skróci czas wchłaniania trucizny.
Szczerze - bardziej od robali obawiałabym się folii - tej , która jeszcze nie wyszła.
cairo pisze:Parafinę kupiłam na wszelki wypadek, gdyby robale nie wyszły. Wcisnęłam mu trochę drobno posiekanej wołowiny i za godzinę dam jeszcze trochę, a w okolicach północy wcisnę tą pastę odrobaczająca.
On ma biegunkę, ale nie taką, że co chwila biega do kuwety, tylko chodzi dwa razy dziennie, ale kupy są płynne.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 24 gości