TARA znów w konkursie KRAKVETU! GŁOSUJEMY!

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Śro paź 30, 2013 20:55 Re: ZBIERAMY na siano dla koni z Tary i myślimy nad pomocą k

my to tam..., lej na naszą miłość. ale te konie! i koty! :mrgreen:
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Od: Pon cze 04, 2012 23:38

Post » Nie lis 03, 2013 10:59 Re: ZBIERAMY na siano dla koni z Tary i myślimy nad pomocą k

Trochę nowych wieści:
https://www.facebook.com/taraschronisko ... 7688136503
O poranku wiadomości z frontu walki o siano. Pytacie, ile siana potrzebujemy. 6 ton dziennie. Tyle zjadają nasze zwierzęta (121 koni, krowy, owce, kozy). gieldasiana.pl zaoferowała nam siano po cenie, której nie dostaniemy nigdzie a BibaTransport przywiezie je nam po cenie paliwa (!!!).

Tona siana na wolnym rynku kosztuje od 250 do 499zł. Tymczasem my możemy mieć tonę za 110zł!!!

Dziennie potrzebujemy 6 ton siana. Miesięcznie 180 ton. Do marca uratowane z waszą pomocą konie zjedzą 900 ton siana! Prosty rachunek - na siano, po cenie Giełdy Siana, potrzebujemy 99 000 zł... Na wolnym rynku zapłacilibyśmy za nie minimum 225 000 zł!

Nie mieliśmy w tym roku 1% i stąd te wszytskie kłopoty finansowe. Ale teraz nie tłumaczenie się jest najważniejsze, najważniejsze jest dobro zwierząt.

Wspólnie je ratowaliśmy, wspólnie je teraz nakarmmy! Pomożecie?

"Siano" na siano możecie wpłacać na konto:
BGŻ S.A. Oddział 6 we Wrocławiu
nr: 31 2030 0045 1110 0000 0276 2980
Z dopiskiem: Siano

nr. zezwolenia na zbiórkę publiczną 385/2013

pogrubienia moje :)

Przy okazji proszę o nr konta na PW :)

Yocia

Od: Sob sie 01, 2009 10:48

Post » Nie lis 03, 2013 17:33 Re: ZBIERAMY na siano dla koni z Tary i myślimy nad pomocą k

Ogarnęłam się na chwilkę i uaktualniam rozliczenie.

50 zł ja
50 zł LimLim
10 zł floxanna
20 zł nelka83
10 zł AgaS1876
8,06 zł Maupa
15 zł gertaaa
25 zł isabell36
32 zł Ewa L.
10 zł marcyśka
32 zł tinga7
70,40 zł sroka7
187,21 zł bazarek nr 1 (Szalony Kot, LimLim, Erin, AnnaArczyk - dziękuję Wam dziewczyny! Jesteście najlepsze! :mrgreen: )
26 zł domownicy nelki83 :D
16,5 zł Marcyśka
10 zł MAXYMA (bazarek nr 1)
10 złBeata K. Sosnowiec (proszę się zidentyfikować :))
64 zł kotydwa12
32 zł Boo
344 zł bazarek nr 2 (nattii, terenia1, tinga7, turkusowa, mgj, miłka, alessandra, violet, Agnes181jaw, isabell36, LimLim, floxanna, Erin, kasumi - niektórym z Was dziękuję pierwszy raz, a niektórym już kolejny. Większość z Was jak zwykle wpłaciła więcej, niż kwota, za którą wylicytowała fanty. Ogromne dzięki!!! :D)
30 zł Yocia
15 zł nelka83 od swoich współpracowników :)
10 zł KITA-RZESZÓW
23,28 zł Maupa

Z tego, co umiem liczyć - a właściwie z tego, co widzę i umiem wbić w kalkulator - mamy 1100zł i 45gr.

Jeżeli coś źle policzyłam, o kimś zapomniałam, pominęłam, przekłamałam - proszę pisać i się upominać!!!

Yocia dzięki za info z fb! :D Już wysyłam pw z numerem konta.

Kto jeszcze chce nas wspomóc w zbiórce na sianko dla schroniskowych koni - proszę krzyczeć i machać rękami. To ostatnia szansa!
Lada chwila przelewamy pieniądze na konto Tary!

Zaraz trzeba się szybciutko zorganizować i pomóc Tarze w kocich sprawach (klatka-łapka, karma dla kotów, itd.)

ewa_mrau pisze:jesli udałoby się załatwić transport z Łodzi do Tary, to mogę pożyczyć na jakiś czas jedną
przydałoby się natomiast parę kontenerów
bo jazda z jednym kotem na zabieg jest taka trochę mało ekonomiczna
... mry!

ewa_mrau na jaki czas mogłabyś pożyczyć klatkę?
Bo jak im się nie uda, np. w ciągu miesiąca wyłapać kotów, a Tobie będzie potrzebna, to co wtedy...
Z tego, co wiem oni mają kontenerki, ale upewnię się przy okazji kolejnej rozmowy ze Scarlett, która jeszcze nie wiem kiedy nastąpi ;)
Chciałabym mieć dla niej dobre wieści w sprawie łapki (i przy okazji wpłaty na siano), kiedy będę miała zadzwonić.
Ostatnio edytowano Śro lis 06, 2013 20:11 przez Zosik, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Wto lis 05, 2013 16:34 Re: ZBIERAMY na siano dla koni z Tary i myślimy nad pomocą k

Pieniądze przelane, przy okazji podrzucę wątek :ok:

Yocia

Post » Wto lis 05, 2013 17:32 Re: ZBIERAMY na siano dla koni z Tary i myślimy nad pomocą k

Kto jeszcze moze pomoc?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto lis 05, 2013 17:50 Re: ZBIERAMY na siano dla koni z Tary i myślimy nad pomocą k

Raport z frontu zapełniania stodół sianem na zimę. Dziś rano na koncie zbiórkowym było dokładnie 2132,80 zł. Są to pieniądze na siano i na odrobaczanie. Nawet, gdybyśmy za wszystko kupili dziś siano - nie będzie po nim śladu już w sobotę. Tymczasem zima ma być długa i mroźna.

Kochani - przecież te wszystkie zwierzęta pomagaliście nam ratować. Tak lekko przychodziło wykupywanie kolejnych żyć z rąk śmierci. Teraz tych końskich żyć w Tarze jest 121. Pozostałych zwierząt - ponad 80. Ciężko pracujemy każdego dnia, aby każde z nich miało odpowiednie warunki do życia. I tak od 19 lat... I nagle wszystko, całe marzenie o Tarze, o ratowaniu koni, o zapewnieniu im bezpiecznej emerytury, ma lec w gruzach? Tylko dlatego, że nie mogliśmy zbierać w tym roku 1% podatku? Przez pieniądze, które nie dają szczęścia, ale dają życie... Za ten rok kalendarzowy już będziecie nam mogli przekazać swój odpis podatkowy. Wszystko wróci do normy. Tylko pomóżcie nam przetrwać ten najcięższy czas.

https://www.facebook.com/taraschronisko ... 2009556503

Yocia

Post » Śro lis 06, 2013 9:13 Re: ZBIERAMY na siano dla koni z Tary i myślimy nad pomocą k

Yocia jeszcze nie dotarł Twój przelew.
Poczekam na niego i myślę, że możemy wpłacać, nie ma na co czekać.

Ktoś jeszcze pomoże?
Rzutem na taśmę! Dawajcie ludzie!

Przeczytajcie post wyżej.
Tam naprawdę potrzebna jest nasza pomoc!
Nasza, Wasza, wszystkich, którzy chcą i mogą pomóc - nawet symbolicznie.
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Śro lis 06, 2013 9:16 Re: ZBIERAMY na siano dla koni z Tary i myślimy nad pomocą k

Poczekajcie na mnie :!:
Jeszcze 15 zł w pracy uzbierałam :ok: Zosik, za chwilę puszczę przelew do Ciebie :wink:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Śro lis 06, 2013 9:38 Re: ZBIERAMY na siano dla koni z Tary i myślimy nad pomocą k

nelka83 pisze:Poczekajcie na mnie :!:
Jeszcze 15 zł w pracy uzbierałam :ok: Zosik, za chwilę puszczę przelew do Ciebie :wink:

Czekam, czekam! Ktokolwiek napisze, że wpłacił, albo chce wpłacić, ale za chwilę, bo teraz nie ma/nie może/cośtam - będziemy na niego czekać! :mrgreen:

Podziękuj pięknie współpracownikom! :D
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Śro lis 06, 2013 9:42 Re: ZBIERAMY na siano dla koni z Tary i myślimy nad pomocą k

wyślij mi jeszcze raz swój numer konta - jak zrobię przed 12, to będzie jeszcze dziś :ok:
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Od: Pon cze 04, 2012 23:38

Post » Śro lis 06, 2013 9:55 Re: ZBIERAMY na siano dla koni z Tary i myślimy nad pomocą k

To ile się nazbiera teraz? 8)

Erin

Post » Śro lis 06, 2013 9:57 Re: ZBIERAMY na siano dla koni z Tary i myślimy nad pomocą k

Przelew w drodze :ok:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Śro lis 06, 2013 10:31 Re: ZBIERAMY na siano dla koni z Tary i myślimy nad pomocą k

Maupa wysłałam pw. Dzięki dziewczyny! :D

Mam teraz trochę napiętą atmosferę w robocie, później wrócę, jak się odblokuje :mrgreen:

Edit: Dostaję kolejne pw, idą jeszcze wpłaty. Ale koniki będą miały żarełka! :mrgreen:

Zapraszamy do pomocy, kto jeszcze wstydzi się, albo ukrywa! Ostatnią szansę macie kochani :D
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Śro lis 06, 2013 20:08 Re: ZBIERAMY na siano dla koni z Tary i myślimy nad pomocą k

Dzisiejsze wpłaty:
30zł Yocia
15zł nelka83 od swoich współpracowników :)
10zł KITA-RZESZÓW
23,28zł Maupa (nie podpisała się, ale już wiem, że to Ona :mrgreen: )

Uzupełniam (lista kilka postów wyżej) i ostatni raz pytam, czy ktoś jeszcze chciałby dorzucić grosik do siana?
Bo jak nie, to jeszcze w tym tygodniu przekazuję pieniądze Tarze.
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Śro lis 06, 2013 20:12 Re: ZBIERAMY na siano dla koni z Tary i myślimy nad pomocą k

Zosik pisze:
Uzupełniam (lista kilka postów wyżej) i ostatni raz pytam, czy ktoś jeszcze chciałby dorzucić grosik do siana?

A ja odpowiadam, że i owszem.
Ale nie wiem, czy ostatni raz 8)

Erin

[poprzednia][następna]