POZNAŃ Płomyczek-rudy mały szkielecik -zgasł :(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lis 05, 2013 22:40 Re: POZNAŃ Płomyczek-rudy mały szkielecik -walka o życie :(

Słodzinka :1luvu:
gdzie kot w rękawiczkach czeka na mysz...

Obrazek Obrazek

Jafusia

Od: Pon sie 11, 2008 13:15

Post » Wto lis 05, 2013 23:25 Re: POZNAŃ Płomyczek-rudy mały szkielecik -walka o życie :(

Będzie kiepsko z naczyniami jeśli trzeba go będzie płukać jeszcze kilka dni.
Widać krwiaki...

Ja bym stawiała na Conva.
Jest zbilansowany, b. odżywczy.
A gotowanego kuraka dała jako ewentualne uzupełnienie.

Jak chcesz to jutro podjadę i pomogę go foodować strzykawką.
Wyprowadziłaś Ramzesa- Ramona , wciskając mu mięsko w gardziołko, wyprowadzisz i tę bidę.

Powiem to co zawsze: jak bym dorwała skur***, który to biedne zwierzę wyrzucił to bym zabiła.
Kiedyś się na jakiegoś zasadzę i dam upust .
Pofolguję sobie.

Czytam sobie o robaczycach u kotów i piszą , że mogą się wtedy pojawić kiepskie wyniki prób wątrobowych.
Może jak wytłucze się robale , będzie lepiej?

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Śro lis 06, 2013 0:12 Re: POZNAŃ Płomyczek-rudy mały szkielecik -walka o życie :(

Właśnie wtłoczyłam połowę tacki Recovery - było ciężko, ale dało radę. Chwilę po tym była biegunka z wijącymi się robalami- najlepsze filmy "gore" wysiadają przy tym widoku.

Kotkins odwiedziny zawsze mile widziane.
Obrazek

cairo

Od: Nie lut 12, 2012 9:48

Post » Śro lis 06, 2013 0:25 Re: POZNAŃ Płomyczek-rudy mały szkielecik -walka o życie :(

Biedny rudzielec :cry:
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Śro lis 06, 2013 7:54 Re: POZNAŃ Płomyczek-rudy mały szkielecik -walka o życie :(

Własnie weszłam, żeby zapytać - co on dostał na robale? Bo moze się to dziadostwo jeszcze nie wytłukło.........I proszę...........Nie jest dobrze kurcze no nie jest........

Kotkinsie nikt go nie wywalił. Nie wywala się ślicznych, rudych, kastrowanych i zapewne ukochanych kotków. On po prostu na spacerku był........jak miliony innych.

Młody, kanapowy paniczyk z dobrym doświadczeniem i kretynem właścielem. Czyli standard. Nie szczepiony kot na ulicy sobie "nie poradził" wbrew ogólnym przekonaniom. A powinien. Podobnie jak wiedzieć gdzie mieszka, nie mieć głupich pomysłów i się nie oddalać......Acha i wybiegany, że hej wrócić do domu. Zapewne był za mało przywiązany do własciciela......

Dlatego ja już nie biorę kotów - bo nie mam NAJMNIEJSZEJ ochoty na ich oddawanie. Na świecie jest za duzo taboretów, jak na mój gust.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Śro lis 06, 2013 8:37 Re: POZNAŃ Płomyczek-rudy mały szkielecik -walka o życie :(

Za Płomyczka :ok: :ok: :ok: :ok: Dobrze że je kawaler i że wydala to, co powinno opuścić kotka :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro lis 06, 2013 10:27 Re: POZNAŃ Płomyczek-rudy mały szkielecik -walka o życie :(

Gamoń (znaleziony w nieco gorszym stanie, ale bez calici) jadł convalescenca, suchego intestinala, mięso, jedzenie dla kociaków (jest łatwiej przyswajalne i bardziej treściwe)
dałabym jeszcze Płomyczkowi odrobinę pasty odkłaczajacej - może odrobinę pomóc jak ma jeszcze jakieś włosy, sierść, itd...
z powodu calici na razie pewnie bez kroplówek się nie obejdzie :(

miałam doświadczenia z dwoma bardzo zabiedzonymi kotami - Gamoń i Mikomi...
Gamoń (teoretycznie Gundar, ale dla naz został Gamoniem...)
Obrazek
(duży kilkuletni, dobrze zbudowany buras, z powodu wygłodzenia miał zaburzenia neurologiczne, to pierwszy filmik z nim http://www.youtube.com/watch?v=rClentMgb0U ..) jest szczęśliwy w ds (i ma lekką nadwagę), Mikomi niestety się nie udało [*] (nerki..) :(

trzymam mocno kciuki za Płomyczka, wierzę, że jemu też się uda, tak jak Gamoniowi... :ok: :ok: :ok:

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Śro lis 06, 2013 10:48 Re: POZNAŃ Płomyczek-rudy mały szkielecik -walka o życie :(

miałam kiedyś fuksa znalezionego na działkach, podobny przypadek do płomyka, pierwsze dwa dni ok, potem przestął jeść, było coraz gorzej, wszyscy weci że to po głodówce jaką miał itd. pełno badań, leków a okazało sie że był po prostu bardzo zarobaczony i niestety odrobaczenie nic nie dało, wymiotował tasiemcem, glisdami po podaniu leków i nie przezył do rana.minęły dwa lata ale do dziś mam żal do lekarzy że nie potrafili mu pomóc, szukali powodów jego stanu a to były "tylko" robale.
Płomyk był odrobaczany? moze jest silnie zarobaczony?

ana666

Od: Wto sty 12, 2010 11:27

Post » Śro lis 06, 2013 11:17 Re: POZNAŃ Płomyczek-rudy mały szkielecik -walka o życie :(

Delikatnie odrobaczony był, na pewno nie wszystko zdechło, ale właśnie nie wiem jak powinno się teraz postąpić. Obawiam się, że jak teraz wszystkie robale na raz wytłuczemy, to zatrują go toksynami.
Obrazek

cairo

Post » Śro lis 06, 2013 11:48 Re: POZNAŃ Płomyczek-rudy mały szkielecik -walka o życie :(

Cairo wysłałam Ci pw
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Śro lis 06, 2013 13:29 Re: POZNAŃ Płomyczek-rudy mały szkielecik -walka o życie :(

Musi jeść - w taki czy inny sposób. Zachęcam gorąco do uważnej lektury Kot musi jeść; w wynikach widać też anemię - to bardzo poważna sprawa (o tym tutaj; memento na końcu pod artykułem).

Kciuki za kotusia :ok: :ok: :ok:
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Śro lis 06, 2013 13:45 Re: POZNAŃ Płomyczek-rudy mały szkielecik -walka o życie :(

a jak języczek, goi się?
poza mięsem i convem polecam karmę dla kociaków, jakiś delikatny pasztecik dla kociąt, itd..

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Śro lis 06, 2013 16:49 Re: POZNAŃ Płomyczek-rudy mały szkielecik -walka o życie :(

cairo pisze:Ten calici to nad wyraz szybko ustępuje. Oczy oprócz trzeciej powieki wyglądają już ok, nadżerki się zmniejszają. Ma jeść recovery, generalnie ma jeść cokolwiek, tylko że niczego poza mlekiem ruda maupa ;) nie chce. Może po tym wyrzyganiu wszystkich świństw coś się ruszy. Spróbuję jutro z kurakiem, a dzisiaj już zostawię go w spokoju.

Może w tym mleku zmiksować kurczaka z calopetem :roll:

Edit.Koty zagłodzone mogą mieć podwyższone wątrobowe i crea i mocznik, spokojnie.
Jak kot zacznie normalnie jeść i wydalać, wtedy zbadać jeszcze raz.
Kroplówkę podawałabym mu podskórnie z mikroelementami.
Gruntowne odrobaczenie powoli i spokojnie.
Trzymam, będzie dobrze :ok:
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Śro lis 06, 2013 17:12 Re: POZNAŃ Płomyczek-rudy mały szkielecik -walka o życie :(

Dzisiaj Płomyczek będzie odrobaczany - mam mniejszą dawkę pasty na dzisiaj i większą na jutro. Oprócz tego zamiast tradycyjnego jedzenia przez kilka dni będzie jadł pastę APTUS Reconvalescent Cat, a na regenerację wątroby dostanie EPATO DRN. No i oczywiście czekają go codziennie kroplówki.
Obrazek

cairo

Post » Śro lis 06, 2013 17:58 Re: POZNAŃ Płomyczek-rudy mały szkielecik -walka o życie :(

Będzie dobrze :ok: Koty ponoć przepadają za tą pastą APTUS.Ma wzmóc apetyt i oby tak było :ok: :ok: :ok:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

[poprzednia][następna]