Szczytno.Pomagamy kotom ze schroniska. 109 kotów w DS.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 03, 2013 19:42 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Cudna jest niesamowicie-taki puchatek z grubym ogonkiem!
Pewnie będzie miała takie wzięcie jak Miszka-wyobraź sobie,że musiałyśmy zdjąc ogłoszenie, bo było sporo zapytań(mialyśmy nadzieję,że uda się innym kotom na to ogłoszenie znaleźć dom-niestety chcieli Miszkę i tylko Miszkę) i jakas baba się wściekła,że łamany jest regulamin, portalu, bo ogłoszenie nieaktualne, a nadal wisi.
Jeszcze dzisiaj były trzy zapytania!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Nie lis 03, 2013 19:45 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

:lol: :lol: :lol:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Nie lis 03, 2013 20:00 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Sie nie śmiej-sama zobaczysz, jak ludzie zakochują się w takich puchatkach-ja mam masę mms-ów z domku Miszki, Kasia wpadła po uszy-Jej mąż też! :D
A Miszka śpi gdzie chce, wyjada z każdego talerza, łazi po stołach , komodach i szafkach, bo w tym domu koteckom wszystko wolno-juz nawet z Zuzią-koteńką się nie boczą na siebie!

I takiego domku Iliadzie życzę z całego serducha!!!! :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Nie lis 03, 2013 20:05 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Ja się nie śmieję, ja też życzę Homerce-Iliadzie takiego właśnie domu! :ok:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Nie lis 03, 2013 20:43 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Tylko pamiętaj o zapasie relanium dla nowych dużych :ryk:
Mała cudna, naprawdę, śliczny burasek:)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Od: Wto sty 08, 2013 22:44

Post » Nie lis 03, 2013 21:40 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

To prawda, śliczna i ma takie fajne bystre oczęta :1luvu:

Zapytam tu, może ktoś wie. Dlaczego zamknięty jest watek Basi? Chciałam wczoraj światełko wirtualne zapalić, a tu .....:(

Ja wiem, że wszędzie pełno kotów, ale może ktoś się zakocha w takim biedaku jak mój Karolek ( trzyłapek):
http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index ... ty&nr=2471

Obrazek

Przepraszam, ale on mi bardzo leży na sercu :(
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Nie lis 03, 2013 21:47 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Eva i ja mam smutnego buraska i nikt go nie chce, a taki jest spokojny i łagodny :( :(
Ciężko wyadoptowywać dorosłe ,"zwykle" koty :(
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Nie lis 03, 2013 23:23 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Ale Promyczek nie jest zwykłym kotem. On jest trzyłapkiem i ma 2 lata, więc nie jest starym kotem. Jest miziakiem garnącym się do człowieka. Tylko muszę go rozreklamować, bo czasem zdarzają się pytania o koty kalekie, takie które potrzebują wyjątkowego Człowieka. Takiego, który patrzy sercem, a nie oczami.
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Śro lis 06, 2013 20:29 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Homerek (jednak kocur) dostał dziś pierwsze szczepienie :ok:
Tyłek już tak nie wypada (czasami delikatnie się wysuwa, ale już sporadycznie, i po posmarowaniu maścią sam wskakuje na miejsce).
Kociak bryka i szaleje, wskakuje na łóżka i w ogóle jest niesamowity :1luvu:

Monia jak zwykle zaszalała z tekstem, za co z całego serducha dziękuję! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

ObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek

Homer - kociak to fajowy
ślepy - lecz jest odlotowy
teraz jeszcze domu trzeba
weź pokochaj - uchyl nieba!

Homer - maleństwo , ale imię ma godne tego właśnie kociątka.
Homer to kot bury, dla znawców i klasyków kociej mody kolor zawsze na czasie.
Ciekawska mądrala i uroczy andrus w jednym.

Homer jest kociakiem niewidomym , rekompensuje to jednak innymi zmysłami tak znakomicie, że
gdy bryka po mieszkaniu za zabawkami, ktoś kto tego nie wie nie zauważy.
Niewidzący ???
A może widzący inaczej ???
Czy Homer WIDZI ? Oczami nie widzi - ale sercem widzi swój wymarzony DOM.
Dom patrzący ponad podziałami - ponad ślepotą i ludzką "głupotą" , który zobaczy w nim
to co prawdziwe: cudownego, brykającego i pełnego życia kociaka.

Nasz bohater uwielbia jeść i nawet zasypia nad pustą miseczką w oczekiwaniu na następną porcję, ale na razie ma dziecięce problemy z brzuszkiem i musi jeść karmę weterynaryjną - RC gastro intestinal i fibre response.
Homer będzie na początku potrzebował nieco więcej czasu aby zapoznać się z nowym mieszkaniem, ustawieniem mebli , wysokością foteli, na które można "wybryknąć" niczym Tygrysek z bajki o Kubusiu Puchatku.
Ten kociak uwielbia psa z którym mieszka, koty nie zwracają jego szczególnej uwagi ,
ludzie natomiast jak najbardziej tak, szczególnie obdarzający zabawkami, jedzeniem i zabawą :wink:

Jeśli dla tego kociaka znajdzie się dom , który zaoferuje mu cierpliwość i serce, chętnie podpiszemy
umowę adopcyjną i oddamy kociaka w troskliwe, ciepłe i serdeczne ręce.
Na youtube zobaczycie jaki Homer jest: http://youtu.be/tW6soQ96Qbo
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Śro lis 06, 2013 21:00 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Śliczności :1luvu: Oddasz? :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Śro lis 06, 2013 21:31 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Oddam, oddam...
Jedynie w dobre ręce, lepsze od tych na zdjęciu :wink:
Byle szybko, zanim właściciel tych rąk znów mi przed szereg nie wyskoczy :mrgreen:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Śro lis 06, 2013 21:44 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

No właśnie o tym mówię, czytałam jak było z Waszą najmłodszą :D A Homer wpadł w te same ręce ;)
Ja chyba w porę Mokatka zabrałam :ryk:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Czw lis 07, 2013 16:51 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Oj w porę, bo w tych samych łapach spędzał 2 dni przed wyjazdem :mrgreen:

Nie, w ogóle nie należy sobie tu żartować. Homer ma mieć SWÓJ dom. Najlepszy na świecie :ok:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Czw lis 07, 2013 17:07 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

No przecież ma! :lol: , szkoda, że tylko tymczasowy :twisted:
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Śro lis 20, 2013 17:17 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Dawno nie pisałam, ale to zawsze jedno ważniejsze do drugiego i tak jakoś wyszło :oops:

Homer rośnie jak na drożdżach, jutro ma mieć wizytę PA, którą przeprowadzi Agneska :1luvu:
A tak wygląda dziś: http://tinyurl.com/nd838wd :lol:

Postaram się dopisać kilka nowości wieczorem, ale na szybko wrzucę kotkę, która została do nas z działek przyniesiona w październiku, a wczorajsze testy pokazały, że jest FeLV+ :(
Sama muszę teraz o białaczce więcej doczytać...

Tak wygląda nasza FeLV+ Lunia. Miziasta na maksa.
Chciałabym ją szybko wysterylizować (skoro choroba na razie niczym się nie objawia to chyba można, czy lepiej nie? - rety, jak niewiele wiem o białaczce) i znaleźć jej chociaż jakiś tymczas, bo nie bardzo ją sobie w schronisku wyobrażam :(

ObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

[poprzednia][następna]