Twister w DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 31, 2013 19:49 Re: Szukam Tarnowskie Góry-Warszawa Jeden katowany, drugi wr

u nas też zimno, dobrze że Twister ma apetyt :kotek:
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Czw paź 31, 2013 20:13 Re: Szukam Tarnowskie Góry-Warszawa Jeden katowany, drugi wr

Gray'a nie widać :roll: kręci się tam jeż, bo znika karma zostawiona pod iglakiem. Generalnie jeże pewnie już przysypiają, bo zimno w nocy. Biedne zwierzaki :cry: Pod blok przychodzi czasem czarny kot, dziki. Tylko, że nie widać go jak Twistera. Twister trzymał się kilku metrów i nie oddalał się. Teraz widać, że nie jest tak spięty jak na początku. Dzisiaj nawet trochę mruczał :) Nawet się zastanawiałam czy calm tak szybko działa 8O

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Pt lis 01, 2013 11:30 Re: Szukam Tarnowskie Góry-Warszawa Jeden katowany, drugi wr

Ale niestety noce są zimne i muszę go jakoś w tej altanie zabezpieczyć przed zimnem i mrozem. Bo nie wiadomo kiedy będzie transport.

dorobella

Post » Pt lis 01, 2013 15:16 Re: Szukam Tarnowskie Góry-Warszawa Jeden katowany, drugi wr

czy altanka jest zamykana ? tzn. czy może uciec ?
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Pt lis 01, 2013 18:39 Re: Szukam Tarnowskie Góry-Warszawa Jeden katowany, drugi wr

Przy wchodzeniu trzeba pilnować, bo się interesuje drzwiami. Ze środka nie ucieknie, tak mi się wydaje. W środku nie jest ciepło. Jak przychodzę miski ma puste, a daje mu naprawdę dużo jedzenia :roll:

dorobella

Post » Sob lis 02, 2013 17:07 Re: Szukam Tarnowskie Góry-Warszawa Jeden katowany, drugi wr

Zbieramy na RC Calm dla Twistera, bo tego co mam zostało może na trzy dni, a jest poprawa i szkoda kurację przerywać.

dorobella

Post » Sob lis 02, 2013 18:29 Re: Szukam Tarnowskie Góry-Warszawa Jeden katowany, drugi wr

czy ktoś mógłby pomóc ? a ile kosztuje taka karma ?
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Sob lis 02, 2013 18:48 Re: Szukam Tarnowskie Góry-Warszawa Jeden katowany, drugi wr

Najbardziej się opłaca 8 kg za 249,90 zł

http://www.zwierzakowo.pl/opis-produktu ... .1492.html

OlaLola ma Dinę, która sika nie tam, gdzie trzeba. Myślałyśmy, żeby zebrać kasę i podzielić karmę na dwa koty. Może biednej to pomoże :roll: , skoro Twisterowi pomaga.

Ja miałam na RC calm dosyć długo tymczasy ( kota i psy). Tylko u nich efekt był widoczny dopiero po jakichś dwóch tygodniach.

dorobella

Post » Sob lis 02, 2013 18:52 Re: Szukam Tarnowskie Góry-Warszawa Jeden katowany, drugi wr

a czy Dina miała badany mocz ?

mocz można złapać np. do dużej łyżki wazowej (takiej do zupy) i zaraz przelać go do pojemniczka z apteki

znalazłam na szybko takie rady gdy kot sika poza kuwetą :
http://kotdoskonaly.pl/2009/kot-zalatwi ... za-kuweta/

i tu:
http://www.dlaczegokot.pl/dlaczego-kot-sika-poza-kuweta

są też obróżki uspokajające :

http://www.planetavet.pl/OBROZA_SETLLE_ ... a-298.html
i
http://animalia.pl/produkt,18991,164,se ... 38-cm.html
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Sob lis 02, 2013 19:25 Re: Szukam Tarnowskie Góry-Warszawa Jeden katowany, drugi wr

Dina miała badany mocz dwa razy, raz wszystko ok, drugi raz w sumie nie wiadomo bo miała silny krwiomocz i wszystkie inne parametry były ok, ale czy idzie coś zobaczyć gdy krwi jest na prawdę dużo ?

Dina miała jechać do hotelu, bo nie ma w Fundacji Dt gdzie byłaby jedynym kotem, teraz taki Dt się pojawił, zastanawiałam się czy nie dać Diny, a Twistera wziąć do siebie, ale uznałam, że Twister bardziej potrzebuje Dt. Diny do hotelu nie dam, chyba nie dałabym rady Jej zostawić.

Z racji tego, że Twisterowi karma pomaga, a jednak stres przed nim ( nowy dt, nowa Pańcia i kolega - psiak) Calm by mu się przydał, a może i Dinie pomoże.

Póki co Dina dostała nowy żwirek drobniejszy i choruje to ja mam spokój, bo Dina chora do kuwety robi, Dina zdrowa niekoniecznie...

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Sob lis 02, 2013 20:08 Re: Szukam Tarnowskie Góry-Warszawa Jeden katowany, drugi wr

Mój przy nawracających stanach zapalnych dostawał cystaid, nie wiem czy jest dostępny w PL.

dorobella

Post » Nie lis 03, 2013 9:52 Re: Szukam Tarnowskie Góry-Warszawa Jeden katowany, drugi wr

Co do krwiomoczu itd. - pierwszy post - może dokładna wnikliwa lektura coś pomoże. Mega krótki cytacik:
Krwiomocz jest dominującym wskaźnikiem w moczu kotów mogącym wskazywać na FIC.

Gorąco zachęcam do DOKŁADNEJ lektury tego wpisu (także tych, co jeszcze nie mają tego problemu, żeby mogli zauważyć pierwsze objawy a nie dopiero zaawansowane).
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Nie lis 03, 2013 10:56 Re: Szukam Tarnowskie Góry-Warszawa Jeden katowany, drugi wr

Tym bardziej, że w moczu mogą występować erytrocyty świeże i wyługowane. Przyjmuje się, ze erytrocyty wyługowane pochodzą z górnego odcinka np. kłębuszków nerkowych, ale.... kwaśne pH moczu sprzyja wyługowaniu (ph kwaśne 4-6). Nie zawsze widać krwiomocz w kuwecie. Tak samo mocz w pojemniku nie musi być w kolorze krwi. Niestety przerabiam to z tymczasem, który ma m.in. wodonercze.

dorobella

Post » Nie lis 03, 2013 11:37 Re: Szukam Tarnowskie Góry-Warszawa Jeden katowany, drugi wr

Myślę, że zbiórka na CALM-a, to bardzo dobry pomysł :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie lis 03, 2013 13:05 Re: Szukam Tarnowskie Góry-Warszawa Jeden katowany, drugi wr

Mój tymczas Merlin dostawał go ponad pół roku, były efekty. Psy na calmie przeszły prawdziwą metamorfozę, aż nie wierzyłam.

Jedynie bazar, bo z deklaracjami to będzie ciężko. I tak muszę poszukać czegoś na bazar. Od 12 października kot zużył jedno całe opakowanie benka lawendowego 10 litrów i pól drugiego. Plus karma sucha i mokra. 25 zł za kilogram boscha kittena, 32 zł kitten RC. I mokre. A tu jeszcze jeże i tymczasy. Masakra.

dorobella

[poprzednia][następna]