Cosia,Czitka,Balbi,Mić-idzie jesień!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 28, 2013 19:43 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić- po domki do Lidla!!!!!

czerwienił się obłok na niebie
ptaki go pieśnią witały
wiatr w liściach drzew zaszeleścił
trawy się krzakom kłaniały

po stawie kaczki płynęły
łabędziom drogę wskazały
wiatr niósł im kwiatów zapachy
gołębie do snu im gruchały

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Śro paź 30, 2013 23:01 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić- po domki do Lidla!!!!!

Miciu ma zapalenie ślinianki i paskudnego ropnia, jesteśmy po wizytach u weta, leczymy, już lepiej :P .
Czitusia też jakaś taka niewyraźna, kichała dzisiaj, a od popołudnia przesypia pod kaloryferem dzień, przynajmniej nie kicha :roll:
To wszystko nic, pod furtką drze się wniebogłosy Łaciaty. Na bezdomnego nie wygląda, raczej tłuściejszy, ogon duży i gruby, sierść błyszcząca.
Wyniosłam Balbusi na wabia miskę z kolacją do ogrodu, Łaciaty jak zobaczył, to mało nie zwariował. Pomyślałam, że może głodny i drogą wyjątku coś mu dam. Wyszłam, dałam. Zjadł tak łapczywie, że miska latała w powietrzu, był bardzo głodny. Wyniosłam jeszcze raz, też zjadł.
Jajcarz. Młody.Płochliwy, ale nie do końca. Po drugiej misce strzelał baranki stojąc na tylnych łapkach i dał się pogłaskać.
Błąd na błędzie. I teraz pewnie będzie przychodził, wskakuje do ogrodu bez żadnych problemów :evil:
No, i przez takich Łaciatych teraz leczę Micia, zapewne kilka dni temu miało miejsce spięcie, moje koty obcych nie tolerują.
I co robić? Popytam w okolicy czyj on. A nawet jak czyjś, to czemu głodny?
A jak niczyj a idzie zima? :roll:
Domu będę szukać. Fajny jest. Może ktoś chce :roll: ?
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Czw paź 31, 2013 8:28 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić- Łaciaty i głodny...

Może wykastrować? :roll: :mrgreen: Co prawda widać, że kot domowy, czyli czyjś...
Dużo zdrówka dla Micia i Czitki! :ok:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Czw paź 31, 2013 9:14 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić- Łaciaty i głodny...

Micio znacznie lepiej, zaraz idziemy się kontrolować, Czitusia nie kicha, ale ona do wiosny z domu już nie wychodzi, bo na dworze jest dla niej za zimno. Mądra kotka :ok:
Łaciatego nie było, pewnie w domu swoim, taką mam nadzieję. A może on się drze wieczorami, zobaczymy :roll:
Kastrować i łapać kotów okolicznych w planie nie mam, przy swoich mało nie umarłam...
Taaa....otwieram pocztę dzisiaj bo taki ładny dzień się zaczął i nawet słońce świeci, a tu oferta przyszła....
Zakład Pogrzebowy Vector poleca mi swoje usługi :roll:
Obrazek

czitka

Post » Czw paź 31, 2013 9:25 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić- Łaciaty i głodny...

Ja niedawno weszłam na bloga ksiazkowego Kasi i wyskoczyła mi trumna pytając, czy wiem jaka jest obecnie wysokość zasiłku pogrzebowego.
Zapytałam mojego dziecka czy to aluzja czy sponsora znalazła ?
Obrazek

Hipcia

Od: Czw lut 02, 2006 20:28

Post » Czw paź 31, 2013 9:35 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić- Łaciaty i głodny...

Jestem bardzo chuda a i tak wszędzie wyskakują mi oferty odchudzania. I maile przychodzą z Rosjankami proponującymi różne dziwne rzeczy (z małżeństwem wliczonym jako opcja) :roll: .

Ale jakbyście wiedziały o dobrym domu dla ok. 3-letniego miziaka - konecznie jedynaka, to pamiętajcie o mnie i Maurycym. Jest wykastrowany i zaszczepiony, białobury, przytulasty i gaduła. Mam nadzieję, że uda mi się w końcu zrobić gadowi zdjęcia :oops: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw paź 31, 2013 18:22 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić- Łaciaty i głodny...

No to jazda :roll:
Łaciaty przyszedł i się darł pod furtką rozpaczliwie. Pomyślałam, że sprawdzę, czy jest tak głodny jak wczoraj, czyli niczyj :(
Obrazek
Jadł razem z miseczką, oczywiście poza terytorium mojego ogrodu i kotów. Połknął wszystko w trzy sekundy, to była cała saszetka. W ramach podziękowania zabarankował mnie na śmierć i odstawił kilka ósemek. W oczy patrzył :roll: Myślę- bardzo głodny....Druga saszetka.
Połknięta.
Poszłam sobie, a raczej uciekłam z nadzieją, że on sobie też pójdzie do domu, którego nie ma...
Wrócił :roll:
Obrazek
Wraca jak bumerang, w pełnej desperacji, wiedząc, że między moje koty, które go chcą zamordować, bo bronią terenu. Kotłowaniny z Miciem, który właśnie jest na antybiotykach, a każde draśnięcie z innym kotem kończy się ropniem :roll:
Biorę na ręce, wynoszę, a on wraca, o tak :
Obrazek
Nie chce mi się zdjęcie odwrócić, trudno.
W ciągu godziny wrócił 12 razy....
I ósemki i się mizia i płacze...
Ratunku, co robić????
Nie może ani tu zostać, ani tu bywać. A ja tym karmieniem mu pomieszałam zmysły....
Obrazek

czitka

Post » Czw paź 31, 2013 18:28 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić- Łaciaty i głodny...

Ale pięknie umaszczony :1luvu: . Jednak niczyj, skoro taki głodny.
No, kurcze, problem jest... Niemój, Niczyj... :mrgreen:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Czw paź 31, 2013 19:52 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić- Łaciaty i głodny...

Generalnie kastraty terenu ostro bronią przed pełnojajecznymi kocurami i kotkami w okresie okołorujkowym:( . Innym kastratom odpuszczają, ale te płodne gonią zgodnie. Jakby go jednak ciachnąć i poszukać mu domu...
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw paź 31, 2013 20:29 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić- Łaciaty i głodny...

Alienor, sytuacja jest dramatyczna, zakładam wątek na kotach.
Łaciaty waruje pod moimi drzwiami rozpaczliwie, nie mogę wyjść z domu, moje koty też. On błaga mnie o dom....
Zjadł czwartą miskę , gdybym dała piątą, też zje. On się uczepił mnie jako ostatniej szansy, staje na łapkach i strzela baranki na wysokości kolana, mówi do mnie, prosi....
Jutro będe miała wydrukowane ogłoszenia pod tytułem "Czyj to kot?"
Nic więcej nie mogę zrobić. Łaciaty musi opuścić mój teren. I nie jest to żaden z mojej strony szantaż, w przyszłym tygodniu niestety odjedzie do Schroniska :(
Obrazek

czitka

Post » Czw paź 31, 2013 20:33 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić- Łaciaty i głodny...

:(
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Czw paź 31, 2013 20:48 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić- Łaciaty i głodny...

Obrazek

czitka

Post » Pt lis 01, 2013 9:16 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić- Łaciaty i głodny...

No, wstaję rano, żeby pędzić z Miciem na zastrzyk. Podnoszę rolety w kuchni i:

Obrazek

Ratunku! Którędy na Grunwald?!

PS
Wcale mi nie jest do śmiechu. :roll:
Obrazek

czitka

Post » Pt lis 01, 2013 9:22 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić- Łaciaty i głodny...

Obrazek
Obrazek

czitka

Post » Pt lis 01, 2013 9:29 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić- Łaciaty i głodny...

Obrazek
Obrazek

czitka

[poprzednia][następna]