a było to tak - weszła Kinnia do lasu ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 28, 2013 17:44 Re: Niuniosław "prawiezmartwychwstały" pilnie szuka DT

Orfeusz jest w super domku :1luvu: dżizus - widać jak mu dobrze,
Swoją drogą z sentymentem "paczam" na dzieciaka obok którego śpi Orf...
taj jak u mnie za baaardzo dawnych lat, rozmarzyłam się....

Teraz - biorę szufelkę i zamiatam siebie z podłogi - do tzw. "kupy".
Orfi ma start na 102 w świetlaną przyszłość, ale zostali jeszcze
: Niuniek, Kropek , Jasio W, Milka i fafanaście innych fajowych
burych kotów.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Pon paź 28, 2013 20:49 Re: Niuniosław "prawiezmartwychwstały" pilnie szuka DT

Za domki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto paź 29, 2013 0:00 Re: Niuniosław "prawiezmartwychwstały" pilnie szuka DT

niooooo domku dla Niunka i Jasia W trzeba na cito

MROZY IDĄ
a w starsznym domu .... rozpacz
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Wto paź 29, 2013 21:24 Re: Niuniosław "prawiezmartwychwstały" pilnie szuka DT

DT na cito dla wszystkich gangsterów :ok: :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Śro paź 30, 2013 11:34 Re: Niuniosław "prawiezmartwychwstały" pilnie szuka DT

wiecie .... ja wczoraj długo rozmawiałam z mężem ....
doszlismy do wniosku, że jesli przyjdą mrozy a Niuniek i Jasio beda mieli zostać w strasznym domu, to wypuszczamy ich na osiedle :cry:
w tym domu na ścianach stoi lód .... nie skarzę ich na to ....
to dla mnie strasznie trudne jest, moje sumienie i tak obciąża Kropek i moja decyzja o lecznicy do operacji .... do końca muszę z tym żyć.
nie uniosę więcej
tutaj stoi moja granica
w strasznym domu jest po prostu strasznie zimą, juz jesienią jest strasznie bo grzyb na sciany wychodzi ...
zimą jest potwornie
nie zrobie im tego
nie
wiem, na osiedlu grasuje psychol ale powolne zamarzanie .... zycie w takich warunkach ..... nie
Jasio Był bardzo chory .... wiele miesięcy leczony .... teraz jest zdrowy, jeszcze tylko pozwolenie na ciach i ....
Niuniek to przylepka.
Nie zamknę go na nie wiem ile, samego, odciętego od swiata i ludzi.
Wiem, wchodzi na klatkę, chodzi za ludźmi jak piesek, wiem psychol ....
ale to jest tak:
- zabic kota na raty, najpierw psychicznie a sam "odpadnie" fizycznie
- czy pozwolic mu żyć na granicy ....cienkiej bardzo ale granicy

mam natrętne myśli o tym ....
Obrazek

Kinnia

Post » Śro paź 30, 2013 13:09 Re: Niuniosław "prawiezmartwychwstały" pilnie szuka DT

Kinniu, teoretycznie jest wolne miejsce w DT pod Krakowem: viewtopic.php?f=13&t=57504&p=10212959#p10212959. Zerknij może i dogadaj się jakie warunki i zasady - może to byłaby szansa dla Niuńka. Nie znam ich, ale zakładam że sporo rzeczy da się dogadać. A w razie czego jestem w miarę blisko.

Alienor

Post » Śro paź 30, 2013 13:15 Re: Niuniosław "prawiezmartwychwstały" pilnie szuka DT

Alienor pisze:Kinniu, teoretycznie jest wolne miejsce w DT pod Krakowem: viewtopic.php?f=13&t=57504&p=10212959#p10212959. Zerknij może i dogadaj się jakie warunki i zasady - może to byłaby szansa dla Niuńka. Nie znam ich, ale zakładam że sporo rzeczy da się dogadać. A w razie czego jestem w miarę blisko.

ten dom jest w Skawinie ma swoja strone na fb
https://www.facebook.com/DomTymczasowyPodKrakowem
Obrazek

Ewa.KM

Od: Śro mar 20, 2013 23:32

Post » Śro paź 30, 2013 21:19 Re: Niuniosław "prawiezmartwychwstały" pilnie szuka DT

Ewa ja nie mam jak na fb

a mozesz sie dowiedziec czegoś konkretnego o nich jak jestes blisko?

bo pisac kazdy moze ... a moje ostatnie doswiadczenia w ufaniu ludziom nie sa zachecajace ...
Obrazek

Kinnia

Post » Śro paź 30, 2013 22:51 Re: Niuniosław "prawiezmartwychwstały" pilnie szuka DT

Wysłałam do nich wiadomość i link do tego wątku. Do ogladania ich strony nie trzeba sie logować,więc mozesz wejśc i poczytac pooglądać, nie będac zalogowana nie mozesz pisac na tablicy i wysyłac wiadomości. Doczytałam że w tym roku wyadoptowali Zbójniczkę, Aniolatko, Diablatko, Baśkę, Kulkę, Batmana, Rudzika, Pieszczocha, Pingwinkę, Krówkę.
Jak oni to robią? Fakt, ze większośc to były małe słodkie kocieta
Obrazek

Ewa.KM

Od: Śro mar 20, 2013 23:32

Post » Czw paź 31, 2013 7:34 Re: Niuniosław "prawiezmartwychwstały" pilnie szuka DT

Kinnia - możesz zawsze napisać do nich pw i dogadać pewne sprawy telefonicznie (jak już wymienicie nr telefonów). Monika_Krk może w razie czego (mam nadzieję) "dograć" pewne sprawy na miejscu. Zawsze to jakaś opcja :ok: :ok:

Alienor

Post » Czw paź 31, 2013 9:26 Re: Niuniosław "prawiezmartwychwstały" pilnie szuka DT

no właśnie ... jak oni to robią? gdy wszyscy w koło płaczą, że adopcje stoją?
Obrazek

Kinnia

Post » Czw paź 31, 2013 9:29 Re: Niuniosław "prawiezmartwychwstały" pilnie szuka DT

Adopcje (i to dobre) zdarzają się nawet gdy jest zastój w adopcjach. A maluchy jak zdrowe i w atrakcyjnych kolorach są raczej chętnie brane...

Alienor

Post » Czw paź 31, 2013 9:34 Re: Niuniosław "prawiezmartwychwstały" pilnie szuka DT

mam wisielczy nastrój więc ... a potem ja znajduję takie Niuńki a Ty "Mauryców"

dzisiaj jestem rozmarudzona i smutna strasznie ...
a teraz zamiast pisać co mam do napisania "łażę" po forum
Obrazek

Kinnia

Post » Czw paź 31, 2013 18:25 Re: Niuniosław "prawiezmartwychwstały" pilnie szuka DT

8O
Obrazek

Kinnia

[poprzednia][następna]