Mefista ma DS pod Warszawą! <3

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro paź 30, 2013 15:49 Re: Sosnowiec BŁAGAM O POMOC, kociak z kk!!!

Wiem, nie powinnam, ale tak odruchowo... Ale ten mu nie zaszkodzi raczej - kupiłam go u weta dla dzikiej kotki, powiedział, że ten nie zaszkodzi nawet, jakby była w ciąży (ani jej, ani ewentualnym kociętom). Także uznałam, że jest dość bezpieczny. Ale macie rację, zaćmiło mnie na moment. Ochłonęłam już trochę.

Na razie plan jest taki: jadę z przyjaciółką do weterynarza, zbadać malca, może wykupić jakieś leki, zobaczymy. Może znajdzie się dla niego miejsce w Kociej Chatce, jeśli nie, to jutro zawieziemy go do schroniska, żeby miał opiekę. Chyba, że znajdzie się ktoś, kto zapewni mu więcej, niż mogę ja.

TŻ oddzwonił, zaakceptował plan, wystraszył się w pierwszej chwili, ale potem na spokojnie powiedział, że kupimy mu jeszcze trochę jedzenia, i jak będzie trzeba, zawieziemy do schroniska/gdziekolwiek :)
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Od: Nie lip 21, 2013 13:10

Post » Śro paź 30, 2013 16:40 Re: Sosnowiec BŁAGAM O POMOC, kociak z kk!!!

Już po wizycie - powiedziałam wetowi o tym, że dałam mu antybiotyk, dostał drugą, mniejszą dawkę (strzykawką). Jest zarobaczony straszliwie - nie zauważyłam tego wcześniej, bo byłam zbyt roztrzęsiona, z pupy wyłażą mu gigantyczne, pozwijane w supły glisty... Dostał więc też pastę odrobaczającą. Jutro powinniśmy się stawić po kolejną dawkę antybiotyku, użyte leki mam zapisane na kartce.
Nadal nie wiemy, czy to kot czy kotka - ale prawdopodobnie kotka. Tyłek cały w robalach :(
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Śro paź 30, 2013 17:19 Re: Sosnowiec BŁAGAM O POMOC, kociak z kk!!!

Nie lubię tego pisać, ale jakby ktoś chciał wesprzeć groszem Małego, proszę pisać na priv.

Jutro jedziemy do weterynarza, dziś skasował 50zł, zapłaciła moja przyjaciółka. Żwirek mam, karmę i małą kuwetkę mi dorzuci gpolomska - ale nie wiem, ile tych wizyt jeszcze nas czeka, poza tym jakby przyszło do oddawania malucha do fundacji, schroniska czy domu, to nie chciałabym oddawać samego kociaka, tylko z choć odrobiną karmy, żwirku, może leków...
Ostatnio edytowano Śro paź 30, 2013 17:32 przez Bellemere, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Śro paź 30, 2013 17:25 Re: Sosnowiec BŁAGAM O POMOC, kociak z kk!!!

Niestety jestem tak w plecy z kasą, że mogę tylko kibicować :oops:
Ostatnio edytowano Śro paź 30, 2013 17:39 przez Alienor, łącznie edytowano 1 raz
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro paź 30, 2013 17:31 Re: Sosnowiec BŁAGAM O POMOC, kociak z kk!!!

Och, nie wiedziałam. Okay, dzięki ;)
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Śro paź 30, 2013 18:01 Re: Sosnowiec BŁAGAM O POMOC, kociak z kk!!!

Zrobiłaś to co wiele z nas by zrobiło ... nie przeszłaś obojętnie, dałaś schronienie, zapewniasz maluchowi opiekę. Pewne jest to, że gdybyś malca zostawiła tam, to nie mogłabyś dzisiaj zasnąć, nie mogłabyś normalnie funkcjonować - myślałabyś cały czas o tym czy ktoś kociaka wziął czy malec dalej jest tam sam .. chory...

Mocno Cię ściskam, póki co mogę tylko tyle :oops: :1luvu:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Śro paź 30, 2013 18:12 Re: Sosnowiec BŁAGAM O POMOC, kociak z kk!!!

Na razie się nadal trzęsę z nerwów... Szkoda, że nie mogę wziąć go do domu, do łazienki czy coś, żeby miał cieplej, żebym częściej do niego zaglądała.
Mały na pewno byłby sam. Albo by go ktoś potrącił, bo zgarnęłam go dosłownie z ulicy, albo by się gdzieś schował i umarł tam, sam. Nie mogłam go zostawić, wziąć go tez nie mogłam - ale to zrobiłam. Nie miałam serca go zostawić...
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Śro paź 30, 2013 19:36 Re: Sosnowiec BŁAGAM O POMOC, kociak z kk! Potrzebny DT do p

Jesteś wspaniałą odważną osobą . :1luvu:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Śro paź 30, 2013 20:03 Re: Sosnowiec BŁAGAM O POMOC, kociak z kk! Potrzebny DT do p

Która sika ze strachu, że ktoś się o nim dowie i go stamtąd wyrzuci...

Jedno jest pewne - Mały nie umie kuwetkować. Zlał się na podłogę... Nie bardzo rozumie zabawki, zainteresował się bardziej sznurkiem z bluzy. Dostał na noc resztę saszetki Catz Finefood zmieszaną z Animondą (bo jej wcześniej nie zjadł, to dołożyłam do miseczki), napój z witaminami od gpolomskiej i trochę suchego. Napój bardzo chętnie pije.

Z kuwety ściągnęłam ramkę i zrobiłam mu pseudodomek - na poduszce koc, ramka z kuwety opiera się o jakieś pudła, na ramce wisi druga połowa tego koca. Do środka "domku" dostał maskotkę do tulenia i drugą piłeczkę, miękką, z piórkami.

Szkoda tylko, ze w tym garażu tak chłodno... Ale dzięki temu "domkowi" może nie zmarznie za bardzo. Pewnie mniej, niż na dworze. Bardzo jest grzeczny, poza tym nasiusianiem na podłogę nic chyba nie popsuł, siedzi ciągle w kocu i śpi. Biedulek malutki.
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Śro paź 30, 2013 20:06 Re: Sosnowiec BŁAGAM O POMOC, kociak z kk! Potrzebny DT do p

Siedzi w kocu, bo mu ciepło :-) napój jest izotoniczny, trochę go wzmocni. A z kuwetką spokojnie - ogarnie (zetrzyj ręcznikiem papierowym siuśki i wrzuć do kuwety, a miejsce osikane dobrze umyj, żeby zabić zapach).
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Śro paź 30, 2013 20:43 Re: Sosnowiec BŁAGAM O POMOC, kociak z kk! Potrzebny DT do p

Ufff. Chłopa to ja mam odważnego. Wparował do swoich rodziców "Cześć, mamy kota chorego w garażu, zostanie, póki nie znajdzie domu albo nie zdecydujemy się na schronisko, ale chcemy dom jednak" - rodzice mina taka : 8O
Ale dobra, spoko, ale nie dłużej, niż dwie noce. I łapy myć, i zwierzaki domowe (Lunę i psa) po wszystkim odrobaczyć na wszelki wypadek.
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Śro paź 30, 2013 21:15 Re: Sosnowiec BŁAGAM O POMOC, kociak z kk! Potrzebny DT do p

Dobry TŻ, dobry :mrgreen:
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Śro paź 30, 2013 21:31 Re: Sosnowiec BŁAGAM O POMOC, kociak z kk! Potrzebny DT do p

Najlepszy :1luvu:

Nazwał kociaka Mefisto. :D do kotki raczej nie pasuje, ale jeśli to kocurek jednak... Kto wie, może i zostanie Mefisto? ;)
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Śro paź 30, 2013 22:32 Re: Sosnowiec BŁAGAM O POMOC, kociak z kk! Potrzebny DT do p

Wiesz, 'fajnego' masz partnera :)

Mefisto - super. Ciekawe czy to chłopczyk czy dziewczynka :)

Już zrobiłaś dla malucha bardzo dużo. Dałaś opiekę, kąt - nie wiadomo czy ktoś inny by się nim zaopiekował :1luvu:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Śro paź 30, 2013 22:42 Re: Sosnowiec BŁAGAM O POMOC, kociak z kk! Potrzebny DT do p

Bellemere jesteś :1luvu:
Wiem jak to jest ciężko,bo jakiś czas temu byłam w takiej samej sytuacji.
Też zgarnęlam takiego malucha,który niemal przy samej bardzo ruchliwej ulicy zaczepiał wszystkich
płakał i niemal wspiął mi się po nogach.
Stałam z nim chyba kilkanaście minut i nie wiedziałam co zrobić.
I wzięłam mimo,że nie powinnam bo jak można zostawić :(

I masz super TŻa że Cię wspiera :ok:

Trzymam kciuki żeby wszystko jakoś się ułożyło :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

[poprzednia][następna]