Kocińscy

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 29, 2013 9:54 Re: Kocińscy

Po smierci Wacusia to Gaba wpadła w depresję.A ja bałam się o Srebka. A Gaba i Wacus nie wyglądali na zżytych.A jednak.
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Śro paź 30, 2013 12:15 Re: Kocińscy

mahob pisze:Dziś mijają 4 tygodnie bez Czestera. Tęsknię. Tak bardzo go nie ma.

Jak ja Cię rozumiem, Madziu...
Od kilku dni urzęduję w świeżo wyremontowanym biurze. Za chwilę pójdę wywołać fotkę Sznycusia, by oprawić ją w ramki i powiesić tuż obok biurka. Pustki po nich nic nie jest w stanie wypełnić. Tyle czasu minęło, a ja ciągle chętnie bym go znów przytuliła...
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Śro paź 30, 2013 13:40 Re: Kocińscy

JoasiaS pisze:
mahob pisze:Dziś mijają 4 tygodnie bez Czestera. Tęsknię. Tak bardzo go nie ma.

Jak ja Cię rozumiem, Madziu...
Od kilku dni urzęduję w świeżo wyremontowanym biurze. Za chwilę pójdę wywołać fotkę Sznycusia, by oprawić ją w ramki i powiesić tuż obok biurka. Pustki po nich nic nie jest w stanie wypełnić. Tyle czasu minęło, a ja ciągle chętnie bym go znów przytuliła...

Śmierć jest nieodłączną częścią życia, tak to musi się dziać i trzeba przez to jakoś przejść... jednak ciągle o nim myslę, wciąż go widzę: brakuje mi szczekania na ptaszki za oknem, proszenia łapką rano przy śniadaniu o ser biały, proszenia o otwarcie okna na świat i tysiąca innych drobnych sytuacji, które się już nie zdarzają. A kiedy teraz o tym piszę, łzy napływają mi do oczu i muszę ściemniać, bo w pracy jestem... o zdjęciu w ramkach też myślę ale muszę trochę odczekać, bo bym ryczała za każdym spojrzeniem na nie.

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Śro paź 30, 2013 13:51 Re: Kocińscy

:( tak, bardzo ich brakuje....

paw

Od: Pt mar 27, 2009 16:37

Post » Śro paź 30, 2013 14:41 Re: Kocińscy

Bardzo smutno...
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Pt lis 08, 2013 22:12 Re: Kocińscy

Cieplutkie pozdrowienia ślemy.

Czy Pyzunia wróciła już do formy?
:ok: :ok:
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Sob lis 09, 2013 14:22 Re: Kocińscy

Dziękuję Petka :1luvu:

Zupełnie nie mam czasu i nie zaglądam do swojego wątku...

Pyza już znacznie lepiej - właściwie całkiem dobrze, brzuszek zarasta sierścią, tylko wczoraj znowu zobaczyłam jakieś zadrapania koło cycusia. Przypuszczam, że się musiała tam wylizywać :roll: Ale mam nadzieję, że to tylko takie chwilowe i nie wróci do złego stanu poprzedniego.
Poza tym jakoś to życie płynie, choć przez ostatnich kilka tygodni jest jak zły sen... :? Trudno się o tej porze roku odbić od dna, bo aura nie sprzyja. Oby do najbliższego wolnego jakoś dotrwać. Szkoda, że ten weekend z wolnym poniedziałkiem to już ostatnia taka okazja przed świętami. Potem całych pięć tygodni bez ulgi. Ciężko.

mahob

Post » Sob lis 16, 2013 18:01 Re: Kocińscy

mahob

Post » Sob lis 16, 2013 20:50 Re: Kocińscy

mahob pisze:Tak sobie doczytuję ciekawostki :wink: http://www.dziennikpolski24.pl/pl/magaz ... trwac.html

Artykuł dobrze napisany, sama prawda :)
Jak zwykle u Bungo. :)
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pon lis 18, 2013 18:29 Re: Kocińscy

Ja z podziękowaniami za gościnę, uratowanie Ali, przetrzymanie Elfika, za wszystko :1luvu:
Tylko Farcik się coś skarży na traktowanie... :wink:
Henio wygląda bosko.
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Wto lis 19, 2013 7:58 Re: Kocińscy

Farcik jest poszkodowany - nie pozwalają mu spać na fotelu :wink: Ale już lepiej trochę, bo pańcio zrobił z gąbki podkładkę pod legowisko i już trochę wygodniej jest. Chociaż i tak - co to za leżenie na legowisku na podłodze :roll: To nie dla takiego francuskiego pieska jak Farcik :twisted:

mahob

Post » Wto lis 19, 2013 8:39 Re: Kocińscy

Oj ciocia Carmella musi chyba znów nalot zrobić, żeby małe pieski dostały możliwość wejścia na kanapę :)
jak fajnie było znów do Was podjechać i posiedzieć. Farcikowy pyszczek jest do zacałowania. A Hutka ma potencjał sportowy i aż żałuję, że bliżej nie mieszkam - miałabym pieska do obi :) Ech chyba zeszłam całkiem na psy. Ale nie nie ! Koty cudne i mięciutkie, bo jak wiadomo jakoś tam wolę te w typie Pyzki :) Chociaż Henio ma w sobie "to coś".

I naprawdę wielki żal, że koło drzwi nie kręcił się pierwszy uciekinier Mahobów :( Bardzo to smutne i ciągle nie umiem uwierzyć :(
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Wto lis 19, 2013 15:20 Re: Kocińscy

Z Farcikiem to nie całkiem tak jest, że nie może na kanapie leżeć - niby by mógł ale ze względów oszczędnościowych kanapa jest przykryta foilą - a na folii to już francuskie pieski nie leżą... :roll: Tylko koc lub narzuta wchodzi w grę :wink: I koniecznie poduszki 8)

To prawda - nie ma komu uciekać na korytarz :( Czasem Zuzia próbuje ale to już nie to :( Henio rano prosi o serek biały ale nikt mnie łapeczką w białym pantofelku nie trąca w niemej prośbie :(
A teraz nie ma komu wprowadzić Alę - Czester zawsze był pozytywnie nastawiaony do nowych kotów, witał się, zachęcał je do zaprzyjeźnienia się. Pozostałe są raczej zdystansowane i uniakją kontaktu z Alą.
Brakuje nam Czestera.

mahob

Post » Pt lis 22, 2013 13:48 Re: Kocińscy

Bardzo Cię rozumiem ... Nam ciągle brakuje Filipka , a to już ponad rok jak go nie ma :(
Wygłaskaj footerka ode mnie :1luvu: :P
Ściskam i pozdrawiam ciepło !
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Sob lis 23, 2013 8:51 Re: Kocińscy

Dobrze, że dbacie o Farcika. :wink:
Obrazek Obrazek

anita5

[poprzednia][następna]