Bezpańskie koty w Białogórze potrzebują domu na zimę

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto paź 29, 2013 15:11 Bezpańskie koty w Białogórze potrzebują domu na zimę

We wsi Białogóra nad morzem żyją na działkach bezpańskie koty które po wyjeżdzie wczasowiczów maja cięzki żywot.Jestem tu kilka miesięcy w roku i w tym czasie robię co mogę żeby im pomóc. Co roku szukam domu dla kociaków,sama przygarnęłam i moja rodzina równiez.Te które udało się złapać zawiozłam do sterylizacji i kastracji.Chore leczyłam.W tej chwili jest tu dzika kotka która przyprowadziła w sierpniu dwa kociaki,wyglądają na kotkę i kotka. Są tygryskowate z białym.Niestey nie umiem wstawic zdjęć, jestem nowa na tym forum. Kociaki mają około 3,5 miesiąca. .Nie chciałabym żeby zostały tu na zimę.Czy jest dla nich szansa na dom?

filek

Od: Wto paź 29, 2013 12:39

Post » Wto paź 29, 2013 16:44 Re: Bezpańskie koty w Białogórze potrzebują domu na zimę

Pilne :!:
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Śro paź 30, 2013 2:52 Re: Bezpańskie koty w Białogórze potrzebują domu na zimę

http://naforum.zapodaj.net/
Podałam Ci link do wstawiania zdjęć.
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Śro paź 30, 2013 9:48 Re: Bezpańskie koty w Białogórze potrzebują domu na zimę

anula790820 jest z tamtych okolic, pracuje niedaleko Białogóry, może byłaby w stanie pomóc?
Podeślę jej link do tego wątku.

Jeżdżę do Białogóry co roku i bardzo mało kotków tam widzę... Jedyne, jakie widuję, to campingowe dwa grubasy z Harcerskiej, które przychodzą na rybkę z grilla i mizianie...
Poza sezonem tamtejszym wolno żyjącym rzeczywiście musi być ciężko :(
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Śro paź 30, 2013 10:25 Re: Bezpańskie koty w Białogórze potrzebują domu na zimę

Dziękuję, spróbuję wstawic linki do zdjęć: http//naforum.zapodaj.net/5b6a907dbdea.jpg.html
http//naforum.zapodaj.net/5c6cc86b25a8.jpg.html

U mnie na działce i w okolicy koty są stale.Obecna kotka jest już dwa lata.Ktoś ją znalazł jako małe kociątko, przetrzymał przez zime a potem wyrzucił.Jest dzika i już drugi raz ma dzieci i je przyprowadza.Zostawiam tu karme na zimę dla niej i innych głodujących.Również pigułki antykoncepcyjne od weta.Należałoby ją wysterylizować jednak trudno będzie ją złapać.Następna kotka nie może tu zostać, bo o ile przeżyje zimę to na wiosnę będą podwójne mioty. Pomoc w tej kociej sprawie bardzo by się przydała.

filek

Post » Śro paź 30, 2013 11:20 Re: Bezpańskie koty w Białogórze potrzebują domu na zimę

Kotke nalezy wyterylizowac jak najszybciej, bo bedzie przyprowadzac kolejne kociaki. Moge pozyczyc klatke lapke. Jednakze na jezdzenie i zajmowanie sie tym czasu nie mam :/ Sama ledwo ogarniam to czym sie zajmuje, a trzeba jeszcze pracowac i zarabiac na to wszystko :/
Co do kociakow - na miau ogloszenie nie wystarczy. Nalezy zrobic na trojmiasto.pl oraz na tablica.pl - i jest to minimum.
Możesz wyslac mi fotki maluchow na maila oraz tresc ogloszenia, to się tym zajmę. Moge rowniez zorganizowac grzecznosciowe ogloszenie na PKDT oraz na proflu fb Miau Adopcji.
Moj email anula790820@wp.pl. Proszę o kontakt w sprawie ogloszen oraz klatki łapki.

Pozdrawiam
A.
"Niech no on tylko wróci,
niech no się pokaże.
Już on się dowie,
że tak z kotem nie można.
Będzie się szło w jego stronę
jakby się wcale nie chciało,
pomalutku,
na bardzo obrażonych łapach". W. Szymborska

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=130647

anula790820

Od: Sob lut 19, 2011 21:49

Post » Śro paź 30, 2013 13:35 Re: Bezpańskie koty w Białogórze potrzebują domu na zimę

Mogę podjechać z Helu i pomóc w łapaniu kotek (1,2?). Mogę zabrać ze sobą podbieraki, na które zwykle łapiemy u nas koty. Potrzebowałabym jednak konkretnego terminu żeby dostosować z grafikiem pracy, bo ostatnio nie mam zbyt dużo wolnego. Musiałaby by być umówiona wizyta u weterynarza. No i od 2.11 do ok. 11.11 jestem bez samochodu :( W razie czego napisz na pw.

Irmina SM

Od: Wto sty 22, 2013 12:06

Post » Śro paź 30, 2013 14:17 Re: Bezpańskie koty w Białogórze potrzebują domu na zimę

Mogę pożyczyć klatkę (niestety, na sznurek :oops: ). Albo dołączyć do Irminy w dowolnym terminie, jeśli zgodziłaby się mnie zabrać - choćby z Władka.

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Śro paź 30, 2013 15:20 Re: Bezpańskie koty w Białogórze potrzebują domu na zimę

Bardzo dziękuję za ofertę pomocy.Mam mozliwośc pozyczyć klatke a co do reszty to postaram sie zorganizować w przyszłym tygodniu tą akcję i wtedy dam znać.

filek

Post » Śro paź 30, 2013 19:22 Re: Bezpańskie koty w Białogórze potrzebują domu na zimę

jaaana pisze:Mogę pożyczyć klatkę (niestety, na sznurek :oops: ). Albo dołączyć do Irminy w dowolnym terminie, jeśli zgodziłaby się mnie zabrać - choćby z Władka.

Oczywiście, że się zgodzę :)

Filek: daj znać co i jak, w razie czego jesteśmy do pomocy! :ok:

Irmina SM

Post » Czw lis 07, 2013 23:14 Re: Bezpańskie koty w Białogórze potrzebują domu na zimę

Co u kotów? Udało się coś ustalić?

Irmina SM

Post » Pt lis 08, 2013 9:52 Re: Bezpańskie koty w Białogórze potrzebują domu na zimę

Niestety , nie udało się .Pani weterynarz nie ma możliwości przetrzymania kotki po zabiegu.Kotki do wczoraj nie widziałam u siebie na działce.Dziś znowu przyszła rano do misek.Nie chciałabym urządzać na nią polowania i w dodatku przy młodych,które są bardzo strachliwe i cały czas koło niej.Myślę że najważniejsze jest znależć dom dla tych małych a ona do wiosny niech dostaje pigułki.Caly czas mam możliwość pożyczenia klatki do łapania kotów.

filek

Post » Pt lis 08, 2013 10:28 Re: Bezpańskie koty w Białogórze potrzebują domu na zimę

:)

Trzynastka

Od: Wto lis 05, 2013 16:21

Post » Pt lis 08, 2013 20:05 Re: Bezpańskie koty w Białogórze potrzebują domu na zimę

filek pisze:Niestety , nie udało się .Pani weterynarz nie ma możliwości przetrzymania kotki po zabiegu.Kotki do wczoraj nie widziałam u siebie na działce.Dziś znowu przyszła rano do misek.Nie chciałabym urządzać na nią polowania i w dodatku przy młodych,które są bardzo strachliwe i cały czas koło niej.Myślę że najważniejsze jest znależć dom dla tych małych a ona do wiosny niech dostaje pigułki.Caly czas mam możliwość pożyczenia klatki do łapania kotów.

Szkoda, nie znoszę połączenia kotka+ pigułki :( Rozumiem jednak, że nie ma innej opcji? Może jakiś inny weterynarz? Czy ta Pani, o której piszesz jest z Białogóry? Może w jakiejś miejscowości w pobliżu jest przychodnia, która ma możliwość przetrzymania kotki? Dobrze, że masz ją i maluchy na oku :)

Irmina SM

Post » Pt lis 08, 2013 20:41 Re: Bezpańskie koty w Białogórze potrzebują domu na zimę

Podobno we Władysławowie jest taka przychodnia,muszę się dowiedziec czy napewno.Kotka jest bardzo nieufna i po przejściach, mimo młodego wieku.Ucieka od ludzi i boi się.Druga kotka,jej córka z letniego miotu ma około 4 miesiące i jesli tu zostanie tez będzie miec małe.Zimą mnie tu niema i ktoś im może jedynie dawać karmę i wodę.Dałam ogłoszenia w sprawie adopcji tych małych ale narazie nikt się nie odezwał.

filek

[następna]