Wrocław-Kowale - pilna potrzeba pomocy w sterylizacji kotek

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 10, 2013 10:17 Re: Wrocław-Kowale - pilna potrzeba pomocy w sterylizacji ko

mały, smutny off topic...
michalinadzordz pisze:Moja znajoma wyjechała na kilka dni na wakacje i zostawiła adoptowaną ode mnie kotkę pod opieką kolegi. Kolega bezmyślnie zostawił otwarte okno i mała gdzieś nawiała... Jeżeli mieszkacie/macie znajomych w okolicach cmentarza grabiszyńskiego, na Oporowie to rozglądajcie się. Zwiała z mieszkania przy Balzaca, a jej Pańcia odchodzi od zmysłów i ma ochotę ukatrupić kolegę... No ale teraz trzeba po prostu szukać :(

Chili ma 2 lata i jest wysterylizowana.

Jej ogłoszenie:
Obrazek
W sobotę (tj. 07.09.2013r) zaginęła kotka maści czarnej z białą łatką na brzuszku. Kocica jest niewychodząca na dwór, może być przestraszona nowym otoczeniem. Jeśli ktoś z Państwa ją widział bardzo proszę o kontakt pod nr. tel: 662 213 418. Dla znalazcy przewidziana nagroda pieniężna.

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Śro paź 23, 2013 10:33 Re: Wrocław-Kowale - pilna potrzeba pomocy w sterylizacji ko

Na leczeniu u mnie wylądowałł kocur ze śmierdzącą łapką :(
Mam nadziję, że jednak będzie dobrze, bo jak nie to grozi amputacja paluszka.
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

Post » Wto paź 29, 2013 22:12 Re: Wrocław-Kowale - pilna potrzeba pomocy w sterylizacji ko

sroka7 pisze:Czy ma ktoś szylkretkę do adopcji? Wet do mnie dzwonił, że ktoś fajny o szylkretkę pytał, a wspomniał też, że On sam ma ochotę adoptować szylkretkę.
Także w razie czego piszcie do mnie - podam mu tel do osób mających na wydaniu kolorowe panny;)
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

Post » Pon gru 30, 2013 13:46 Re: Wrocław-Kowale - pilna potrzeba pomocy w sterylizacji ko

Jakiś czas temu zawiozłam dwie budki dla kotów, karmę.
W ostatni piątek, dowiozłam kolejne dwa, wysypałam trochę karmy, i dobrych naście kg zostawiałam w worku, będą dosypywać.
Niestety sama nie jestem w stanie doglądać, dbać, pielęgnować tego stada.
Ktoś chętny do pomocy?

Na bank trzeba tam wrócić z klatkami i czasem, bo nie wszystkie kotki zostały wysteryl.
Kto pomoże?
ObrazekObrazek

martka

Post » Pon gru 30, 2013 13:51 Re: Wrocław-Kowale - pilna potrzeba pomocy w sterylizacji ko

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazek

martka

Post » Pon gru 30, 2013 14:23 Re: Wrocław-Kowale - pilna potrzeba pomocy w sterylizacji ko

Dostałam też zdjęcia kociątka z Kowal:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazek

martka

Post » Wto sty 07, 2014 7:25 Re: Wrocław-Kowale - pilna potrzeba pomocy w sterylizacji ko

No, tak .....nikt.....
ObrazekObrazek

martka

Post » Czw sty 09, 2014 9:11 Re: Wrocław-Kowale - pilna potrzeba pomocy w sterylizacji ko

martka, ja nie z tych okolic :(
Mogę podrzucić na FB tylko :(

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Pt sty 10, 2014 7:45 Re: Wrocław-Kowale - pilna potrzeba pomocy w sterylizacji ko

No tak, najlepiej nadać problem i zniknąć....a koty głodne...
ObrazekObrazek

martka

Post » Pt sty 10, 2014 21:20 Re: Wrocław-Kowale - pilna potrzeba pomocy w sterylizacji ko

martka pisze:No tak, najlepiej nadać problem i zniknąć....a koty głodne...

Mieszkam 50 km od Wrocka, na codzien sie ucze, a w moich okolicach tez bezdomnych dostatek. Moge jedynie stworzyc event na fb, ale nie podejme sie jego prowadzenia, moge zrobic ogloszenia, czy wplacic dyche na karme, leczenie.
Nic wiecej nie moge zrobic, bardzo mi przykro :-(

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Sob sty 11, 2014 23:45 Re: Wrocław-Kowale - pilna potrzeba pomocy w sterylizacji ko

Grupa nowych w kocim świecie osób z Wrocławia potrzebuje rad i ewentualnie pomocy w sterylizacji kotek wolno żyjących. Zajrzyjcie na wątek i poradźcie, jeśli możecie, pomóżcie. Dobrze, że ktoś nowy chce się zająć sterylizacją :)
JJR pisze:Cześć kociarki i kociarze.

W byłym kompleksie koszarowym (dziś różne szkoły, IPN i policja) jest sporo piwnicznych kotów. Są tam w miarę zaopiekowane i dokarmiane przez portierki/sprzątaczki, ale po pierwsze trzeba by się do tego dokarmiania dołożyć bo stadko jest spore, a po drugie jest kwestia ich sterylizacji. Zimy są coraz dziwniejsze i chyba nie ma co czekać na marzec, zresztą takie rzeczy i tak sensowniej robić 'przed' niż w trakcie.

My czasem mamy interesy do biblioteki i tak się z tymi dziewczynami zgadaliśmy - szukają jakiegoś kontaktu, telefonu do kogoś siedzącego w temacie organizowania takich zbiorowych akcji żeby porozmawiać o konkretach. Można prosić? Jeśli nie tu,to na PW.

link do wątku :arrow: viewtopic.php?f=1&t=159546

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Śro maja 28, 2014 7:35 Re: Wrocław-Kowale - pilna potrzeba pomocy w sterylizacji ko

Wczoraj dostałam tel od Pani Iwony, która pracuje w kantynie na terenie fabryki, i trochę dokarmia koty, że leżą dwa maluśkie kociaki bez matki, jeden już martwy. Drugiego przywieźli, ale ja nie mogę jestem po pp. Maluszek oceniony przez weta na dwa dni, podrzucony mamce, która niestety nie przyjęła go;-(( No i nie wiem co dalej. Niestety nie chce jeść ani z buteleczki, ani ze strzykawki, chce ciągnąc cycka, a ja nie mam gdzie go dać :(
POMOCY!!!!
ObrazekObrazek

martka

Post » Śro maja 28, 2014 8:10 Re: Wrocław-Kowale - pilna potrzeba pomocy w sterylizacji ko

:( jak nie je, to długo nie pożyje..
Pozdrawiam
Agnieszka
Obrazek

Agita

Od: Pon wrz 05, 2005 8:49

Post » Śro maja 28, 2014 8:16 Re: Wrocław-Kowale - pilna potrzeba pomocy w sterylizacji ko

On chce jeść i to bardzoooo tylko mamka słabo się nim interesuje....
Mam mamkę.....ludzką, ale nie wiem czy jeszcze nie spróbować jednak z kocią np. oklatkowując matkę :(
ObrazekObrazek

martka

Post » Śro maja 28, 2014 12:03 Re: Wrocław-Kowale - pilna potrzeba pomocy w sterylizacji ko

trzymam kciuki żeby się udało :(

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

[poprzednia][następna]