BORYS i YOKO czyli Galimatias Krakowski - dołączył SZANDOR

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 29, 2013 22:10 Re: ** BORYS i YOKO ** czyli Galimatias Krakowski **

trzymam kciuki za korzystne dla dużej rozwiązanie sprawy
coby koty się złapały a lisy wyniosły
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Wto lis 19, 2013 15:03 Re: ** BORYS i YOKO ** czyli Galimatias Krakowski **

a ja niecierpliwie czekam na dalszy ciąg sprawozdania -Monia, czytając Ciebie nie szukam już lektury na zimowe wieczory Obrazek

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Wto lis 19, 2013 15:11 Re: ** BORYS i YOKO ** czyli Galimatias Krakowski **

alessandra pisze:a ja niecierpliwie czekam na dalszy ciąg sprawozdania -Monia, czytając Ciebie nie szukam już lektury na zimowe wieczory Obrazek

Serdecznie dziękuję .
Obiecuję niebawem napiszę co u nas , bo póki co nie wyrabiam na zakrętach.
Bieżnik w butach mi się zdarł :wink:
wobec czego oscyluję na granicy niebezpieczeństwa na wyżej wymienionych zakrętach. :mrgreen:
Niebawem "popełnię" wpis słowo humoru daję . Obrazek
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Wto lis 19, 2013 17:53 Re: ** BORYS i YOKO ** czyli Galimatias Krakowski **

trzymamy za słowo humoru! :ok: :ok: :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt lis 22, 2013 20:32 Re: ** BORYS i YOKO ** czyli Galimatias Krakowski **

Obrazek

:kotek:
Hej Ludzie Forumomiauowe ( jest takie słowo c'nie ? ) - oświadtczam że
jąłem i przejąłem klawiatur. Tak dalej być nie może i nie bęnmdzie ! Zrobię z tym porządek.

Mówię ci ja do Moniki dziś tak :
Ty Moniko jedna natychtenmiast ( jest takie słowo c'nie ? ) siadaj i pisz.
Najlepiej o mnie pisz jako że ja , czyli MŁA Obrazek
jeztem najpiękniejszym i najbardziej sensownym tematem świata.
Do opisywania rzecz jasna również, no ale przede wszystkim do zajmowania się w ogóle i w szczególe,
w każdym innym względzie też !

Jestem jako ta jasna gwiazda na firma… firma…
Nie podpowiadaj mi zaraz sobie...
Ten no…
Nie, nie o twoją firmę mi chodzi ! Wiem o co przecież , cicho no !
Już mam o co mię chodzi - o ten no... firmamęt ( jest takie słowo c'nie ? )
Jestę zatem gwiazdą firmamętu a ty mnie pod dywan chcesz ? Obrazek
No psia mać , po moim cudownym trupie !!! ( tu rzuciłęm złowróżbne spojrzenie numer 2 )

Nie gadaj mi tu bzdur kobieto, jak jakaś nie przymierzając mysza na kocimiętkowym
haju , żeś jest zapracowana . No wielki mi miau-hau-hallo .

Bo ci mój firmamęt na głowę spadnie i się skończą kocimiętkowe wymówki.
Ja też dniami i nocami zapracowany jeztem, no i co z tego ?

Bierz się do galopu bo ci wypowiem robotę mojego… tego… no... menażera , rzondam
( dobrze napisałem c'nie ? ) wymiernych wyników na wątku.
Wskaźniki poczytmności dla potomności , wywiady i te inne duperele mają być bo dziabnę !
Nie, nie po premii dziabnę, dziabnę w stopę jak Ci spod kołdry wyjdzie w nocy !

No ! ( tu pogroziłem straszliwem mem spojmrzeniem Monice )
Mówię krótko kobieto :
ja proszę ja ciebie nie będę stukał w ten klawiatur pazurkami za ciebie bo mię to nudzi i narusza
gonmdność moją osobistą. Koty mają swoje robote ludzie swoje. Obrazek

A teraz wolę zapolować na kocimiętkowe myszki, poturlać to i owo i jeszcze przegryźć potem
kaczusią :dance: co mi rozmroziłaś mniamnuśną
taką , proszę mi podać na miseczkę raz, dwa !!!
No a potem to … zieeeeew… potem to… zieeeeew…

Obrazek

Jąłem i przysnąłęm bo się zbyt zamachnąłem " kiełbikiem na władzę" i ganiałem dziś dość sporo za tym i owym … o czym ja to … no … wiecie … resztę napisze wam Monika .
Dosfidanja do śniadanija za fafnaście minut według mego zegarka. :wink:

Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Pt lis 22, 2013 20:38 Re: ** BORYS i YOKO ** czyli Galimatias Krakowski **

Taaaaaak. Ekhem . Dobry wieczór wszem i wobec.

Taaak.Obrazek.

Tak więc ( wiem, od tak więc się zdania nie zaczyna :mrgreen: ) - no więc, tak więc :mrgreen: opierdzielona przez Borysa solidnie postanowiłam coś napisać.
Śpiesznie i uprzejmie donoszę zatem, gdyż
nie chcę żeby się kocina sam męczył i napracował stukaniem pazurkami w klawiatur. Obrazek
Za bardzo go to kręci .
Szczególnie, że ostatnio Borys stał się kotem faktycznie wyjątkowo czynnym, według niego zawodowo zaś według mnie zabawowo.
Różnica zdań nierozstrzygnięta do dziś, każdy swoje racje ma.
Jego racja jest najjegojsza a moja najmojsza. Obrazek

Odkąd nas nie było na wątku, a nawet od nieco wcześniej Borys zaczął chudnąć.
Nie - nie ze stresu, nie z choroby, nie z niedojadania.
Waży teraz 6,30 kg w porywach do 6,50 kg Obrazek prawie 3 kilosów mniej
niźli przed "epoką Yokową ".

No ale … nie widać tego na oko , czuć tylko w podrywie ciężarowym.
Masa mu została w puchu i bardziej mięsisty się zrobił. Z tłuszczyku został mu jedynie
wspomnień czar, a mianowicie tylko "mięsień-brzuszno-fałdowo-zwisający " . :mrgreen:

Tajemnica tkwi w Borysowej zmianie temperamentu i podejścia do życia. 8O

Borys jest obecnie czynny 3/4 nocy i chyba większą część doby.
Mówię chyba , bo jak wracam z pracy to zastaję grajdół zabawkowo rozpirzony , nieziemsko wprost.
Sprawdzałam, Borys nie wymyka się do sklepów z dopalaczami. Nie ma którędy.
A jednak...Obrazek

Borys ( " rano, wieczór, we dnie w nocy" :twisted: ) a to : turla godzinami piłeczki , papierki od cukierków sula po ziemi niezmordowanie i to również godzinami,
a to odbija się od foteli i drapaków tylnymi kicajami i z hukiem :mrgreen: godnym mastodonta.
Wykonuje przy tym niezliczone salta mortale w powietrzu, a to ciągle namawia kogoś kto jest w zasięgu wzroku do figli i harców.
Słowem wszyscy mamy go po kokardki .Obrazek

Już nawet Yoko nauczyła się chować ( kiedy chce się wyspać ) przed nim i jego fidrydygami do szaf i szafeczek, bo zmęczyło ją
packanie po głowie namola, który i tak za parę sekund po pacanięciu zaczyna się popisywać :
"A wiesz co Yoko a ja jeszcze tak umiem o paczaj : Obrazek i tak : Obrazek , fajnie było dostać od Ciebie po łbie, a teraz chodź siem ganiać dobra ? "
I tu następuje galop Borysa po domu w stylu " nas nie dogoniat, nas nie dogoniat " tupie przy tym jeden kot Borys …jak… Obrazek
Hmmm… ujmę to tak obrazowo :
jak cały irlandzki zespół stepujący treningowo po wypiciu dużej ilości "whiskasa ludzkiego" :wink: i oczekując w związku z powyższym ( mocne parcie na pęcherz ) w długiej kolejce do toalety .
Jak wiadomo stepowanie w takich przypadkach pomaga lepiej niż te środki . które reklamują w telewizorku. :twisted:

Dość o stepowaniu - wracajmy do Borysa .

Kocio dostał jakiegoś kociego ADHD.
Imprezowicz nocy i dni , macho piłkarzyk, koszykówka też mu nieobca, gimnastyka artystyczna hobby
drugoplanowe, miauczenie celem odsłonięcia i zasłonięcie firanki"bo mi się tak podobie, a teraz tak zrób ". Obrazek

Zmienił się z kota nieśmiałego i dość wycofanego w zabawowo - upierdliwego namola. Obrazek
Domaga się 8O pieszczot i czesania i to czynnie, barankując czego nie robił od zarania dziejów a właściwie nigdy !

Mam teraz w domu odpowiednik czegoś takiego : Obrazek

Ludzieeee !!!
Podmienili mi kota ! Tylko nie wiem kto i kiedy . :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ten może zostać również u nas , ale błagam porywaczy oddajcie mi mojego Borysa … lubiłam go w sumie. :mrgreen:
Zapłacę za moją kochaną kocią pierdółkę okup. Obrazek

No chyba, że … pozostało mi jeszcze jedno podejrzenie .
Borys został opętany :twisted: I muszę poprosić jakiegoś egzorcystę o pomoc.

PS

Wszystko co Borys napisał powyżej to prawie prawda. :wink: :ok:
Ostatnio edytowano Sob lis 23, 2013 1:35 przez Monika_Krk, łącznie edytowano 1 raz

Monika_Krk

Post » Sob lis 23, 2013 0:31 Re: ** BORYS i YOKO ** czyli Galimatias Krakowski **

Obrazek

Ja f tem miejscu chciałem zaznaczyć !
Nie moczem oczywiście !!!
Po ludzku mówię !!! iż jąłem klawiatur i zaznaczyłem co nieco.

Monika_Krk

Post » Sob lis 23, 2013 7:25 Re: ** BORYS i YOKO ** czyli Galimatias Krakowski **

Ależ on jest cudny :1luvu:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob lis 23, 2013 13:21 Re: ** BORYS i YOKO ** czyli Galimatias Krakowski **

[quote="Monika_Krk"]
No chyba, że … pozostało mi jeszcze jedno podejrzenie .
Borys został opętany :twisted: I muszę poprosić jakiegoś egzorcystę o pomoc.

O - to, to, to.... To są coraz częstsze przypadki - skutki uboczne schodzenia ludzi na złą drogę (halloween, tfu, na kota urok...) no i koty dostają rykoszetem :?

Ja-smina

Od: Nie maja 19, 2013 3:39

Post » Sob lis 23, 2013 13:33 Re: ** BORYS i YOKO ** czyli Galimatias Krakowski **

Monia, egzorcyste na bank musisz :!: Obrazek , bo od kiedy to brytki sa ruchliwe, się włóczą nocą celem zabawy,że o chudnieciu nie wspomnę ?
rany ,coby sie tylko z niego nie zrobił syjam 8O
opętali Ci go jak nic Obrazek

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Sob lis 23, 2013 14:38 Re: ** BORYS i YOKO ** czyli Galimatias Krakowski **

Monika_Krk pisze:Obrazek

Ja f tem miejscu chciałem zaznaczyć !
Nie moczem oczywiście !!!
Po ludzku mówię !!! iż jąłem klawiatur i zaznaczyłem co nieco.

Śliczny jest ten milusiński BORYS.
A tak w ogóle to ja tu bywam RZADKO i pewnie RZADKO kogo .... to dziwi :)
Ale Właścicielka tego wątku, a zarazem Kompanka Yoko i Borysa, bywając tu niewiele CZĘŚCIEJ niż ja ;), raczej CZĘSTO wszystkich tym zasmuca.
Czy można coś z tym zrobić ???

sas

Od: Śro sty 02, 2013 16:39

Post » Sob lis 23, 2013 20:24 Re: ** BORYS i YOKO ** czyli Galimatias Krakowski **

Borys może po latach odnalazł swą prawdziwą, dotąd uśpioną (nomen omen) naturę? :lol:
Nie chcę nic sugerować, ale mam wrażenie, że przydałby mu się jakiś bardzo smarkaty, zabawowy kumpel do tych galopad.
Yoko ma w sobie za dużo damy :twisted: ;)

Monia, tak mi przyszło do głowy...jak znajdziesz wolny moment- to zbadaj może Borysowi hormony tarczycy.
Zwiększona znacząco aktywność, pobudzenie i chudnięcie może (ale nie musi!) się wiązać z zaburzeniami tarczycy.

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Sob lis 23, 2013 22:41 Re: ** BORYS i YOKO ** czyli Galimatias Krakowski **

mogę załatwić numer do egzorcysty :mrgreen:
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Nie lis 24, 2013 15:45 Re: ** BORYS i YOKO ** czyli Galimatias Krakowski **

Borysku, jesteś przecudny, przekochany, i odnośnie Twojego wpisu, Twoje słowa mają rację najracniejszą! :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Nie lis 24, 2013 17:33 Re: ** BORYS i YOKO ** czyli Galimatias Krakowski **

Witaj, Moniś :1luvu:
Miło Cię znowu .... czytać :ok:
relacja Borysa - the best
a co na to Yoko ?
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

[poprzednia][następna]