Szczytno.Pomagamy kotom ze schroniska. 109 kotów w DS.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 23, 2013 22:04 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

magdar77 pisze:Julia poleciła, Julia wciska a ja od niej biorę w ciemno :mrgreen: Raz wzięłam i nie żałuję :ryk:

Uważaj bo może ma wady ukryte? :mrgreen:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Śro paź 23, 2013 22:05 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

A ja nie zamierzam go ze wszystkich stron DOKŁADNIE oglądać :ryk: :ryk: :ryk:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Czw paź 24, 2013 5:32 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Nowa_Sztno pisze::ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Ale Julia nie ponosi odpowiedzialności i nie daje gwarancji. W przypadku ludzkim nie przyjmuje też zwrotów :ryk:

Jak nie ma umowy adopcyjnej to spoko :twisted:

alab108 pisze:Uważaj bo może ma wady ukryte? :mrgreen:

W razie czego wyadoptuję :mrgreen:

Nowa_Sztno pisze:A ja nie zamierzam go ze wszystkich stron DOKŁADNIE oglądać :ryk: :ryk: :ryk:

Może przynajmniej rzuć okiem po starej znajomości :ryk: :ryk:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Od: Wto sty 08, 2013 22:44

Post » Czw paź 24, 2013 9:37 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Homerro mruczy mi i świszczy już w domu na kolanach :ok:
Wygłodniały taki, że przed chwilą wyciągałam mu psiego chrupka z pyska (a on chrupek w ogóle nie jadał, bo jeszcze nie potrafił :|
Jak ja mam mu małe porcyjki gastro dawać, jak on chodzi i piszczy z głodu :(
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Czw paź 24, 2013 9:57 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Może właśnie po łyżeczce co godzinę? Oszukasz jego głód a kocio będzie szczęśliwy, że co chwilę karmią :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Czw paź 24, 2013 19:46 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Biedne maleństwo :(

Dzięki uprzejmości Renifera wykładzina wyruszyła w drogę do Szczytna. Tzn jej pierwszy etap ;)
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Czw paź 24, 2013 19:47 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Po wieczornej wizycie u weta, nie zapeszając napiszę, że dupsko wygląda ciut lepiej. Ciut, ale lepiej :ok:
Rano tylko jedną kupę zrobił, a teraz wieczorem próbował, ale nic nie poszło :roll: No zawsze coś...
Dostał antybiotyk, wit B12, cały czas dostaje antybiotyk ze sterydem podawany do tyłka.
I cały dzień ostentacyjnie zasypia przy pustej misce. Żeby każdy dokładnie widział, jak go tu głodzą :mrgreen:
Obrazek

Co go z kuchni przyniosę do pokoju, to już z piskiem biegnie z powrotem. A może jednak się miska napełni sama przez ten czas :lol:

Ewuniu, za wykładzinę bardzo Ci dziękuję :1luvu:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Czw paź 24, 2013 19:50 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Cudeńko kochane no musi być dobrze!!!!!!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Czw paź 24, 2013 20:05 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

:ok: nadal są :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Czw paź 24, 2013 20:17 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Jestem, doczytuję, trzymam :ok:

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Czw paź 24, 2013 22:44 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

kropkaXL pisze:Cudeńko kochane no musi być dobrze!!!!!!

:ok: :ok: :ok:

Julio, nie ma za co dziękować. Oby się przydała.

EVA2406

Post » Nie paź 27, 2013 10:46 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

EVA2406 pisze:Julio, nie ma za co dziękować. Oby się przydała.

Ewuniu, przyda się na pewno, dziś już przyjechała, dziękuję :1luvu:

Dziękuję Meksykance i Reniferowi za dary (m.in. super styropiany) i za to, że o 4 nad ranem wieźli je do Wwy, żeby zdążyć przekazać Lidzi :1luvu:

Dziękuję KropkaXL za posłanka do schroniska - Kasiu, bardzo miło było Cię poznać, choć w biegu :1luvu:

I Lidzi za transport rzeczy z Wwy i odwiezienie kotka do Wwy :1luvu:

Jeszcze południa nie ma, a już tyle spraw ogarniętych :ok:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Nie paź 27, 2013 23:20 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Fajnie, że wszystko się udało dograć i że można choć trochę pomóc.
Ja też oczywiście dziękuję Zosi i Rafałowi, że odebrali ode mnie wykładzinę.

Julio, a kiedy będziesz teraz w Warszawie, bo ja liczę na nasze spotkanie. Może tym razem się uda.

EVA2406

Post » Wto paź 29, 2013 8:58 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Ewuniu, na razie się nie wybieram, i w tym roku raczej mnie nie będzie.

Homer to jest niezły zgrywusek. Wczoraj rano byłam z nim jeszcze w lecznicy. Zdjęli mu ten szew kapciuchowy, ale odbyt był wypadnięty. Żadnej poprawy.
Całe szczęście, popołudniem przyjmował nasz schroniskowy wet (specjalista chirurg). Poszłam tam z nadzieją, bo jeśli ktoś miałby się operacji małego Homerka podjąć, to tylko on.
Poszłam więc do niego, opowiadam jaka jest historia z Homerem, wet. podnosi kotka do góry, zagląda pod ogon i mówi: „ale to nie wygląda wcale tak źle”. No ja zgłupiałam i myślę sobie „przecież mu tyłek cały wypadł”. Wzięłam i ja Homerka na ręce, zaglądam pod ogon, a tam… tyłek wciągnięty :mrgreen:
Homer zgrywusek takiego mi psikusa zrobił, nie wiem jak, że normalnie tyłek miał trochę wypukły, ale nie na wierzchu :lol:
Wet spojrzał na mnie, wiecie… jak na wariatkę jakąś ;)
Tłumaczyłam, że jeszcze rano miał wszystko na wierzchu i nie wiem jak to zrobił.
W każdym razie, dziś mu tyłek znów wypadł (no oczywiście), ale na razie nie ma potrzeby operowania. Na razie trzeba obserwować, smarować maściami, i stosować dietę intestinal (nawet przez 2 miesiące).
Wet obejrzał dokładnie Homerka, i na początku sam był zdziwiony,że przez te niecałe 2 tygodnie kociak tak się zmienił. Nie kręci się już w kółko. Czasami macha głową jeszcze, ale to jak próbuje namierzyć jakiś odgłos. Biega po całym domu, wskakuje na kartony, muszę go pilnować, żeby nie wskakiwał na drzewo, które mam w przedpokoju. Wariat kochany jest :)
I jak każdy mój kot, najbardziej polubił psa - kotów niekoniecznie, nie przeszkadzają mu, ale nie przychodzi się do nich przytulać tak, jak do psa ;)
No sami zobaczcie na zdjęciach i kolejnych filmach jaki z niego słodziak :)

Homer: http://youtu.be/tW6soQ96Qbo

ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Wto paź 29, 2013 9:11 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Śliczny wesoły kotek :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Szyszka ............................................. Moris .............................................. Glutek i Muszka
Obrazek Obrazek Obrazek [url=https://naforum.zapodaj.net/e1a033c7ccbe.jpg.html][url=https://naforum.zapodaj.net/35b4fd9e2ec9.jpg.html]

iwaka

Od: Pt sie 12, 2011 18:33

[poprzednia][następna]