» Nie paź 27, 2013 18:13
Re: <2> Wszystko się kończy, życie też..... (*)
Diabełki mieszkają w przeznaczonym dla nich specjalnie pomieszczeniu w piwnicy. Mają wyjście przez okienko. Są w budynku otoczonym: boiskiem a właściwie terenem sportowym przy szkole sportowej, potem duży ogród na tyłach domu opieki społecznej, z drugiej strony mają ogródek jordanowski a z kolejnej osiedlowe podwórko. Do budynku opieki społecznej dochodzi uliczka wzdłuż ktorej parkują samochody. To włąśnie na niej, na środku wczoraj spała Senioreczka. Pne uwielbiają spać w liściach i cieniach drzew za płotem terenu sportowego. Bądź za płotem (=siatką ogrodzeniową) otaczającym ogrodek jordanowski, uwielbiają włazic do ogrodu domu opieki. Mają też trawniki przed budynkiem w ktorym mieszkają. Dlaczego tam poszła? Dzisiaj rano też ją stamtąd zgarnęłam. Mi się wydaje że już bezpieczniej nie moze chyba być, a jednak i tak jest zagrożenie.
Gorzej z moimi blokowymi. Mają okienko od strony bloku przed którym jest jakieś 50m trawnika no i ta cholerna, k..ska ulica. Trawnik jest przecięty chodniczkiem, po ktorym czesto przechadzają się ludzie ze swoimi pieskami. NIestety ja obstawiam, że Faguś musiał uciekać przed psem i w ten sposob się dostał pod samochód. To jest jedyne okienko i na inne się nikt z mieszkańców nie zgodzi. Szkoda tylko, ze koty nie przechodza sobie na drugą stronę bloku, ktora wychodzi na podworko, plac zabaw dla dzieci itp. One oczywiście sobie tam łażą ( a ściślej: łaziły, bo Oczuś tam nie chodzi), ale tez chodziły/chodzą na drugą stronę ulicy. Na parking, na teren starej administracji, gdzie są rozłożyste krzaki , płażące się, jakiegoś igliwia. Jak przekonac koty do nie przechodzenia na drugą stronę ulicy? Oczuś przecież stamtąd przeszedł, bo kilka miesięcy mieszkał na strzeżonym parkingu. Dopiero w styczniu tego roku zamieszkał w mojej piwnicy.
Trudno cały czas, trudno się z tym wszystkim pogodzić.

"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...