<2>Moje wolnozyjące....odeszły blokowe... Szafiś kochana ...

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro paź 23, 2013 14:41 Re: <2> Wszystko się kończy, życie też..... (*)

[*] :cry:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro paź 23, 2013 16:23 Re: <2> Wszystko się kończy, życie też..... (*)

Było mu dobrze z Tobą z kotkami z piwnicy dlatego wrócił . Biegaj wampirku bez obaw za TM[*]

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Śro paź 23, 2013 16:51 Re: <2> Wszystko się kończy, życie też..... (*)

strasznie mi przykro..
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Czw paź 24, 2013 12:30 Re: <2> Wszystko się kończy, życie też..... (*)

Tygrysię w stanie agonalnym zawiozłam do lecznicy. Miała zapadnięte żyły, na wkłuty wenflon nie napłynęla do żyły krew tylko była pusta. Na szczęscie udało się w drugiej łapie. Jest masakrycznie odwodniona, ma niemierzalną temperaturę, dramat w pysku i ciastowaty brzuszek, co moze świadczyć o trutce. Też w pyszczku, z jednej strony duże unaczynienie, poszła jej podbarwiona krwią wydzielinka z noska.
Narazie nie wiadomo czy przeżyje. dostała dexawon, adrenalinę, leki przy trutkach i jest nawadniana na podgrzewanej poduszce. Trzeba ją ustabilizować, aby mysleć co dalej. Jeśli odejdzie będzie robiona sekcja, zeby było wiadomo co się dzieje, ze względu na inne koty.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw paź 24, 2013 13:27 Re: <2> Wszystko się kończy, życie też..... (*)

O, matko :( Trzymamy za Was!
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Czw paź 24, 2013 22:26 Re: <2> Wszystko się kończy, życie też..... (*)

Tygrysia umiera.... Jej stan jest nadal krytyczny, bez jakiejkolwiek poprawy. Siedzi skulona, na łapkach, nosek oparty o podłogę. Jeżeli przezyje noc i nie stanie się cud jutro pojade razem z panią Ewą, aby ją pożegnać.

Nie mogę w to wszystko uwierzyć, rozpadam się na miliony droibnych kawałeczkow...
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Czw paź 24, 2013 22:37 Re: <2> Wszystko się kończy, życie też..... (*)

Marzena, jeśli to nie trutka tylko nerki, to jest szansa, że z tego wyjdzie. Jeśli nerki pracują , zaskoczą po nawadnianiu i lekach. Może być tez za późno. Ale wiesz dobrze że pnn tak dziala. u wolnożyjącego objawy zobaczysz gdy nerki beda juz wyłaczone w znacznym stopniu. Myślę o niej, o Was i mam nadzieję , że się uda Tygryni. inne pytanie co dalej z wolnożyjącą. ? Ale to pootem...

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Czw paź 24, 2013 22:45 Re: <2> Wszystko się kończy, życie też..... (*)

Nikt jej nie daje szansy, ani w lecznicy, ani tutaj, wśród nas... zobacze jak będzie jutro. Jeszcze nie znam dokładnych wyników badań. Nie wiem na czym mam opierać decyzję o zostawieniu jej wśród nas. Ewentualnie przetrzymac ją jeszcze i nawadniać i czekać aż zaskoczy ile dni? Jeszcze jutro czy moze też w sobotę? Naprawdę nie wiem.

Marzenia11

Post » Pt paź 25, 2013 7:46 Re: <2> Wszystko się kończy, życie też..... (*)

Myślę, że pomagać póki jest cień szansy :? Póki wyraźnie nie widać, że ma dość..
Trzymamy za Was wszystkich.

CZy podtrucia i czym nie da się stwierdzić przed śmiercią i sekcją?? Nie można zdiagnozować czy to nerki czy trucizna?

Obrazek

morelowa

Post » Pt paź 25, 2013 7:55 Re: <2> Wszystko się kończy, życie też..... (*)

Trzeba się zastanowić na co jest ta szansa. jeśli to mocznica to jak wielka i czego będzie wymagała, jeśli będziemy ratować.
Wiesz nie wiem... nie wiem co można wyczytać z badań krwi. Moze zadzwonię do smarti, ona miała zatrutego Promyka.
Nie pojadę tam na 11 tak jak się umawiałam, będę dzwonić i dopiero jak się dowiem wszystkiego to podejmę decyzję. Zrobili jej testy, wyszedł Fiv +, ale w takim stanie kota test moze być fałszywie dodatni.

Nie mogę się otrząsnąć. Tygrynia to stara kotka, już była jak ja jeszcze nie zajmowałam się kotami. Pani ewa ja pamięta bardzo dobrze. Wetka daje jej nawet 10 lat. To dobry wiek jak dla wolnożyjącego kota. Myślę, ze miała tu wszystko, pełna miskę, dbałość, mogła sobie żyć tak jak chce, polować, spać i tarzać się w trwie. Dobre życie, długie zycie... Faguś miał maks 4 lata. Mógł jeszcze zyć, to boli okrutnie, rozrywa całą mnie na strzępy. Zdrowy, piękny, duży kot, z czarnym, aksamitnym lśniącym futrem. Dlaczego???????

Marzenia11

Post » Pt paź 25, 2013 8:57 Re: <2> Wszystko się kończy, życie też..... (*)

Zadzwoń do Smarti..

Chyba nie napisałaś co się stało z Fagusiem :(
Oczywiście jak to zbyt trudne, to nie pisz..

Obrazek

morelowa

Post » Pt paź 25, 2013 9:03 Re: <2> Wszystko się kończy, życie też..... (*)

Trutka albo samochód.

Marzenia11

Post » Pt paź 25, 2013 9:24 Re: <2> Wszystko się kończy, życie też..... (*)

:cry: - przykro.

Obrazek

morelowa

Post » Pt paź 25, 2013 10:20 Re: <2> Wszystko się kończy, życie też..... (*)

Tygrysia w nocy pobiegła do swojego najlepszego przyjaciela Fagusia...

Marzenia11

Post » Pt paź 25, 2013 10:30 Re: <2> Wszystko się kończy, życie też..... (*)

Marzenko, przytulam bardzo mocno... [*][*]
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

[poprzednia][następna]