BooKotki. Zrobiło się "monochromatycznie" 1200gr Florka...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 23, 2013 21:22 Re: BooKotki. Zrobiło się "monochromatycznie"W schronisku źl

Villentretenmerth pisze:No to mamy czarnego kota. Natura nie znosi próżni.
Roderyk go wypchnął na powrót. Przed Most.

Bardzo dobrze napisane.

sygitka21

Od: Wto wrz 08, 2009 21:16

Post » Śro paź 23, 2013 21:39 Re: BooKotki. Zrobiło się "monochromatycznie" 300gr Ktosia..

śliczny okruszek... :1luvu:
trzymam kciuki :ok:

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Śro paź 23, 2013 21:51 Re: BooKotki. Zrobiło się "monochromatycznie"W schronisku źl

Boo pisze:Doi, doi mało smoka nie urwie :mrgreen:

Czyli je, a to znaczy, że ma chęci do życia :mrgreen: :ok:
Na inne rzeczy pomaleńku przyjdzie czas :ok:
Nie minie tydzień, jak będzie jeździł kociastym na ogonach :ok: Już im współczuję :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Czw paź 24, 2013 6:36 Re: BooKotki. Zrobiło się "monochromatycznie" 300gr Ktosia..

Śliczny maluszek :love:
Oby szybko rósł i nabierał sił :ok:

A czy są jakieś wieści od Olka?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw paź 24, 2013 7:46 Re: BooKotki. Zrobiło się "monochromatycznie" 300gr Ktosia..

o.jej. pieknota. czarna. cudna. wróciły do mnie wspomnienia, jak taką maliznę pod sklepem znalazłam bez mamy... było karmienie co 3 godziny pipetką. było masowanie brzusia. było przytulanie i wielka zazdrość rezydentów...
teraz czarnulek ma swój domek.

trzymam kciuki.

Sarah DeMonique

Od: Pt cze 04, 2010 11:10

Post » Czw paź 24, 2013 7:54 Re: BooKotki. Zrobiło się "monochromatycznie" 300gr Ktosia..

e, on chyba młodszy niż 6 tyg. Pokaż go en face.
6 tyg. to już duże, sprawne koty ;)
:ok: :ok: :ok:
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Czw paź 24, 2013 8:14 Re: BooKotki. Zrobiło się "monochromatycznie" 300gr Ktosia..

Moja malizna też niedawno taka była, a nawet mniejsza, a teraz wyrosła na całe 15 tygodni i na nic nie ma czasu, bo tyle fajnych rzeczy jest do zbadania :mrgreen: I tak samo wygląda, cała czarna z kilkoma białymi kudełkami na klacie, całe 210 gram ważyła jak do nas przyszła 8)

I może zamiast mleka to conva już troszkę wprowadź i mięska, bo moje było dosyć długo na samym mleku i okazało się, że wystąpiły braki w witaminach i minerałach i mało mi nie zeszła z objawami neurologicznymi. Weci już chcieli usypiać, bo była w takim stanie, że nie rokowała niby, a wystarczyło kilka kroplówek z "wkładką" i zmiana żywienia i kot doszedł do siebie :ok: A teraz to przechodzi samą siebie :evil:

Za zdrówko i za oczka :ok: :ok: :ok:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Czw paź 24, 2013 8:34 Re: BooKotki. Zrobiło się "monochromatycznie" 300gr Ktosia..

niech się dobrze chowa :-) znaczy rośnie, nie że pd szafę włazi :-)
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Czw paź 24, 2013 8:37 Re: BooKotki. Zrobiło się "monochromatycznie" 300gr Ktosia..

ariel pisze:e, on chyba młodszy niż 6 tyg. Pokaż go en face.
6 tyg. to już duże, sprawne koty ;)
:ok: :ok: :ok:

No toż pisałam, że ma jakieś 3-4 tygodnie :)

Noc przeżyliśmy z dwoma pobudkami - ok 1.00 i 5.30. A ja dziś w pracy do 18.00 :?
Młody jest teraz na górze biura, wyduldał kolejną, trzecią już dziś, porcję mleka i zasną. Koleżanka z działu organizacji i turystyki szkolnej go pilnuje :mrgreen:

Sikać - sika, wczoraj u weta przy sprawdzaniu czy ma pchełki (miał), wczoraj wieczorem, w dużym pokoju, pod kaloryferem :? I przez noc i ranek chyba dwa siki na kocyku znalazłam. Qpkę natomiast zrobił troszkę wczoraj po moim nieporadnym masowaniu kota. Jak go w ogóle masować??? Jest jakaś zasada - kierunek, nacisk, miejsca? Czy po prostu go masować po ciałku ze wskazaniem na brzuszek? No i kiedy spodziewać się kolejnej kupy? Ta wczorajsza, wieczorna była taka malusia.
Ja mam jakieś tam doświadczenie z dorosłymi, chorymi (nawet bardzo) ale jednak dorosłymi kotami, nie wiem jak z takim niemowlakiem się obchodzić :(

Dziś próbowaliśmy rano z mięskiem, ni huhuhu :( Jak nie może ssać to nie ma mowy o przyjęciu czegokolwiek do pyszczka :( No ale będę próbować. Conva chyba mam po Roderyczku jeszcze :( domieszam nieco do mleka w proszku.

Bardzo martwią mnie oczka :( To jedno w ogóle się nie otwiera. Mamy tobrex + difadol. Przyjaciółka, wetka, kazała kupić betadynę do przemywania oczu, już zamówiłam w aptece. Na tym gorszym oczku, na zewnątrz powieki masz aż krwawą ranę :(

Koty na razie są oburzone - Fuffu przerażony (pewnie zacznie gdzie lać :?), Zołza wściekła (chodzi buczy, warczy i złorzeczy) a Gąbek bardzo by chciał do Ktosia ale się go boi.

No i wciąż nie wiemy jak się Ktoś nazywa.
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Czw paź 24, 2013 8:43 Re: BooKotki. Zrobiło się "monochromatycznie" 300gr Ktosia..

Ktoś niech będzie Ramon?

Ja maliznę masowałam delikatnie ruchem kilistym, a potem tak jednym palcem w jedną stronę (jakby językiem mam lizała, to też w jedną stronę...). Czasem pod delikatnym strumyczkiem ciepłej wody.... I sikał i koopkał. Jeść jadł Bepheara. Spał przy słoiku z ciepłą wodą, okręconym ręcznikiem, a potem dorobiłam się termoforu na ciepłą wodę.

Sarah DeMonique

Od: Pt cze 04, 2010 11:10

Post » Czw paź 24, 2013 9:05 Re: BooKotki. Zrobiło się "monochromatycznie" 300gr Ktosia..

moje spały przy półtoralitrowej butelce włożonej w skarpetę.

Pati, nie wiem, gdzie ja zobaczyłam te 6 tyg. :roll: :twisted:
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Czw paź 24, 2013 9:09 Re: BooKotki. Zrobiło się "monochromatycznie" 300gr Ktosia..

Po pierwsze gratuluję nowego domownika :ok: Na fotce to jakby pręgowanie widać na czarnym :love:

Nie pamiętam czy miałam kiedykolwiek w domu aż tak małe kociaki, ale jeśli Gąbek jest nim pozytywnie zainteresowany, to jest szansa, że wyręczyłby Cię w masowaniu kotka :wink: Kocury bywają znacznie lepszymi "opiekunkami" niż kocice.
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Czw paź 24, 2013 9:29 Re: BooKotki. Zrobiło się "monochromatycznie" 300gr Ktosia..

ariel pisze:moje spały przy półtoralitrowej butelce włożonej w skarpetę.

Pati, nie wiem, gdzie ja zobaczyłam te 6 tyg. :roll: :twisted:

Ja aż się przebiegłam przez swoje posty i szukałam tej "6" :mrgreen:
Ktoś ma półlitrową butelkę po mineralce zawiniętą w ręcznik i kocyk jak mocno ciepła.
Śpi fajnie tylko bardzo ciężko mu się oddycha przez zatkany nosek. Na nosku też ma rankę. Bidul.

AniHili pisze:Po pierwsze gratuluję nowego domownika :ok: Na fotce to jakby pręgowanie widać na czarnym :love:

Nie pamiętam czy miałam kiedykolwiek w domu aż tak małe kociaki, ale jeśli Gąbek jest nim pozytywnie zainteresowany, to jest szansa, że wyręczyłby Cię w masowaniu kotka :wink: Kocury bywają znacznie lepszymi "opiekunkami" niż kocice.

Domownik to jest tylko taki tymczasowy ;)

Fakt, ma boczki takie bardziej dymne w prążki :mrgreen:

Gąbiś pięknie zajmował się Franciszkiem Józefem a Ktoś chyba jest za malutki i za głośny i Gąbek by chciał ale się boi.
Obrazek

Boo

Post » Czw paź 24, 2013 9:41 Re: BooKotki. Zrobiło się "monochromatycznie" 300gr Ktosia..

Boo, masz jakieś wieści z domu Olka?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw paź 24, 2013 9:49 Re: BooKotki. Zrobiło się "monochromatycznie" 300gr Ktosia..

Tak, wszystko dobrze.
Okazało się, że był zarobaczony. Weci zaczęli więc od odrobaczenia porządnego a później po kolei będę układać plan działania. Natomiast sam Olek bardzo szczęśliwy :)
Obrazek

Boo

[poprzednia][następna]