Brytyjka szuka domu

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob paź 19, 2013 14:46 Brytyjka szuka domu

Witam, niestety jestem zmuszony oddać kotkę brytyjską czarną.

Szukam dla niej domu pełnego zrozumienia i miłości.

Kupiliśmy ją gdy miała rok (teraz ma 4) i dośc długo się aklimatyzowała... niestety z powodu zmiany warunków mieszkaniowych Kicia nie radzi sobie w małym mieszkaniu i szaleje. Potrzebuje domu, w którym zostanie obdarzona odpowiednią uwagą. Jest kotem indoor'owym, miała okazję tylko kilka razy buszować po dworze na smyczy czy w zagrodzie.

Przed wydaniem planuję ją wysterelizować i z nowym właścicielem podpisać umowę adopcyjną.

Wszelkie pytania proszę kierować na priv zdjęciaa również podeślę zainteresowanym.

chętni najlepiej z kuj-pom

qazwsx

Od: Sob paź 19, 2013 14:36

Post » Sob paź 19, 2013 16:33 Re: Brytyjka szuka domu

Wysterylizuj koniecznie i bardzo starannie wybierz domek.
A właśnie na innym wątku jest dyskusja o sterylkach.Być może to jest powodem jej zachowania i wcale nie musi zmieniać domu.
Zobaczcie viewtopic.php?f=1&t=157086&start=15
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro paź 23, 2013 18:16 Re: Brytyjka szuka domu

Powiem jasno : chcesz oddać za darmo, czy wydać ją za koszty sterylizacji dobrze !!!
No ale zrób to z głową !
Proszę !
W pseudo-hodowlach ... poczytaj forum - przemyśl - zrozum.
Nie oddawaj bez sterylizacji ! Zbyt łatwy kąsek !

Fajnie naprawdę fajnie - iż szukasz kotce odpowiedzialnego domu i tu wielkie kciuki :ok:
- jednak nie skazuj jej na coś takiego:
Obrazek

wysterylizuj przed adopcją - proszę Cię !
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Śro paź 23, 2013 20:08 Re: Brytyjka szuka domu

KONIECZNIE STERYLKA

Po sterylce może byc też tak, że zachowanie kota po 2-3 tygodniach zmieni sie i to bardzo.
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Śro paź 23, 2013 22:01 Re: Brytyjka szuka domu

Ja też proponuję - wysterylizuj szybko i odczekaj. Jej zachowanie diametralnie się zmieni. A tak prawdę mówiąc szkoda, że pozwoliłeś aby przez cztery lata męczyły ją ruje :( Trzymam kciuki aby nie doszło do rozstania!
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Śro paź 23, 2013 22:57 Re: Brytyjka szuka domu

Ale przecież autor wątku napisał wyraźnie
Przed wydaniem planuję ją wysterelizować i z nowym właścicielem podpisać umowę adopcyjną.

Swoją drogą zyczę kici znalezienia najlepszego domu pod słońcem :ok: :)
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Śro paź 23, 2013 23:17 Re: Brytyjka szuka domu

casica poczytaj ze zrozumieniem nasze posty :wink:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Post » Czw paź 24, 2013 11:10 Re: Brytyjka szuka domu

viewtopic.php?f=13&t=157667

na tym wątku szukają brytka. Trzymam kciuki. :)
Znudziło Ci się być królem w swoim domu?
Spraw sobie kota

mone4ka

Od: Wto cze 29, 2010 17:18

Post » Sob paź 26, 2013 13:55 Re: Brytyjka szuka domu

ewan pisze:Ja też proponuję - wysterylizuj szybko i odczekaj. Jej zachowanie diametralnie się zmieni. A tak prawdę mówiąc szkoda, że pozwoliłeś aby przez cztery lata męczyły ją ruje :( Trzymam kciuki aby nie doszło do rozstania!

Coco jest kotką z licencją hodowlaną dlatego nie była sterylizowana... Miała dwa mioty przez cztery lata. Sam jestem zwolennikiem sterylizacji i kastracji. dwa psy po zabiegu i pozostale 4 koty również... dlaczego 'wyrok' padł na Coco ? Bo od małego miała zapewnione dobre warunki w porównaniu do pozostałej 6... pies ze schronu, drugi z pseudo, kot znaleziony w lesie, kotka, która pogryziona, się do nas przybłąkała i okociła ... tworzyłem dt dla psów i kotów gdy miałem na to warunki i jestem na prawdę świadom problemu bezdomności.

Decyzja o rozstaniu była decyzją przemyślaną i liczyłem na pomoc z Państwa strony.

Przepraszam osoby, które do mnie pisały, ze nie odpisuje ale całkiem nie mogę znaleźć opcji 'odpowiedź' wyskakuje, że jestem zbyt krótko na forum...

Aktualnie z Coco czekamy na wyniki badań krwi i przymierzamy się do zabiegu... Proszę o zachowanie wątku gdyż dalsze losy Coco zależą od zmainy zachowania

qazwsx

Od: Sob paź 19, 2013 14:36

Post » Nie paź 27, 2013 20:06 Re: Brytyjka szuka domu

qazwsx pisze:
ewan pisze:Ja też proponuję - wysterylizuj szybko i odczekaj. Jej zachowanie diametralnie się zmieni. A tak prawdę mówiąc szkoda, że pozwoliłeś aby przez cztery lata męczyły ją ruje :( Trzymam kciuki aby nie doszło do rozstania!

Coco jest kotką z licencją hodowlaną dlatego nie była sterylizowana... Miała dwa mioty przez cztery lata. Sam jestem zwolennikiem sterylizacji i kastracji. dwa psy po zabiegu i pozostale 4 koty również... dlaczego 'wyrok' padł na Coco ? Bo od małego miała zapewnione dobre warunki w porównaniu do pozostałej 6... pies ze schronu, drugi z pseudo, kot znaleziony w lesie, kotka, która pogryziona, się do nas przybłąkała i okociła ... tworzyłem dt dla psów i kotów gdy miałem na to warunki i jestem na prawdę świadom problemu bezdomności.

Decyzja o rozstaniu była decyzją przemyślaną i liczyłem na pomoc z Państwa strony.

Przepraszam osoby, które do mnie pisały, ze nie odpisuje ale całkiem nie mogę znaleźć opcji 'odpowiedź' wyskakuje, że jestem zbyt krótko na forum...

Aktualnie z Coco czekamy na wyniki badań krwi i przymierzamy się do zabiegu... Proszę o zachowanie wątku gdyż dalsze losy Coco zależą od zmainy zachowania

Trzymam kciuki za zmainy w zachowaniu Coco :1luvu:
Wapiszon

wapiszon

Od: Wto sty 16, 2007 17:25

Post » Nie paź 27, 2013 20:28 Re: Brytyjka szuka dom

A ja myślę, że zachowanie Coco się zmieni - na lepsze oczywiście :ok: :ok:
kicikicimiauhau

Post » Nie paź 27, 2013 23:48 Re: Brytyjka szuka domu

Powodzenia :ok: i czekamy na wieści. Oby się udało, koteczka złagodniała, przystosowała do warunków i została z Wami :ok:
Obrazek

Ernest Hemingway

ewan