Szczytno.Pomagamy kotom ze schroniska. 109 kotów w DS.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 22, 2013 12:35 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Po takim czasie reklamacji nie uwzględnia się :mrgreen:
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Wto paź 22, 2013 13:55 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Myślałam, że ma przynajmniej rok gwarancji :ryk:
No cóż, wobec tego będę musiała żyć z tym wybrakowańcem :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Od: Wto sty 08, 2013 22:44

Post » Wto paź 22, 2013 16:22 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

magdar77 pisze:Pocieszę Cię, że on jest kiepski w grzaniu kolan. Ma bardzo dużo luźnej skóry i zwisa z obu stron człowieka, więc ani ludziom ani jemu nie jest wygodnie. Jest też upierdliwy, dużo gada, dużo je, kradnie suche bułki, marchewkę i placki z jabłkami, wpycha się w nocy na poduszkę i zwiewa na klatkę schodową. Felerny egzemplarz :mrgreen:

No to teraz mam egzemplarz zgoła odwrotny: grzeje kolana i traktorzy, nie jest upierliwy, nie je dużo (za to często), nie kradnie, i (jeszcze) nie wpycha się na poduszki :mrgreen:
Rozkocha z niego taka, że siedzę i podziwiam, jakbym mało miała kociąt pod opieką :wink:
No ale jak nie podziwiać: http://youtu.be/Sg3WoKyyJSM

ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Wto paź 22, 2013 20:17 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Wyjątkowo pogodny kocik i taki śliczny. Musi mieć super domek :ok: :ok: :ok:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Wto paź 22, 2013 20:39 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Znajdzie taki, wszystkie ze Szczytna, nawet biedna Mia znajdują w końcu domki, w których są kochane najbardziej na świecie.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Śro paź 23, 2013 17:23 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Nie jest dobrze :( :( :(

Wczoraj rano Homerek miał zaczerwieniony odbyt. Nie przejęłam się specjalnie (choć może powinnam), bo kociak dużo je i po każdym jedzeniu się załatwia. Kupę robi niestety często, 7-8 razy dziennie. No każdy by miał czerwony (sobie pomyślałam). Nie była to biegunka. Przez pierwsze 2 dni w ogóle miał zatwardzenie, chociaż i tak za każdym razem się jednak załatwiał.
Wczoraj wieczorem odbyt mu wypadł (przemyłam delikatnie i smarowałam doopkę). Dziś zabrałam go do weta. Od razu zrobili RTG z kontrastem i potwierdziło się, że ma jeszcze megacolon (to zresztą była pierwsza myśl po doświadczeniu z małą, białą kotką, którą kiedyś zabrałam ze schronu bo tam nie mogła się wcale załatwić - tyle, że u niej megacolon wyszedł dopiero podczas sekcji; do dziś mam zdjęcia z sekcji przed oczami). Przy okazji na RTG widać kolejną wadę genetyczna - "nadłamany" ogon (czy jak to tam się fachowo nazywa).
Rokowania nie są optymistyczne. Na razie ma założonego tzw. kapciucha. Dostał leki, kroplówę (bo już się odwadniał) i zostawiłam go w lecznicy na 2-3 dni na obserwację. Tam lepiej będą mu podwiązywać kokardkę po każdej kupie, bo ja sama nie będę w stanie tego zrobić, jak się maluch będzie wiercił. Ale źle jest. Ten megacolon najgorszy :(
On jest taki maleńki, że operacji właściwie chyba się weci nie podejmą. Jeśli znacznej poprawy na odpowiedniej diecie i lekach nie będzie, to kurczę co... będę musiała go pożegnać? :cry: :cry: :cry:
Nie nadaję się na żadne tymczasowanie. Nie nadaję, bo kurde zawsze to potem przeżywam. Nie przyzwyczaję się nigdy.

Taki mój słodki maluszek u weta w poczekalni:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Śro paź 23, 2013 17:34 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Juleczko-mam takiego kotka z wadą odbytu-znalazłam go jak miał niecałe 3 miesiące własnie z taką pupą. Początkowo wetka chciała mu własnie kapciuch założyc, ale do tego trzba kotkowi zapewnic dietę "rozwolnieniową"-ja niestety nie jestem w stanie tego zrobić-nie ma mnie w domu po 10- godzin, kociak musiałby być w klatce, bo podjadałby kotom niewłasciwa karmę. Inny wet z kolei odradzał ten zabieg, przy takiej sytuacji jak u mnie, bo nie dam rady go upilnować i szew może przeciąć zaciągniety odbyt, a wtedy klops!
Pimpus zyje sobie z taką czerwona dupką i piękny jest bardzo, tylko niestety nie nadaje się do adopcji-boje się go nawet ogłaszac, bo jak ktos weźmie, a potem mu sie odwidzi taki popsuty kot?-nie chcę go narażać na dodatkowy stres, bo zżył się bardzo z moimi kotami i ze mną-ma już ponad rok.
Gdyby u nas był szpitalik, to oddałabym go na zabieg, tam by go dopatrzyli, ale nie ma mozliwości żadnej i tak trwamy sobie.... :(
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Śro paź 23, 2013 17:43 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Kasiu, ale czerwona, wypadnięta doopka to mniejszy chyba problem u Homerka. Ten megacolon mnie martwi bardzo. Bardzo, bardzo :( :( :( Najgorsze, że Homerek taki malusi jest.
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Śro paź 23, 2013 17:45 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Julciu, może się unormuje przy odpowiedniej diecie?
Chocby na tyle, by podrósł i mozna go było poddac zabiegowi?
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Śro paź 23, 2013 17:46 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

No oby, oby...
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Śro paź 23, 2013 17:49 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Taki maluchny i tyle złego na niego spadło :( :( :(
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Śro paź 23, 2013 17:53 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Bardzo proszę bez czarnowidztwa! Będzie dobrze :ok: Megacolon to nie jest wyrok i proszę tak o tym myśleć.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Śro paź 23, 2013 17:54 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Trzymam mocno kciuki :ok:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Śro paź 23, 2013 18:14 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

magdar77 pisze:Megacolon to nie jest wyrok i proszę tak o tym myśleć.

Czy na pewno? U takiego maluszka? Ja nie wiem właśnie, ale pamiętam ten megacolon na sekcji. "Wyjęty" z kociaka na zewnątrz. Już teraz na RTG wygląda okropnie. Ja laik, widzę, że wygląda źle. A wtedy, po sekcji, ta okrężnica była taka wielka, że nie wiem, jak się w kociaku mieściła. Naprawdę. Miałam gdzieś nawet zdjęcia, nie wiem czy tu je wstawiałam (może nie). Ale to była masakra.
Generalnie, gdyby Homerek nie mógł się załatwiać w ogóle, już dziś zostałby uśpiony. Ale ponieważ się załatwia, dostał szansę. Czy słusznie? Myślę, że tak i mam nadzieję, że się cud zdarzy. Bo przecież czasem się zdarzają. Mam nadzieję, że nie przedłużam mu jedynie cierpień o kilka dni.
A wszystko to tak nagle. Dopiero co był taki żwawy, a już dziś głównie spał. Jadł, załatwiał się, mruczał i spał :(
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Śro paź 23, 2013 18:40 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Trzeba być dobrej myśli. Skoro weterynarz nie podął decyzji o uśpieniu, to widzi szansę. Nawet u takiego maluszka.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

[poprzednia][następna]