Dachówki sypią się z dachu a pranie wywieszone wczoraj na dwór zbierałam o północy przy świetle latarki - pozrywało ze sznurków i zbierałam przysłowiowe gacie po całym dużym terenie
Nie wszystko znalazłam po ciemku - jeszcze dziś rano szukałam ręczników i koszulek - znalazłam je wiszące na gałęziach krzaków i drzew Net muli i się rwie, zawsze jak tak mocno wieje to zrywa nam linię więc gdybym zamilkła nagle to będzie znaczyło że się urwał na dobre
Conchita pisze:Doczytalam chyba ze 12 stron watku, dzieje sie tu, szalenstwo
Macie przepiękny dom, Broszko! Nawet w trakcie remontu widac jego urodę.
Wszystkiego najlepszego dla Pippinka, trudno uwierzyc, ze ma rok i jest tak duzym kotem
Jak miło że jeszcze do nas zaglądasz czasem
Dom nie jest piękny, wręcz powiedziałbym że okropnie brzydki bo zrujnowany w większej części - na razie udało nam się wyremontować zaledwie kawałeczek
Nie wiem czy kiedykolwiek doprowadzimy go do stanu kiedy będzie można powiedzieć że jest ładny... chyba życia nam nie starczy

Beasia pisze:Jeszcze nie zaczęliśmy. Fachowiec, który miał nam robić remont jeszcze nie wrócił z Niemiec i jak tak dalej pójdzie, to będziemy musieli poszukać kogoś innego, a sama wiesz jak trudno o dobrego fachowca
Na samą myśl o tym remoncie robi mi się słabo![]()
Współczuję - macie tak samo jak my mieliśmy z poprzednim fachowcem
Też zawalał wszystkie terminy bo robota w niemiaszkowie mu się przedłużała...
I tak przesuwaliśmy kolejne terminy aż się facet poważnie rozchorował i musiał w ogóle przestać pracować - a my zostaliśmy z przysłowiową ręką w nocniku...
Ale ekipa która teraz u nas remontuje jest świetna i jesteśmy bardzo zadowoleni z ich pracy - mimo że trzeba się umawiać z co najmniej półrocznym wyprzedzeniem to warto na nich czekać
Niesamowite jest to że to dwóch facetów a wszystko sami robią: hydraulikę, elektrykę, murarkę, kładą kafle i już teraz umawiamy się z nimi na wiosnę na wymianę dachu. Szkoda że nie mamy kasy żeby tak pociągnęli remont całego budynku tylko będziemy tak dziubać kolejne pomieszczenia
Ale życzę Ci z całego serca żebyś też trafiła na takich fachowców jak nasi