KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon paź 21, 2013 22:27 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

W sprawie Zuzi trzeba dzwonić do Wiesia i przedstawić mu jak sytuacja wygląda Wiesiu rzadko zagląda na forum z tego co pamiętam zabieg z zębami chyab Zuzia ma dopiero 28 października

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon paź 21, 2013 22:29 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

terenia1 pisze:W sprawie Zuzi trzeba dzwonić do Wiesia i przedstawić mu jak sytuacja wygląda Wiesiu rzadko zagląda na forum z tego co pamiętam zabieg z zębami chyab Zuzia ma dopiero 28 października

Do 28 ja jej "wytrwania" nie widzę. Jutro znów zadzwonię do Wiesia

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Wto paź 22, 2013 8:51 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Aniu świetna robota :ok: :D

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Wto paź 22, 2013 8:54 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Ja też mam takie wrażenie, że Zuzia u nas będzie w coraz gorszym stanie :( Może ta kobieta, która chciała ją zabrać weźmie ją już teraz :roll: Mara dzwoń koniecznie do Wiesia żeby pogadał z tą panią.

The Szops

Post » Wto paź 22, 2013 9:09 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Mara a jak ta koteczka, która siedzi z Badim? Dogadują się?
Może być Stefcia?

The Szops

Post » Wto paź 22, 2013 9:12 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Mara S pisze: Romek (z pewnym opóźnieniem bo już byliśmy daleko od Lupusa) zrobił kupę i trafiła do badania - zadzwonię jutro o wyniki ale brzuch miał dziś ogromny. Badi i Stasiek mają podobne :(

ja chciałam w czwartek Stasia zawieźć do Bytomia, znowu do jutra jestem sama z Julka więc nie dam rady nawet do badania zwieźć, może to jakieś robale albo te kokcydia czy jak tam się to zwie, kurcze wolałabym jej nie zawozić kota z niespodzianką bo ma dwa swoje
daj znać Mara jak będziesz wiedziała co z wynikami Romka, może to to samo paskudztwo. Badi też brzuch ogromny i mu wyszły te cystoizo...
w sprawie odrobaczania Badiego to on już w sobotę dostał do ucha oridermyl u weta ale nie miał w tych uszach tragedii wiec teraz jest aż tak źle?

fruciu

Od: Pt kwi 26, 2013 14:16

Post » Wto paź 22, 2013 9:16 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

a Śnieżka teraz ma zastrzyki? ona dostawała jakiś antybiotyk w tabletach chyba

fruciu

Post » Wto paź 22, 2013 9:32 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

The Szops pisze:Mara a jak ta koteczka, która siedzi z Badim? Dogadują się?
Może być Stefcia?

Tak ale on jest bardziej rozrywkowy od niej

Mara S

Post » Wto paź 22, 2013 9:37 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

fruciu pisze:a Śnieżka teraz ma zastrzyki? ona dostawała jakiś antybiotyk w tabletach chyba

Śnieżka ma antybiotyk 3 dniowy - kolejny zastrzyk wypada w czwartek, a tabletek już nie bierze ale dobrze by było złapać jej mocz

Mara S

Post » Wto paź 22, 2013 9:41 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

fruciu pisze:a Śnieżka teraz ma zastrzyki? ona dostawała jakiś antybiotyk w tabletach chyba

Te tablety to nie był antybiotyk, antybiotyk dostała w zastrzyku działający 3 dni.
Badiemu niedawno czyściłam uszy, miał tam faktycznie baaardzo dużo świerzba.

The Szops

Post » Wto paź 22, 2013 9:53 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

fruciu pisze:daj znać Mara jak będziesz wiedziała co z wynikami Romka, może to to samo paskudztwo. Badi też brzuch ogromny i mu wyszły te cystoizo...
w sprawie odrobaczania Badiego to on już w sobotę dostał do ucha oridermyl u weta ale nie miał w tych uszach tragedii wiec teraz jest aż tak źle?

Romkowi z wczorajszej próbki nie wyszły żadne pasożyty :|

Wiesiu weźmie Zuzię do weta jutro

Mara S

Post » Wto paź 22, 2013 10:00 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Mara S pisze:
fruciu pisze:daj znać Mara jak będziesz wiedziała co z wynikami Romka, może to to samo paskudztwo. Badi też brzuch ogromny i mu wyszły te cystoizo...

Romkowi z wczorajszej próbki nie wyszły żadne pasożyty :|

Wiesiu weźmie Zuzię do weta jutro

no to ja nie wiem skąd te brzuchy, Badi miał w sobotę usg żadnego płynu nie było, ale był zagazowany bardzo.

fruciu

Post » Wto paź 22, 2013 10:06 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

fruciu pisze:no to ja nie wiem skąd te brzuchy, Badi miał w sobotę usg żadnego płynu nie było, ale był zagazowany bardzo.

Romek też był zgazowany bardzo :(

Mara S

Post » Wto paź 22, 2013 10:09 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Może to dlatego, że maluchy nie jedzą karmy dla maluchów tylko dla dorosłych kotów :roll: Moje jak raz dostały karmę dla dorosłych, bo akurat skończyła mi się dla malców, to dostały sraczki. Poza tym antybiotyki tez potrafią zaburzać pracę jelit, a one wszystkie na antybiotykach.

The Szops

Post » Wto paź 22, 2013 10:48 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

The Szops pisze:Ja też mam takie wrażenie, że Zuzia u nas będzie w coraz gorszym stanie :( Może ta kobieta, która chciała ją zabrać weźmie ją już teraz :roll: Mara dzwoń koniecznie do Wiesia żeby pogadał z tą panią.

widziałam się dzisiaj z Wiesiem, przywiózł mleko dla kotów w kartonikach
widział Zuzię i rozmawialiśmy, bo dzisiaj mokrego (winston królik saszetka) też nie chciała jeść, ale podeszła i kilka razy liznęła
moze ten pyszczek ją boli i dlatego
biednie wyglada z tym wystającym języczkiem :(
Zuzia już ma domek , tylko ma zostać u nas jeszcze kilka dni po zabiegu

to mleko od Wiesia to był szał, zastanawiałam się czy im dać bo już były pojedzone, a kartoniki porządnie zapakowane w folię
odstawiłam je na regał obok jedzenia i sprzątałam, a koty zaczęły się tam wspisać, w końcu zauważyłam , że zrobiły dziurę w jednym pudełku i wtedy już musiałam im dać :lol:
do miski ustawiła się kolejka, a te co akurat piły to warczały na pozostałe :lol:
zanim wyszłam miska była pusta
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

[poprzednia][następna]