Szczytno.Pomagamy kotom ze schroniska. 109 kotów w DS.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 20, 2013 10:49 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Nowa_Sztno pisze:Martwi mnie jego brak "stopera" przed przeszkodą.

Jak zdiagnozujesz to daj znać co to za schorzenie - u mnie cała trójka na to cierpi :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Od: Wto sty 08, 2013 22:44

Post » Nie paź 20, 2013 10:53 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Ja też :wink:
Ale mój rezonans nic w tej kwestii nie wykazał :wink:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Nie paź 20, 2013 14:54 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

To może powykładajcie ściany jakimiś kołdrami lub matami, żeby nie było następnych kłopotów zdrowotnych :wink:
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Nie paź 20, 2013 15:59 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

jaki śliczny.. biedaczek. dziewczyny, jakbyście tam potrzebowały pomocy jakiejś to piszcie śmiało. może trzeba jakieś kocyki, może trzeba podjechać coś pomóc. ja bardzo chętnie. :)
Obrazek
sen podchodzi do drzwi na palcach, jak kot...

<3 Truff - http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=156003
Obrazek

Trufelia

Od: Pon sie 19, 2013 20:00

Post » Wto paź 22, 2013 6:54 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Trufelia pisze:jaki śliczny.. biedaczek. dziewczyny, jakbyście tam potrzebowały pomocy jakiejś to piszcie śmiało. może trzeba jakieś kocyki, może trzeba podjechać coś pomóc. ja bardzo chętnie. :)

Izo, pomoc zawsze się przyda, każda :ok:

Homer jest u nas 4 dzień. To dla mnie nowe doświadczenie obserwować niewidomego kociaka, jakie robi postępy z dnia na dzień.
Pierwszego dnia był jeszcze zagubiony: http://youtu.be/Lnc5r74QmMc
Ale drugiego szło mu już znacznie lepiej: http://youtu.be/P3X9ZUjqvV4

Dziś rano, to tak brykał rozpędzony, jakby był tu od zawsze :lol:

A wiecie, nie ma jednego palca w przedniej prawej łapce (zauważyłam jak mu paznokcie obcinałam). Tego z boku, powyżej. Pewnie się taki urodził, ale w niczym mu to nie przeszkadza.
Cudo nie kot. Czas już chyba jakieś ogłoszenia robić, żeby się glutek nie zasiedział :wink:

ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Wto paź 22, 2013 6:55 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

O matko jaki cudny!
Rób mu ogłoszenia, bo jak nic zakochasz się tak,że nie będziesz umiała go oddać!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Wto paź 22, 2013 6:57 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

kropkaXL pisze:O matko jaki cudny!
Rób mu ogłoszenia, bo jak nic zakochasz się tak,że nie będziesz umiała go oddać!

No właśnie :twisted: :twisted: :twisted:
Doskonale pamiętam jak było z Malutką :twisted:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Wto paź 22, 2013 7:01 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Oddawanie kociątka to zawsze dla mnie ogromna trauma, dorosłe koty tez bardzo odreagowuję emocjonalnie, ale kociak jest tak bezbronny, zawsze się boje , czy ktos tak samo bedzie chuchał i dmuchał jak ja :(
A Homerek na dodatek nie widzi.....
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Wto paź 22, 2013 7:02 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Ale jeszcze trochę liftingu potrzebuje. Wczoraj jak zakropiłam advocate'm to mi tłuściutkie pchły na podłodze łaziły. A przecież był wcześniej spryskany i kąpany :roll:
No i szczepienia. Szczepienia najważniejsze :ok:
Ale ogłoszenia czas zacząć. Nie ukrywam, że będę wyjątkowo mocno prosić "ślepaczkowe weteranki" o wizyty p/a - bo zakładam, że domek się znajdzie. Dobry domek. Najlepszy. A nawet kilka. Taką jestem optymistką jak na niego patrzę, a co :wink:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Wto paź 22, 2013 7:05 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Pozytywne myslenie to połowa sukcesu!!!!
A pchły uwielbiają małe kociaki-kiedyś miałam trójeczke malentasów-pchły po nich łazily jak ruskie czołgi, na szczęście na drugi dzień wszystkie pospadały trup w trupa :twisted: -cała podłoga w łazience usłana była zwłokami :ryk:
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Wto paź 22, 2013 7:12 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Czy mi sie wydaje, że mały ma przedłużoną sierść :?: Czy taki puchaty
I jak fajnie sie ociera całym sobą . Zdjęcie z kotami rewelacja :P
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Wto paź 22, 2013 7:29 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Alu, puchaty to się zrobił po kąpieli :mrgreen:
I puszeje jak pies podchodzi - niby się o niego małym ciałkiem ociera, ale ogon jak szczoteczka do butelek od razu mu się robi :mrgreen:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Wto paź 22, 2013 8:17 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Nowa_Sztno pisze:
kropkaXL pisze:O matko jaki cudny!

No właśnie :twisted: :twisted: :twisted:
Doskonale pamiętam jak było z Malutką :twisted:

Dobrze, że przynajmniej jednego tymczasa oddałaś :mrgreen: Ale pamiętam z jakim bólem serca ;)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Wto paź 22, 2013 8:35 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Oddałam, bo szybko :wink:
Jakby był ze mną kolejny tydzień, to pewnie wciąż grzałby moje kolana, a nie Wasze :lol:
Ja się na nadaję na tymczasowanie. Wiem o tym. Dlatego też na-ten-tychmiast muszę się brać za ogłoszenia :twisted:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Wto paź 22, 2013 8:49 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Wiedziałam, że trzeba się streszczać - brać kota i w nogi :twisted:
Pocieszę Cię, że on jest kiepski w grzaniu kolan. Ma bardzo dużo luźnej skóry i zwisa z obu stron człowieka, więc ani ludziom ani jemu nie jest wygodnie. Jest też upierdliwy, dużo gada, dużo je, kradnie suche bułki, marchewkę i placki z jabłkami, wpycha się w nocy na poduszkę i zwiewa na klatkę schodową. Felerny egzemplarz :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

[poprzednia][następna]