Bombka odnaleziona :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 19, 2013 20:14 Re: Mamysz, Carmen i Basieńka. Szukamy mieszkania w Warszawi

OKI pisze:Co nie zmienia faktu, że glisty i tasiemca tłucze się różnymi środkami, więc warto by było wiedzieć, co użyć.
:twisted:

piwo i papierochy :twisted:
Martyna, ty sobie kupale pobierz i zbadaj. Na lamblie też. Sama wiesz, nic bez badań.

Tylko nie pomyl się i do weta nie zanieś :evil: Choć oni czasem lepiej zrobią niż ludziowe.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob paź 19, 2013 20:18 Re: Mamysz, Carmen i Basieńka. Szukamy mieszkania w Warszawi

ASK@ pisze:
OKI pisze:Co nie zmienia faktu, że glisty i tasiemca tłucze się różnymi środkami, więc warto by było wiedzieć, co użyć.
:twisted:

piwo i papierochy :twisted:
Martyna, ty sobie kupale pobierz i zbadaj. Na lamblie też. Sama wiesz, nic bez badań.

Tylko nie pomyl się i do weta nie zanieś :evil: Choć oni czasem lepiej zrobią niż ludziowe.

Lab Felix to przecież weci prowadzą.
Kiedyś to był wet. lab, ale już nie jest :twisted:
Ponoć najlepszy lab w Wawie, jeśli chodzi o pasożyty. Wszystkie matki tam z dziecinnymi kupami ganiają :mrgreen:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Sob paź 19, 2013 20:38 Re: Mamysz, Carmen i Basieńka. Szukamy mieszkania w Warszawi

Dzięki, dziewczyny.

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Sob paź 19, 2013 21:17 Re: Mamysz, Carmen i Basieńka. Szukamy mieszkania w Warszawi

Pobrane i zbadane, nic nie wyszło :roll: ale babka powiedziała, że złapanie tasiemca byłoby naprawdę trudno, bo w zasadzie łapie się tylko jaja, które pojawiają się raz na miesiąc albo i rzadziej. Wstrzelić się w to z badaniem prawie niemożliwe.
Ale mówi, że obraz krwi mam charakterystyczny dla tasiemca lub glisty, czegoś dużego. Bo mam duzo eozynofilów (fili?) przy całej reszcie w normie.

A co do dojazdów - ja patrzę zawsze na jakdojade.pl, bo jest i mapa, łatwiej zwizualizować co gdzie ;)

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Sob paź 19, 2013 21:23 Re: Mamysz, Carmen i Basieńka. Szukamy mieszkania w Warszawi

Ale wysoka eozynofiloza też może być przy lambliach :twisted:
Zresztą rób jak chcesz - przelecz testowo TZta i sprawdź, czy Ci sraczka przejdzie :mrgreen:

OKI

Post » Sob paź 19, 2013 21:28 Re: Mamysz, Carmen i Basieńka. Szukamy mieszkania w Warszawi

Jeszcze mam mało neutrofili. A ciekawostka jest taka, że taki obraz krwi mam conajmniej od stycznia, ale lekarz prowadzący ciążę stwierdził, że to efekt ciąży :roll:

TŻ dostał pastylkę wczoraj - nie wiem, kiedy spodziewać się efektów?

Mam badania na pasożyty robić, ale to i tak w tygodniowych odstępach się oddaje. Póki co dwa badania czyste :roll:

Szalony Kot

Post » Sob paź 19, 2013 21:31 Re: Mamysz, Carmen i Basieńka. Szukamy mieszkania w Warszawi

Też nie wiem, kiedy masz się spodziewać efektów :twisted:
A może byś tak zmieniła weta? :roll:
O zbieraniu próbek http://www.laboratoriumfelix.com/badania,s,1.html

OKI

Post » Sob paź 19, 2013 21:49 Re: Mamysz, Carmen i Basieńka. Szukamy mieszkania w Warszawi

Polecam. Jakoś jestem ciężko przekonana, że to nie był przypadek, że akurat oni znaleźli lamblie u Karej.
Co nie znaczy, że nie powtórzę tego ujemnego badania ;)
Babka jest rozgarnięta i z faktycznym pojęciem w temacie, w razie czego można z nią też o preparatach i dawkowaniu porozmawiać.

OKI

Post » Sob paź 19, 2013 22:05 Re: Mamysz, Carmen i Basieńka. Szukamy mieszkania w Warszawi

Dziewczyny, jak byłam mała (lata temu :roll: ), to na jakieś robale babcia dawała mi na czczo sok z kiszonej kapusty. Podobno sraczkę miałam jak stąd na Księżyc i ogólnie kiepściuchno ze mną było. Co to były za robale, to nie wiem, ale sok z kiszonej kapusty postawił mnie na nogi, bo nic nie działało. Może i też wtedy inna wiedza medyczna była, może niedostępność preparatów, albo kiepska diagnoza.

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Sob paź 19, 2013 22:09 Re: Mamysz, Carmen i Basieńka. Szukamy mieszkania w Warszawi

Ja mam dwa przepisy tego typu - jedno coś na pestkach dyni, drugie na takiej ilości czosnku, że wnętrze mi wypalić powinno, nie tylko robaki :roll:
Ja się świetnie czuję, nie chudnę, nie mam bólów brzucha, tylko do łazienki biegam tak 8-11 razy dziennie :oops:

Szalony Kot

Post » Sob paź 19, 2013 22:15 Re: Mamysz, Carmen i Basieńka. Szukamy mieszkania w Warszawi

Albo SKM tj szybka kolej miejska z dworca Śródmiescie lub z Centralnego
Obrazek

Ewa.KM

Od: Śro mar 20, 2013 23:32

Post » Sob paź 19, 2013 22:15 Re: Mamysz, Carmen i Basieńka. Szukamy mieszkania w Warszawi

Szalony Kot pisze:Ja mam dwa przepisy tego typu - jedno coś na pestkach dyni, drugie na takiej ilości czosnku, że wnętrze mi wypalić powinno, nie tylko robaki :roll:
Ja się świetnie czuję, nie chudnę, nie mam bólów brzucha, tylko do łazienki biegam tak 8-11 razy dziennie :oops:

No. Całkiem jak Karaluch. Ona też się nieustająco świetnie czuje :twisted:

OKI

[poprzednia][następna]