wilber pisze:Nokoci to mi się w życiu udali
, bo o całej męskiej reszcie, to szkoda gadać

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
wilber pisze:Mam lenia![]()
Przeogromnego przeolbrzymiego lenia od dwóch dni, działam na pół gwizdka.
Ten tydzień pracuję w domu, nigdzie jutro nie jedziemy, elementy do pracy przyjechały z nami. Potem jeszcze ze dwa tygodnie na wyjeździei KONIEC.
Tam gdzie teraz jestem pracuje dużo osób z za wschodniej granicy, są Białorusini, Ukraińcy, Litwini, są też przesympatyczne młode siostry zakonne z Litwy.
Jedna jest kociarą kiedyś się zgadałyśmy, zaczęła nam opowiadać o swoim dzieciństwie spędzonym wśród zwierząt, opowiadała o swojej nieżyjącej już mamie, która musiała być kobietą niezwykle charyzmatyczną i pracowitą.
Założyła i prowadziła hodowlę koni, stadninę, ośrodek jeździecki, hodowlę psów rasowych, po jej śmierci zabrakło tego ducha, energii, gospodarstwo podupadło, wszystko się rozpierzchło.
Historie smutne, wesołe, wspomnienia nieżyjących już ulubionych zwierząt, które przychodziły, były, odchodziły...
Zachwyciły mnie imiona, którymi ta kobieta obdarzyła swoje dzieci, starolitewskie, Siostra ma na imię Rosa, od rosy porannej, jej siostra w polskim tłumaczeniu -Rumianek, starszy brat -Echo, młodszy -Błękit Nieba.
Krowa rośnie, nieubłaganie, wczoraj zajrzałam do paszczy, bo coś z niej waniejet a tam dwa rzędy kłów, dziecko ząbki wymienia, Wróżka Żębuszka się kłaniatrzeba chruptałki smakoszki pod poduszkę wkładać...
A tak się bractwo zabawia, jak matka sobie ręce po łokcie urabia rymło mi się![]()
wieża Kotbel...
Paczymy...
Ewa L. pisze:Kiedy planujesz wykastrować Krowę.
puszatek pisze:mądrze napisałaśPiracika nie wykastruję
w domu nie mam ani jednego chłopa, są tylko nie potrzebne troczki od kaleson
Piracik będzie jedynym facetem
![]()
gorzej gdy Miśka dojrzejea jeśli wybierze ją
Miśka piękna i młoda
a ja
lepiej nie mówić
Irlandzka Myszka pisze:puszatek pisze:mądrze napisałaśPiracika nie wykastruję
w domu nie mam ani jednego chłopa, są tylko nie potrzebne troczki od kaleson
Piracik będzie jedynym facetem
![]()
gorzej gdy Miśka dojrzejea jeśli wybierze ją
Miśka piękna i młoda
a ja
lepiej nie mówić
Żeby ubiec Miśkę to zostaje rybołówstwo![]()
A kwestii troczków to proszę bez wycieczek osobistychTroczuś jest może i pipuś ale za to jaki kochany.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 196 gości