PAKT CZAROWNIC XXXV

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 19, 2013 20:37 Re: PAKT CZAROWNIC XXXV

villemo5 pisze:Siostry Czarownice!!
Uwaga - będzie podniośle :mrgreen:

Wraz z alessandrą i Nemi tworzymy całkiem nową inicjatywę - Jeż to SKARB!

Chciałabym Was zaprosić do udziału w wątku:
viewtopic.php?f=21&t=157486

A w miarę możliwości i chęci o dorzucenie paru zł do naszej SKARBonki :mrgreen:
:ok: :ok: :ok:
po wypłacie postaram się coś dorzucić :oops:

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Sob paź 19, 2013 20:42 Re: PAKT CZAROWNIC XXXV

:D
To mamy dobry początek!
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Nie paź 20, 2013 7:09 Re: PAKT CZAROWNIC XXXV

Grubcio - 26
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Nie paź 20, 2013 8:18 Re: PAKT CZAROWNIC XXXV

NITKA/KARINKA pisze:Grubcio - 26

27
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Nie paź 20, 2013 9:55 Re: PAKT CZAROWNIC XXXV

Kandydatury październik 2013

1.

MB&Ofelia pisze:No to wychylam się pierwsza z kandydaturą.
Kandydatura nie jest spektakularna. Ot, zwykłe życie. Dużo kotów, kolejka do sterylki, zima za pasem i jedzonko potrzebne... A to wszystko na głowie jednej młodej osoby. Osoby, która i tak robi wszystko co może, o ile nie więcej - sterylizuje, załatwia darmowe zabiegi, leczy, tymczasuje, szuka domów.
Kinia098 i koty z Darłowa
(wątek - viewtopic.php?f=1&t=139870)

Wiem, że już raz otrzymała pomoc, sprawdziłam, grudzień 2010. To chyba wystarczająco dawno, żeby znów można było zgłosić kandydaturę.

2.

Hikiko pisze:Dobry wieczór siostrom i bratu czarownym :kotek:
Ja tak przelotem przez forum i wątek - jubilatkom życzę sto lat, a nowe mietły pozdrawiam - i chyba bym zgłosiła koty na ten miesiąc :roll: Nie mam pewności, czy już nie zostały zgłoszone, no trudno, najwyżej mój post będzie głosem poparcia w głosowaniu;]

No więc zgłaszam Kotylion i koty z Helenówka.
Dziewczyny z Łodzi odkryły kocią żyłę na działkach w rzeczonym Helenówku. Kopią i kopią, znaczy: łapią i ciachają te koty w ilościach hurtowych (nadal jestem w trakcie czytania ich wątku), dziura w ziemi się pogłębia, czyt. dół finansowy, a końca kotów nie widać :roll: Działkowicze im pomagają (koty donoszą znaczy się), miau bazarki robi, cegiełki w sprzedaży, ale to już jest mało, a nie wiadomo, ile tych futer tam jest, a zima blisko, niektóre chore, niektóre ciężarówki nowe mioty na zimę szykują zapewne... Myślę, że trza pomóc.
Wątek tu:
viewtopic.php?f=1&t=156229

Już piszę do założycielki wątku, ale chyba raczej się zgodzi ;)

3.

Monika_Krk pisze:Moja Kandydatka na październik, zgłaszam :
Kinnia i jej Gang Burasów.

Dziewczyna , która prowadzi DT oprócz tego karmi, łapie i sterylizuje oraz kastruje okoliczne koty.

Jest z małej miejscowości w połowie drogi między Warszawą a Białymstokiem.
Koty dzikie, wysterylizowane i dokarmiane przez Kinnię są tam celowo trute
- ludzie potwierdzają, wiedzą kto, ale świadczyć nie chcą .

Ostatnio jeden z kotów przytrutych został na oczach dzieci dobity łopatą przez tzw. "człowieka"!!! :evil:

Dużo kotów miało połamane kręgosłupy, poprzetrącane są - ogólnie weci twierdzą, że
brak otarć, ran szarpanych , czy kłutych świadczy o tym, że to nie kolizja samochodowa a
po prostu celowe bestialstwo . "Człowiek" z łopatą ma zdaje się "hobby". :evil:

Kinnia w swoim DT ma naprawdę duużo kotów i to chorujących , te już zdrowe- które próbuje wyadoptować
są to koty bure. :roll:
Sami wiemy jak "łatwo" jest wyadoptować w ogóle kota , tym bardziej w tym kolorze.

Teraz tak : dla jednego z ciężko pogruchotanych wolnożyjących kotów, ruszyła już akcja i mam
nadzieję, że uzbieramy pieniądze na operację - no ale... KROPEK to kropla w morzu potrzeb. :(

Kinnia jest na wielkim finansowym minusie z powodu wszystkich futer które karmi, ratuje, leczy
i tych dzikich i tych na DT , którym usilnie zresztą szuka domów.

Ogólnie miejscowość mała z mentalnością... "łopatologiczną" :evil: ... tam jej nikt nie pomoże.

W domu ma teraz 13 kotów i 3 psy - przeważająca większość to tymczasy.
Wolnożyjące pod opieką - trudno zliczyć bo wciąż przybywa i ubywa dzięki miejscowym "ludziom".

Tutaj link do jej wątku :
viewtopic.php?f=1&t=145368&start=1470
I do świeżutko założonego, gdzie nie ma pełnego opisu tego co się
tam wyprawia :
viewtopic.php?f=1&t=157231

A tak w telegraficznym skrócie - tylko to co się tam ostatnio ( i nie tylko ) dzieje :
Alienor pisze:
Ventrue1 pisze:Przepraszam za offtop- znalazł się ten Niuniek o którym Kinnia pisała na swoim wątku że już nie potrzebuje niczyjej pomocy bo go zabito?!

Tak - okazało się, że zabity kot był tylko bardzo podobny (Kinnia już pisała o tym - po tym jak zobaczyła zdjęcia). Niuniek żyje, ale jest bardzo poszarpany. Zakładam, że Kinnia go zaopatrzyła, ale gdzie konkretnie jest nie wiem (bo że nie na dworze to raczej nie wątpię). Zakładam, że pies, choć może to być cokolwiek. Jak K. znajdzie chwilę czasu jutro, na pewno napisze. Teraz tyle rzeczy się posypało na raz (połamany Kropek, poszarpany Niuniek, kociak z hipotermią, postrzelony piesek Misza z zakażeniem paciorkowcem, gang Burasów, Jasio Wędrowniczek, poturbowany Orfeusz, Ichigo z problemami z cukrem i rezydenci - też nie najzdrowsi), że Kinnię aż dusiło z nerwów i pośpiechu jak mi o tym mówiła.

Proszę więc gorąco w imieniu Gangu Burasów i Kinni - pomóżmy im !

Pomyślcie se spokojnie do jutra, a jutro zaczniemy liczyć
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Nie paź 20, 2013 11:51 Re: PAKT CZAROWNIC XXXV

AYO pisze:Kandydatury październik 2013

1.

MB&Ofelia pisze:No to wychylam się pierwsza z kandydaturą.
Kandydatura nie jest spektakularna. Ot, zwykłe życie. Dużo kotów, kolejka do sterylki, zima za pasem i jedzonko potrzebne... A to wszystko na głowie jednej młodej osoby. Osoby, która i tak robi wszystko co może, o ile nie więcej - sterylizuje, załatwia darmowe zabiegi, leczy, tymczasuje, szuka domów.
Kinia098 i koty z Darłowa
(wątek - viewtopic.php?f=1&t=139870)

Wiem, że już raz otrzymała pomoc, sprawdziłam, grudzień 2010. To chyba wystarczająco dawno, żeby znów można było zgłosić kandydaturę.

2.

Hikiko pisze:Dobry wieczór siostrom i bratu czarownym :kotek:
Ja tak przelotem przez forum i wątek - jubilatkom życzę sto lat, a nowe mietły pozdrawiam - i chyba bym zgłosiła koty na ten miesiąc :roll: Nie mam pewności, czy już nie zostały zgłoszone, no trudno, najwyżej mój post będzie głosem poparcia w głosowaniu;]

No więc zgłaszam Kotylion i koty z Helenówka.
Dziewczyny z Łodzi odkryły kocią żyłę na działkach w rzeczonym Helenówku. Kopią i kopią, znaczy: łapią i ciachają te koty w ilościach hurtowych (nadal jestem w trakcie czytania ich wątku), dziura w ziemi się pogłębia, czyt. dół finansowy, a końca kotów nie widać :roll: Działkowicze im pomagają (koty donoszą znaczy się), miau bazarki robi, cegiełki w sprzedaży, ale to już jest mało, a nie wiadomo, ile tych futer tam jest, a zima blisko, niektóre chore, niektóre ciężarówki nowe mioty na zimę szykują zapewne... Myślę, że trza pomóc.
Wątek tu:
viewtopic.php?f=1&t=156229

Już piszę do założycielki wątku, ale chyba raczej się zgodzi ;)

3.

Monika_Krk pisze:Moja Kandydatka na październik, zgłaszam :
Kinnia i jej Gang Burasów.

Dziewczyna , która prowadzi DT oprócz tego karmi, łapie i sterylizuje oraz kastruje okoliczne koty.

Jest z małej miejscowości w połowie drogi między Warszawą a Białymstokiem.
Koty dzikie, wysterylizowane i dokarmiane przez Kinnię są tam celowo trute
- ludzie potwierdzają, wiedzą kto, ale świadczyć nie chcą .

Ostatnio jeden z kotów przytrutych został na oczach dzieci dobity łopatą przez tzw. "człowieka"!!! :evil:

Dużo kotów miało połamane kręgosłupy, poprzetrącane są - ogólnie weci twierdzą, że
brak otarć, ran szarpanych , czy kłutych świadczy o tym, że to nie kolizja samochodowa a
po prostu celowe bestialstwo . "Człowiek" z łopatą ma zdaje się "hobby". :evil:

Kinnia w swoim DT ma naprawdę duużo kotów i to chorujących , te już zdrowe- które próbuje wyadoptować
są to koty bure. :roll:
Sami wiemy jak "łatwo" jest wyadoptować w ogóle kota , tym bardziej w tym kolorze.

Teraz tak : dla jednego z ciężko pogruchotanych wolnożyjących kotów, ruszyła już akcja i mam
nadzieję, że uzbieramy pieniądze na operację - no ale... KROPEK to kropla w morzu potrzeb. :(

Kinnia jest na wielkim finansowym minusie z powodu wszystkich futer które karmi, ratuje, leczy
i tych dzikich i tych na DT , którym usilnie zresztą szuka domów.

Ogólnie miejscowość mała z mentalnością... "łopatologiczną" :evil: ... tam jej nikt nie pomoże.

W domu ma teraz 13 kotów i 3 psy - przeważająca większość to tymczasy.
Wolnożyjące pod opieką - trudno zliczyć bo wciąż przybywa i ubywa dzięki miejscowym "ludziom".

Tutaj link do jej wątku :
viewtopic.php?f=1&t=145368&start=1470
I do świeżutko założonego, gdzie nie ma pełnego opisu tego co się
tam wyprawia :
viewtopic.php?f=1&t=157231

A tak w telegraficznym skrócie - tylko to co się tam ostatnio ( i nie tylko ) dzieje :
Alienor pisze:
Ventrue1 pisze:Przepraszam za offtop- znalazł się ten Niuniek o którym Kinnia pisała na swoim wątku że już nie potrzebuje niczyjej pomocy bo go zabito?!

Tak - okazało się, że zabity kot był tylko bardzo podobny (Kinnia już pisała o tym - po tym jak zobaczyła zdjęcia). Niuniek żyje, ale jest bardzo poszarpany. Zakładam, że Kinnia go zaopatrzyła, ale gdzie konkretnie jest nie wiem (bo że nie na dworze to raczej nie wątpię). Zakładam, że pies, choć może to być cokolwiek. Jak K. znajdzie chwilę czasu jutro, na pewno napisze. Teraz tyle rzeczy się posypało na raz (połamany Kropek, poszarpany Niuniek, kociak z hipotermią, postrzelony piesek Misza z zakażeniem paciorkowcem, gang Burasów, Jasio Wędrowniczek, poturbowany Orfeusz, Ichigo z problemami z cukrem i rezydenci - też nie najzdrowsi), że Kinnię aż dusiło z nerwów i pośpiechu jak mi o tym mówiła.

Proszę więc gorąco w imieniu Gangu Burasów i Kinni - pomóżmy im !

Pomyślcie se spokojnie do jutra, a jutro zaczniemy liczyć

Kandydatura nr 1 i 3 to ta sama osoba :D proponuję połączyć zgłoszenia
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Nie paź 20, 2013 12:44 Re: PAKT CZAROWNIC XXXV

mozna juz glosowac? to ja oddaje glos na kinie i gang burasow:))
Ostatnio edytowano Nie paź 20, 2013 17:53 przez alma_uk, łącznie edytowano 1 raz
dom bez kota to nie domObrazek
ObrazekObrazekKarolObrazekZara
Wesemir[*]zawsze bede tesknic.

alma_uk

Od: Pt lut 18, 2011 19:03

Post » Nie paź 20, 2013 12:50 Re: PAKT CZAROWNIC XXXV

alma_uk pisze:mozna juz glosowac? to ja oddaje glos na kinie:))

Siostro :D Alma_uk od jutra.

I zaczekajmy - aż się sprawdzi czy kandydatura 1 i 3 to ta sama osoba. 8O :D
Wysłałam priv.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Nie paź 20, 2013 13:02 Re: PAKT CZAROWNIC XXXV

"Człowiek" z łopatą ma zdaje się "hobby".
Zwykła swołocz. Nawet w cudzysłowie nie człowiek.
Kurczę, ja jestem duży i mam większą lopatę ale prawo nie pozwala... Jaka szkoda. Tak choć raz bydlaka zdzielić, żeby poczuł jak to jest być bezsilnym... :evil:
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Nie paź 20, 2013 13:04 Re: PAKT CZAROWNIC XXXV

to są dwie różne akcje - dwie różne Kingi, dwa konta, dwie miejscowości, dwa stada kotów. jeden wątek to "cz. III" z marca 2012, drugi - "cz. II" z października 2013. dwa style pisania, jeśli komuś oprócz mnie to robi różnicę ;) i Darłowo nie leży na trasie Warszawa-Białystok, tylko nad morzem.
tu nie ma nawet po co PW wysyłać.
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Od: Pon cze 04, 2012 23:38

Post » Nie paź 20, 2013 13:25 Re: PAKT CZAROWNIC XXXV

Moja Kandydatka odpowiedziała i potwierdziła - że nie jest kandydatką numer 1 .
To są dwie różne kandydatury.

Ale :mrgreen: dżezz
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Nie paź 20, 2013 13:28 Re: PAKT CZAROWNIC XXXV

Zgadza się, 1 i 3 to dwie różne kandydatury
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Nie paź 20, 2013 13:36 Re: PAKT CZAROWNIC XXXV

Villentretenmerth pisze:"Człowiek" z łopatą ma zdaje się "hobby".
Zwykła swołocz. Nawet w cudzysłowie nie człowiek.
Kurczę, ja jestem duży i mam większą lopatę ale prawo nie pozwala... Jaka szkoda. Tak choć raz bydlaka zdzielić, żeby poczuł jak to jest być bezsilnym... :evil:

Też odkryłam w sobie takie zapędy, o które się nie podejrzewałam... Gdyby prawo oczywiście zezwalało... to nawet tak myślę, że jakby mi dali na chwilę sztucer czy taką wielką giwerę, to by mi ręka nie drgnęła przy żadnym tam odrzucie :evil: , nawet jakby zakosami uciekał. Idealnie bym dopasowała muszkę ze szczerbinką - z taką motywacją ...
:evil:

Monika_Krk

Post » Nie paź 20, 2013 13:44 Re: PAKT CZAROWNIC XXXV

I jeszcze chciałam powiedzieć , że na październik na stronie 55 naszego wątku :
Monika_Krk pisze: (...)

Co do kotów i kandydatur , na razie przygotowałam jedną kandydaturę "bidy" do ogłoszeń, którą chciałam zgłosić :

Fen - niemłody - z tego wątku :
viewtopic.php?f=13&t=156818

Obrazek

Rozumiem, że takie kandydatury też się zgłasza (czy znowu coś pomieszałam) ?

[color=#FF0000]
Natomiast kandydaturę do ogólnej pomocy na październik , kończę już "tworzyć i wypacać opis" i wstawię niebawem )[/size]

Zgłosiłam też tego chudzinę - do pakietu ogłoszeń, jeśli oczywiście znowu czegoś nie pomieszałam czytając regulamin.
Rozumiem, że to się liczy osobno - taki bidok do ogłoszeń ?

Monika_Krk

Post » Nie paź 20, 2013 14:54 Re: PAKT CZAROWNIC XXXV

Dokładnie - pakiet ogłoszeń osobno 8)
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

[poprzednia][następna]