Jeż to SKARBonka - ratujmy maluchy

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Śro paź 16, 2013 20:05 Re: Jeż to SKARBonka

To jest bardzo cenna rzecz - w tym roku dzięki temu miałam zwrot podatku wyższy o 200 pln ;)
Nemi pisze:Alessandra, Vilemo5 - może przydadzą się materiały informacyjne do PIT'ów Przykład dla kwoty 10 zł :

Obrazek

Obrazek

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Śro paź 16, 2013 23:32 Re: Jeż to SKARBonka

britta pisze:Nemi, a jak w przypadku Dorobelli. Dokarmia dwa jeże dzikożyjące. Czy fundacja mogłaby przekazać środki i karmę ze Skarpety z wyraźnym zastrzeżeniem, że pójdą one wyłącznie na ten cel? Tak, żeby Primum nie miała przez to kłopotów. Acha, w pierwszym poście brakuje linku do wierzę w jeże

Britta, powiem bez owijania w bawełnę, bo miałam dziś ciężki dzień - nie chcę pakować fundacji w sytuacje, które mogą rodzić jakiekolwiek podejrzenia. Sama, pewnie wiesz, że ludzie są różni. Więc wolę pomóc Dorobelli wpłacając swoją kasę, bo mogę z nią robić co mi się podoba, niż środki, z konta fundacji, które są pod nadzorem i pisze się o nich sprawozdania.
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Czw paź 17, 2013 11:59 Re: Jeż to SKARBonka

Nemi pisze:
britta pisze:Nemi, a jak w przypadku Dorobelli. Dokarmia dwa jeże dzikożyjące. Czy fundacja mogłaby przekazać środki i karmę ze Skarpety z wyraźnym zastrzeżeniem, że pójdą one wyłącznie na ten cel? Tak, żeby Primum nie miała przez to kłopotów. Acha, w pierwszym poście brakuje linku do wierzę w jeże

Britta, powiem bez owijania w bawełnę, bo miałam dziś ciężki dzień - nie chcę pakować fundacji w sytuacje, które mogą rodzić jakiekolwiek podejrzenia. Sama, pewnie wiesz, że ludzie są różni. Więc wolę pomóc Dorobelli wpłacając swoją kasę, bo mogę z nią robić co mi się podoba, niż środki, z konta fundacji, które są pod nadzorem i pisze się o nich sprawozdania.

To jest dokładnie potwierdzenie mojej propozycji z wątku "wierzę w jeże" - pomoc dla Dorobelli niechaj idzie z naszych kieszeni na jej konto bezpośrednio, aby Fundacja nie miała problemów -to optymalne rozwiązanie kwestii pomocowej ośrodków i osób prywatnych, innego nie widzę, aby wszyscy byli zadowoleni i nie było ansów.

Tak samo jesli chodzi o wątki- dla przejrzystości "wierzę w jeże" niechaj będzie skarbnicą wiedzy i dyskusji na tematy jeżowe oraz -proponuję britta, abyś poprowadziła wsparcie pieniężne dla Dorobelli osób chętnych , natomiast ten wątek niechaj pozostanie stricte wątkiem pomocowym nie odbiegającym od prawnych obostrzeń i uwarunkowań nakładanych na Fundację, czyli dla ośrodków rehabilitacji jeży -masz dziewczyno wiele energii, zatem liczymy ,że swoim zapałem przyciągniesz wielu przyjaciół jeży , którzy podzielą wolę pomocy jeżykom - czy to na konto Fundacji czy to na konto Dorobelli lub , jak ja - kilka złotych dla Fundacji i kilka złotych dla Dorobelli :ok:
Uważam,że obydwa wątki doskonale się uzupełniają i nie ma co mieszać - mam także propozycje, aby w "wierze w jeże" podać linki do innych wątków jeżowych, które mamy na miau, abyśmy mogli cieszyć się wszyscy wiedzą i możliwością dialogu o wszystkich podopiecznych na nich występujących :wink:
Na tym wątku będzie także link do wątku "wierze w jeże", aby sie uzupełniały :ok:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw paź 17, 2013 12:43 Re: Jeż to SKARBonka

Przyznam, że kompendium wiedzy przygotowane przez brittę robi wrażenie. Naprawdę się napracowała. Też mi się taki podział wydaje rozsądny - tu pozyskujemy darczyńców i organizujemy pomoc, tam dzielimy się wiedzą o jeżach. Ale to już britta musi się wypowiedzieć, bo nie będę jej narzucać co ma umieszczać we własnym wątku ;)
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Czw paź 17, 2013 19:02 Re: Jeż to SKARBonka

Poszedł przelew stały, jutro powinien dotrzeć.

Będzie jakaś lista deklarentów (deklaratów? :mrgreen: ) na początku?

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw paź 17, 2013 20:09 Re: Jeż to SKARBonka

Pewnie, że będzie!
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Czw paź 17, 2013 21:26 Re: Jeż to SKARBonka

A w 4 poście mamy informacje o aktualnym stanie skarpetki :P
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Pt paź 18, 2013 11:20 Re: Jeż to SKARBonka

piękną skarpetę Nemi wydziergałaś , tylko cosik wrzucic tam trzeba, bo jakaś przeźroczysta za bardzo :wink:

alessandra

Post » Pt paź 18, 2013 11:20 Re: Jeż to SKARBonka

Nemi pisze:A w 4 poście mamy informacje o aktualnym stanie skarpetki :P

już nie :mrgreen:

edit: Nemi, ile orientacyjnie kosztuje jedna klatka dla jeża? -bo nie mam zielonego pojęcia jakiego rzędu to koszt :oops:

alessandra

Post » Pt paź 18, 2013 11:38 Re: Jeż to SKARBonka

Klatki Pana Jerzego są robione na zamówienie, w segmentach po 4. Pan Gara policzył orientacyjny koszt jednej na 200 zł, segmentu na 400 zł. My będziemy kupować klatki dla królików po około 120 zł za jedną.

Skarpetkę zaktualizuję po wieczornej sesji w banku :P
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Pt paź 18, 2013 15:25 Re: Jeż to SKARBonka

ach, żeby chociaż na te króliczą udało się nam nazbierać ...

alessandra

Post » Pt paź 18, 2013 16:18 Re: Jeż to SKARBonka

Skarpetka rośnie w siłę :P W przypadku przelewu AB domyślam się, że to wpłata za 3 miesiące, ale nie mam informacji o mieście. Zaglądajcie do zestawienia i sprawdzajcie, czy dobrze przyporządkowałam wpłaty do miesięcy.
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Pt paź 18, 2013 16:22 Re: Jeż to SKARBonka

Nemi, moja wpłata jest za październik-razem powinno być w tym miesiącu 30zł -a w przyszłym ile sie uda , ale min. także 30zł :wink:

alessandra

Post » Pt paź 18, 2013 16:44 Re: Jeż to SKARBonka

:1luvu: Ale super ! poprawione :P
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Pt paź 18, 2013 20:02 Re: Jeż to SKARBonka

skarpeta powoli rośnie, oby zamieniła się w pończochę XXL :) Mam pytanie czy co miesiąc kaska ze skarpety będzie szła na fundację Primum?
ode mnie przelew będzie na dniach. Zastanawiam się jak pomóc Dorobelli, zzmoże w wątku jeże w wierze napiszę, że prosimy o takie wsparcie i wiadomość na priv od Dorobelli? Zeby pieniądze płynęły prosto do niej. linku do naszego wątku nadal nie ma :(

britta

Od: Śro sie 03, 2011 21:30

[poprzednia][następna]