czy ktoś może dać DT/ DS biało- rudej kotce?

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Czw paź 10, 2013 20:46 Re: czy ktoś może dać DT/ DS ładnym kotom?

Szalony Kot pisze:Puma, dziewczny naprawdę wiedzą, co robią. Arcana wyadaptowała dużo więcej kotów niż Ty na pewno. Jak będzie DT, to super. Jak nie, to kotom i tak należy szukać domów, a nie zostawić na ulicy, prawda?
Wkurza mnie miauowa tendencja do niewiary w to, że z ulicy też można znaleźć dom. Można - i to nieraz lepszy, bo chyba lepszy jest dom, który sam zobowiązuje się do leczenia, szczepienia i odrobaczania niż taki, który chce to mieć gotowe..?

Wole znalezc DS, ktory sprawdze, niz watpliwy DT, ktorego nikt nie sprawdzil ;) Wystarczy mi historia wyciagania Murki z chorego DT. Prawie 100% kotkow z Lubelszczyzny przywoze do DS w Warszawie na podstawie zdjec i opisow, bez szczepien, dobrze, jesli odpchlone i odrobaczone.

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 5 >>

Post » Pt paź 11, 2013 6:36 Re: czy ktoś może dać DT/ DS ładnym kotom?

fajnie macie, z takimi DS :mrgreen: może i ja zacznę ogłaszać na Warszawę 8)

i jak kociaki?

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pt paź 11, 2013 6:52 Re: czy ktoś może dać DT/ DS ładnym kotom?

Patmol pisze:fajnie macie, z takimi DS :mrgreen: może i ja zacznę ogłaszać na Warszawę 8)

i jak kociaki?

I ja tez moze bede dawac ogloszenia na Warszawe,skoro sa tam takie super DS:) Wlasnie na dniach ma przyjechac do mnie na DT kocia bieda z Warszawy... : :?

Czarna puma

Od: Pt cze 28, 2013 21:46

Post » Pt paź 11, 2013 10:43 Re: czy ktoś może dać DT/ DS ładnym kotom?

Super, bo stac na weterynarza? W Warszawie sa rozne domy, tez trzeba sie naszukac tych lepszych. Wlasnie czysto edukacyjnie koresponduje z kims, komu jeden kot przepadl po wypadnieciu z balkonu, a drugi w mieszkaniu nosi obrozke z adresem na wszelki wypadek i je whiskasa.
Zresztą gdzie mam szukac, jesli w Warszawie moge sama zrobic wizyte PA, podpisac umowe i pomoc w transporcie. Odddaje kota sama z rak do rak, a w razie czego nawet przyjmuje zwrot. To troche inna sytuacja niz zdalna adopcja, gdzie korzysta sie z pomocy innych i nie ma bezposredniego kontaktu z DS. ;)

Arcana

Post » Sob paź 12, 2013 7:58 Re: czy ktoś może dać DT/ DS ładnym kotom?

podrzucam kotki

wilhelm170

Od: Pt cze 08, 2012 19:32

Post » Sob paź 12, 2013 8:48 Re: czy ktoś może dać DT/ DS ładnym kotom?

Wrzuce foty, bo wyszly Ci linki ;)

Obrazek Obrazek

i oswojona mama tej trikolorki

Obrazek Obrazek

oraz maly rudasek

Obrazek Obrazek

Arcana

Post » Śro paź 16, 2013 22:33 Re: czy ktoś może dać DT/ DS ładnym kotom?

Rudy wlasnie zajął moją łazienke. Wrocilam z pracy do domu przez Lublin z kotkiem w nagrode :mrgreen:
Dosc bezstresowy wiejski cwaniak, fajny kotek, mam nadzieje, ze nie bedzie dlugo czekal na dobry dom. Tri przydalby sie lepszy DT, ale na razie jest z kotką u Krystyny w lazience.
Wilhelm, dzieki za transport rudego do Lublina :) Nie mam pomyslu na imie dla chlopaka.

Arcana

Post » Czw paź 17, 2013 18:24 Re: czy ktoś może dać DT/ DS ładnym kotom?

Że brzydal? :mrgreen: Cos mu odgryzlo kawalek ogonka, na koncowce reszty mozna wyczuc stare zlamanie. Ale to go nie szpeci. Nosi z dumą w gorze krotszy ogonek.
Smieszny srajdek, bezstresowy, spitala z lazienki i nie boi sie kotow. Babcia Murka tradycyjnie na niego warczy, a duzy rudy chce go przygarnac. Z kuwetą bez problemow. Wcina wszystko i duzo. I mruczy jak traktor. :kotek:

Arcana

Post » Czw paź 17, 2013 19:08 Re: czy ktoś może dać DT/ DS ładnym kotom?

To niech bedzie Bazylek. :ok: Rude sie chyba przyciagaja, bo maly juz gania z moimi gamoniami. Nie mam serca go konsekwentnie izolowac. Babcia mu nie ufa, chyba podejrzewa, ze wyrosnie na takiego łobuza jak duzy rudy. Zresztą niewykluczone, bo cwana gapa z niego. Murka musiala dojsc do wniosku, ze na swiecie zabraklo juz innych kotow niz rude :mrgreen: Oprocz gamoni przezyla tez rudego malucha, ktory byl u mnie 2 tygodnie, szukajac domu.

Arcana

Post » Czw paź 17, 2013 19:18 Re: czy ktoś może dać DT/ DS ładnym kotom?

Ale namieszałaś Murce w głowie:) Twoje rude to kocie aniołki w takim razie, skoro się tak zaprzyjaźniają.No mały ma apetyt, do tej pory nie był zbytnio karmiony.Bardzo dziękujemy za danie DT.

wilhelm170

Post » Pt paź 18, 2013 17:42 Re: czy ktoś może dać DT/ DS ładnym kotom?

Bazylek jest rewelacyjny. Zachowuje sie, jakby od zawsze u mnie mieszkal. No cudny domowy kotek. Z gamoniami pelna komitywa. Nawet mlody gamon, ktory jest bardziej ostrozny, ciagle mu towarzyszy. Zabawa z wedka z piorkami robi furore, maly gania jak nakrecony. Moje gamonie sa towarzyskie i przyjazne. Zawsze odstąpią malemu miejsce przy misce i zabawkę. I chyba maja rozrywke w postaci nowego kumpla, bo ciagle mu dotrzymuja towarzystwa. Zabawy w berka tez są ćwiczone. Kurka, teraz bedzie mi trudniej, bo zal mi go oddac do domu bez kotow, hehe. Taki towarzyski, fajny maluch.

Arcana

Post » Sob paź 19, 2013 1:05 Re: czy ktoś może dać DT/ DS ładnym kotom?

Dobrze wychowane gamonie ;)

wilhelm170

Post » Nie paź 20, 2013 20:26 Re: czy ktoś może dać DT/ DS ładnym kotom?

Jutro ide z Bazylkiem do wetki, miedzy innymi na testy. Ma szanse na dom z drugim kotem. :)
Wilhelm, nie wiesz, czy kocio mial luzne kupale juz u Was, czy to po moim swietnym, urozmaiconym karmieniu? Tak samo bylo z tymczaskiem od Bagienki, jak dotarl do DS w Wawie. Poza tym kocio wesoly, rozrabia z gamoniami, ma apetyt.

Arcana

[poprzednia][następna]