pinokio_

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 15, 2013 19:49 Re: Pinokio - Maciuś i Basia w DS

Oj, to radosc przez łzy. Super, ze juz na swoim.
Badz szczesliwy szkrabusiu malutki.
Mageda, Panie Przemku, bardzo dziekuje :1luvu:

Jade sobie dzisiaj do domu, było juz prawie ciemno, patrze i oczom nie wierze. . . przede mną idzie sobie Pola, łajza jedna. Zatrzymałam sie i mało serce mi nie wyskoczyło kiedy uciekła ode mnie. Zaparkowałam auto dalej w krzakach, wyłączyłam silnik, do reki puszke i za nią. Usiadłam na trawie i kiciam, a zapach z puszki zrobił swoje. Podeszła, a ja ją cap i do auta. A głoooodna(?), jadła i jadła. . teraz śpi. Nie puszcze chyba jej na dwor. Kilometr od domu była i nie pojawiła sie przez cały dla mnie dluuuugi tydzien. Martwiłam sie, a jej nic nie jest. Oj ciesze sie bardzo. Mysle sobie, ze moze i Klara i Panda(ten z Czeremchy od p. Basi) są i zyją tylko wyniesli sie z domu, wybrali zycie na wolnosci? moze w tym tłumie nie chcieli być? Chciałabym ich chociaz zobaczyc.
moj nr tel: 789 084 913
gg: 7163414

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Od: Wto mar 09, 2010 20:49

Post » Wto paź 15, 2013 23:53 Re: Pinokio - Maciuś i Basia w DS

Szalony Kocie, issey32 mam jeszcze kilka pakietów do zrobienia, ale proszę o cierpliwość, bo my z pinokio_ nie wyrabiamy się na zakrętach :strach: :strach: :evil:

super, że Bazyl już w DS :) :dance: :dance2:
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Śro paź 16, 2013 11:15 Re: Pinokio - Maciuś i Basia w DS

Sylwia, nie ma sprawy.
Ja i tak nie wiem, czy Wy w ogóle śpicie i czy macie na to czas.

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Śro paź 16, 2013 11:17 Re: Pinokio - Maciuś i Basia w DS

I chyba z drugiego postu trzeba "zdjąć" Basię i Bazyla, bo one już nie do adopcji.
Powodzenia kociaki w nowych domach!

issey32

Post » Śro paź 16, 2013 11:39 Re: Pinokio - Maciuś i Basia w DS

zrobione :mrgreen:

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Śro paź 16, 2013 22:26 Re: Pinokio - Maciuś i Basia w DS

To kocurek Panda też zaginął..? :oops:

Bo własnie chciałam zaproponować, żeby wrzucić go do drugiego posta, w końcu też maluch.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Śro paź 16, 2013 22:31 Re: Pinokio - Maciuś i Basia w DS

Szalony Kot pisze:To kocurek Panda też zaginął..? :oops:

Bo własnie chciałam zaproponować, żeby wrzucić go do drugiego posta, w końcu też maluch.

Szalony Kocie u pinokio_ był kocurek Panda od p. Basi z Czeremchy i to on zaginął

a my z pinokio_ dość, że mamy pełno roboty ze sterylkami kotek, to jeszcze ostatnio biegałyśmy za szczeniakami i sukami po Bielsku, no masakra totalna :strach: :strach: :evil: :evil:
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Czw paź 17, 2013 19:36 Re: Pinokio - Bazyl w DS

Szalony Kot pisze:Ale to ten sam Panda, co go mamy pod numerkiem 19 na pierwszej stronie?

Szalony Kocie kocurek Panda, który jest na pierwszej stronie pod numerkiem 19 i kot Panda od p. Basi z Czeremchy to dwa różne koty (zaginął kot Panda od p. Basi)
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Czw paź 17, 2013 20:39 Re: Pinokio - Bazyl w DS

No, to mam jasność, dziękuję :oops:

No to propozycja drugiego posta:
Maluchy u Pinokio do adopcji:

1. Martynka – maleńka tygryska szuka najlepszego domku...
Obrazek
Martynka to malutka kocia dziewczynka o przesłodkim pyszczku i pięknie pręgowanym futerku. Gdyby nie pomoc, która nadeszła w porę, Martynka nie miałaby szans na przeżycie. Maleńki kociak nie poradziłby sobie w świecie pełnym niebezpieczeństw. Obecnie koteczka przebywa w bezpiecznym miejscu, jest szczęśliwa, rozbrykana i ciekawa otoczenia. Szuka najlepszego domku dla siebie, który zaopiekuje się tą kocią księżniczką i podaruje jej swoje serce.
Po przebytym kocim katarze ma ślad na jednym oczku.

2. Piracik – maleńki ciałkiem wielki duchem...
Obrazek
Pirat nie widzi na jedno oczko. To efekt nieleczonego kociego kataru. Bo Pirat był bezdomny i nikt nie zauważył, że kocurek jest chory. Ale Piratowi w niczym to nie przeszkadza i kotek świetnie sobie radzi w codziennym życiu.
Pirat jest radosny, rozbrykany i ciekawy otaczającego go świata. Kotek lubi dobrą zabawę, nie pogardzi pełną miseczką i zacisznym kątem do spania.
Pirat szuka domu, który pokocha tego malucha, zaopiekuje się nim i nigdy nie zawiedzie.

3. Kasia – uroczy koci dzieciak czeka na swoją szansę...
Obrazek
Czy ktoś jest w stanie oprzeć się temu spojrzeniu?... Kasia urodziła się w miejscu, gdzie na koty w najlepszym przypadku nie zwraca się uwagi. Ale płacz maleńkiej koteczki został usłyszany i dziś kocia dziewczynka już nie martwi się o nic. Ma ciepło, pełny brzuszek, towarzystwo a jednego czego jej brakuje, to odpowiedzialny dom, który zaadoptowałby Kasię i pozwolił zamieszkać u siebie.
Kasia jest wesoła, bystra, lubi zabawę i poświęcany jej czas. Nie pogardzi dobrym jedzonkiem.
Kotka urodziła się w czerwcu 2013r.

4. Iwonka – wielce urokliwa kocia dziewczynka..
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Iwonka, to malutka kocia dziewczynka, która przyszła na świat w niewłaściwym miejscu i zupełnie o niewłaściwej porze. Ale dobre Kocie Anioły nie pozwoliły, aby maleńkiej kruszynce dalej działa się krzywda i przygarnęły małą kupkę nieszczęścia pod swoje skrzydła. Dzisiaj Iwonka jest wesołym, pełnym energii, wszędobylskim i ciekawym świata kocim dzieckiem. Je, mruczy, bawi się i zwinięta w kłębuszek zasypia w zacisznym kącie. W swoich snach marzy o domku, który ją przygarnie, pokocha i nigdy nie pozwoli, by stało jej się coś złego.
Może śni właśnie o Tobie?

5. Panda – miś panda? Nie, kotek Panda...
Dostałem imię Panda, bo że niby taki trochę podobny do pandy jestem. A ja tylko taką śmieszną grzywkę mam, która zachodzi mi na oczko. Ale Panda może być i właściwie to mi się podoba to moje imię i cieszę się, że jakieś mam. Bo kiedyś nie miałem żadnego imienia i domu też nie miałem i w brzuszku pusto było. A teraz mam dach nad głową i towarzystwo mam i miseczka pełna na mnie czeka. Ale marzę o takim prawdziwym domku, tylko dla mnie, gdzie będę najważniejszy. Może być z innym równie fajnym kotem. Ten dom, znaczy się może być. Bo ja lubię towarzystwo i dobrą zabawę lubię i grzeczny jestem.
To co, mogę się do Ciebie wprowadzić?
ObrazekObrazekObrazekObrazek

6. Puszek – kocie dziecko szuka swojego opiekuna...
Obrazek
Puszek został znaleziony jako maleńkie kocie dziecko, w miejscu, gdzie malutkie kociaki nie mają żadnych szans na przeżycie. Mimo młodego wieku Puszka spotkało wiele przykrych doświadczeń. Los się jednak do niego uśmiechnął i pozwolił mu poczekać na prawdziwy dom w ciepłym i bezpiecznym miejscu z pełną miseczką i dachem nad głową.
Puszek ma mięciutkie puszyste, białe futerko z czarnymi łatkami na główce i grzbiecie i śmieszny czarny ogonek. Kotek jest bardzo przyjacielski, lubi kontakt z człowiekiem i uwielbia kocie zabawy.
Puszek czeka na odpowiedzialny dom, który zapewni mu codzienną porcję aktywności i pokocha go całym sercem
Kotek bezbłędnie korzysta z kuwety, doskonale zachowuje czystość.
Puszek urodził się w czerwcu 2013r.

Szalony Kot

Post » Czw paź 17, 2013 20:42 Re: Pinokio - pomagamy pieskowi Kruczkowi/ proszę nie pi

I trzeci post:
Kocie podrostki też szukają domków!

7.Mizia – trójkolorowa księżniczka nie dla każdego...
Historia Mizi to jak bajka o ‘Brzydkim Kaczątku’, które przeganiane i wyśmiewane, pewnego dnia okazało się pięknym łabędziem. I tak było z małą Mizi, która została znaleziona brudna i płacząca. Zaniedbane kocie dziecko wyrosło na piękną trójkolorową kocią księżniczką, o tajemniczym spojrzeniu.
Mizia jest aktywną kotką. Uwielbia wszelkie zabawy, jest ciekawa świata, mądra i niezależna. Ale potrafi się także przytulić, ‘pogadać’, dać całusa.
Koteczka szuka odpowiedzialnego domu, najchętniej z możliwością wychodzenia, który zadba o kocią księżniczkę i zapewni jej codzienną dawkę aktywności.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

8. Buba - kotka mloda okolo 2 lata, wysterylizowana. Jest bardzo miła, mądra, czysta o pięknym, dymnym futerku. Może byc kotem wychodzacym. Przynosi do domu myszy, łowna bardzo.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

9. Zefirek - czarno-biały amant
Obrazek
Zefirek to młody, około 2-letni kotek ubrany w biało-czarne, puszyste futerko.
Ten czysty, zdrowy i grzeczny koteczek bardzo lubi głaskanie i potrafi rozdawać całusy.
Potrzebuje trochę czasu, aby się ośmielić i pokazać cały wachlarz swoich kocich zalet.
Kotek doskonale dogaduje się z innymi kotami i psami, ale to człowiek jest dla niego najważniejszy.
Chętnie odda swoje kocie serduszko temu, kto go pokocha i podaruje mu dom na zawsze.
Kocurek jest odrobaczony, wykastrowany, wzorowo korzysta z kuwety.

10. Grabcia - kotka idealna
Obrazek
Grabcia to 3-letnia koteczka, której spojrzeniu trudno się oprzeć.
Zadbane, puszyste futerko, długie wąsy, to atrybuty jej urody.
Grabcia jest delikatna, jak na kocią damę przystało, lekko nieśmiała i bardzo grzeczna.
Koteczka szuka dla siebie spokojnego domu, w którym będzie mogła rozkwitnąć i pokazać jak oddaną potrafi być przyjaciółką.
Grabcia dogaduje się z innymi kotami i zachowuje w domu czystość. Jest wysterylizowana.

11.Lusia - piękna pręguska tylko dla szczęściarzy...
Obrazek
Lusia to młodziutka koteczka, która niejedno w życiu przeszła. Z powodu przykrych przeżyć i doświadczeń z dziećmi, jest w stosunku do nich zachowawcza, ale ośmielona nie ucieka i jest w stanie zaufać. Koteczka ma srebrno-bure futerko, długie białe wąsy i jest bardzo przymilna. Uwielbia głaskanie i przytulanie się do człowieka. Jest delikatna i ma spokojne usposobienie.
Lusia szuka cierpliwego i odpowiedzialnego domu; może być z dziećmi umiejącymi obchodzić się ze zwierzętami i wyczulonymi na ich potrzeby.
Koteczka jest wysterylizowana, wzorowo korzysta z kuwety, w domu zachowuje czystość.
Możliwy transport do wybranego domu.

12. Słodka Misia - młoda, urocza i do wzięcia
Obrazek
Misia jest uroczą przytulanką, która kocha wszystkie pieszczoty, chodzi za człowiekiem i towarzyszy we wszystkich czynnościach, kręci się dookoła nóg czekając na głaski. Często zagaduje i pomiaukuje po swojemu, wieczorami zaś obowiązkowo melduje się w łóżku i śpi blisko opiekuna. Bardzo dobrze dogaduje się z innymi kotami, mogłaby trafić do domu, gdzie jest już kot. Pięknie się bawi z ogoniastymi towarzyszami piłeczką czy myszką. Misia ma około roku, jest odrobaczona i wysterylizowana. Chociaż korzysta z kuwety, szuka domu, gdzie będzie mogła WYCHODZIĆ NA DWÓR (w bezpiecznej okolicy), bo Misia jest ciekawą otoczenia koteczką, która chęć wyjścia sygnalizuje miauczeniem pod drzwiami. Zawołana wraca do opiekuna, więc wychodzenie z nią to będzie sama przyjemność :)

13. Gargamel - mruczący przyjaciel na całe życie
Obrazek
Młody, trzyletni kocurek, który szuka przyjaciela na całe zycie. Ludzkiego przyjaciela, chociaż i z kotami czy psami dobrze się dogaduje. Człowiekowi będzie wszędzie towarzyszył, dopominał o głaskanie, przytulał i mruczał, mruczał, mruczał... I jeszcze będzie mu wskakiwał na kolana i tam spał.
Jeśli masz dla niego kawałek ciepłego kąta i miejsce w swoim sercu, to on ofiaruje Ci na zawsze swoje towarzystwo.

14. Niuniek - w poprzednim wcieleniu musiał być psem...
Obrazek
Niuniek kocha jak pies, jest wierny jak pies i oczywiście nie może żyć bez człowieka. Bo człowiek dla Niuńka jest najważniejszy, najcudowniejszy. Bo przy człowieku trzeba być i czuwać trzeba przy nim i mruczeć mu do ucha kocie opowieści, tak by nie czuł się samotny.
Niuniek jest około 3-letnim kocurkiem, całkowicie zapatrzonym w człowieka. Jest bardzo kontaktowy, lubi się przymilać, potrafi być opiekuńczy w stosunku do innych kotów. Słowem: kot IDEAŁ!
Kocurek szuka domku, w którym będzie mógł w pełni okazać człowiekowi całą swoją uwagę. Jest bardzo grzeczny, w domu zachowuje czystość. Niuniek ma jedno oczko łzawiące - prawdopodobnie jest to uszkodzony kanalik łzowy (pozostałość po kocim katarze), co nie odbiera mu uroku i nie przeszkadza w codziennym funkcjonowaniu.
Niuniek jest wykastrowany.

15. Rademenez - nieodgadniony obserwator...
Obrazek
Rademenez tajemniczy i uwodzicielski, piękny i niezależny szuka odpowiedniego domu, który będzie go podziwiał.
To kot wybitnie dla konesera, który rozumie dosłownie słowo "niezależność".
Nieodgadniony obserwator otoczenia,który nie wdaje się w konflikty.
Rademenez ma 3 lata jest odrobaczony, wykastrowany, wzorowo korzysta z kuwety.[/quote]
Ostatnio edytowano Pt paź 18, 2013 9:36 przez Szalony Kot, łącznie edytowano 1 raz

Szalony Kot

Post » Czw paź 17, 2013 20:44 Re: Pinokio - pomagamy pieskowi Kruczkowi/ proszę nie pi

I post czwarty:
Koty, które czekają na opisy/foty:

16.Pola, mlodziutka, gora 2 lata. Wysterylizowana, czysta, spokojna bardzo. Trzyma sie na uboczu od kotow, taka samotnica troche. Nic jej nie trzeba, sucha karma, troszeczke mieska i juz pelnia szczescia. I najlepiej pospac. Wychodzi, ale nie na dlugo. Posiedzi na slupku, popatrzy co slychac i wraca do domu.

17. Klara- moze 2 lata(?). Wysterylizowana, bardzo grzeczna, czysta, kochana kicia. Nie lubi brania na rece. Poza tym nie ma do czego sie przyczepic. Pilnuje sie wlasnego podworka, na noc zawsze wraca do domu. W ogole wiecej mieszka w domu niz na podworku. Kiedy ma mozliwosc wyjscia załatwia sie na zewnatrz, a kiedy okno zamkniete, zrobi grzecznie do kuwety.
Zaginęła, nie wraca do domu.

18. Czarna

19. Aga

20. Stara

21. Idzia - nie do adopcji

22. Felek - nie do adopcji

Goście z Wólki Zaleskiej:
23. Gruba
24. Myszka
25. Mandaryna
26. Kret
27. Spryciarz
Ostatnio edytowano Pt paź 18, 2013 9:35 przez Szalony Kot, łącznie edytowano 1 raz

Szalony Kot

Post » Pt paź 18, 2013 8:33 Re: Pinokio - Bazyl w DS

Dorzucam zdjęcia na podmiankę do trzeciego postu:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

I potrzebne zdjęcia:
Buba - bo obecne nie oddają jej uroku, a ona jest niezwykła
Pola
Czarna
Aga
Stara

Idzia i Felek nie są do adopcji; tak napisała Pinokio_, a Klara dała nogę.

issey32

Post » Pt paź 18, 2013 9:37 Re: Pinokio - Bazyl w DS

Buba jest faktycznie piękna - i lepsze foty powinny być :ok:
Podmieniłam resztę w postach wyżej, pinokio proszę daj znać, czy o nikim nie zapomnieliśmy ;)

Szalony Kot

Post » Pt paź 18, 2013 19:36 Re: Pinokio - Bazyl w DS

Szalony Kot pisze:Buba jest faktycznie piękna - i lepsze foty powinny być :ok:
Podmieniłam resztę w postach wyżej, pinokio proszę daj znać, czy o nikim nie zapomnieliśmy ;)

Buba migiem znajdzie DS, bo jest śliczna, ale póki co lepszych zdjęć brak, ja chora :evil: i na antybiotyku i nie wiem czy dam radę w niedzielę wybrać się do pinokio_ na sesję foto
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

[poprzednia][następna]