KOTY z RUDY ŚL. Wysypisko niechcianych zwierząt.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 11, 2013 19:59 Re: RÓŻNE koty, kociaki w dt i schronie na ŚLĄSKU szukają d

To dziewczyna, ma chyba spłaszczoną trochę...chciałby ktoś na DT? jest w potrzebie.Nikt jej nie szuka,a wcale zaniedbana nie jest

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Nie paź 13, 2013 18:33 Re: RÓŻNE koty, kociaki w dt i schronie na ŚLĄSKU szukają d

Mam niestety smutną wiadomość - kota jest umierająca..nie je, nie rusza sie, nie je, nie pije, nie ma z nią kontaktu...

DOM POTRZEBNY NA CITO !!!

mamy okazje zabrać ja do szpitaliku ale potrzebne sa pieniądze.. jakiś bazarek ?

Justyna8585 chwilowo bez netu
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Nie paź 13, 2013 19:57 Re: RÓŻNE koty, kociaki w dt i schronie na ŚLĄSKU szukają d

Kurcze - bieduny koć - domek Tymczasowy baaaardzo potrzebny .
Jak o hotelik - to może pozbierajmy deklaracje - ja nie mogę duzo, ale 10 zł na miesiąc bym dawała
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Nie paź 13, 2013 20:03 Re: RÓŻNE koty, kociaki w dt i schronie na ŚLĄSKU szukają d

Z którym jest tak źle? Z czarnym Kluskiem czy z tą rudą płaską? Jakby się dało wyciągnąć do szpitala na badania - bo to może być depresja a może być np. wysoki mocznik. Zwłaszcza jak ona płaska i od pseuducha :( . A wtedy trzeba na cito płukać i leczyć - a w międzyczasie szukać DT. No bo jak to "tylko" depresja, to łatwiej będzie jej dom znaleźć - najszybciej przez FB.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie paź 13, 2013 20:19 Re: RÓŻNE koty, kociaki w dt i schronie na ŚLĄSKU szukają d

z Rudą ;-( z Kluskiem też podobno nie najlepiej ;-(
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Post » Nie paź 13, 2013 20:23 Re: RÓŻNE koty, kociaki w dt i schronie na ŚLĄSKU szukają d

Alienor pisze:Z którym jest tak źle? Z czarnym Kluskiem czy z tą rudą płaską? Jakby się dało wyciągnąć do szpitala na badania - bo to może być depresja a może być np. wysoki mocznik. Zwłaszcza jak ona płaska i od pseuducha :( . A wtedy trzeba na cito płukać i leczyć - a w międzyczasie szukać DT. No bo jak to "tylko" depresja, to łatwiej będzie jej dom znaleźć - najszybciej przez FB.

kotka ma wątek na FB, problem chyba w tym, że domek niezbyt zamożny, szuka sponsora na transport z Rudy do Będzina, a kotka ma jechać do szpitalika do Zabrza..
dostałam wiadomość od Justyny, że z kicią źle..kurcze pamietam Bunię -jej się udało..
ObrazekObrazek

mamaGiny

Post » Nie paź 13, 2013 20:45 Re: RÓŻNE koty, kociaki w dt i schronie na ŚLĄSKU szukają d

mamaGiny pisze:
Alienor pisze:Z którym jest tak źle? Z czarnym Kluskiem czy z tą rudą płaską? Jakby się dało wyciągnąć do szpitala na badania - bo to może być depresja a może być np. wysoki mocznik. Zwłaszcza jak ona płaska i od pseuducha :( . A wtedy trzeba na cito płukać i leczyć - a w międzyczasie szukać DT. No bo jak to "tylko" depresja, to łatwiej będzie jej dom znaleźć - najszybciej przez FB.

kotka ma wątek na FB, problem chyba w tym, że domek niezbyt zamożny, szuka sponsora na transport z Rudy do Będzina, a kotka ma jechać do szpitalika do Zabrza..
dostałam wiadomość od Justyny, że z kicią źle..kurcze pamietam Bunię -jej się udało..

Znaczy że dom jest, tylko trzeba kicię przewieźć via wet? Ale czemu wet w Zabrzu? A wpisałaś na transportowym? Skoro masz bezpośredni kontakt z Justyną, byłoby sensowne, jakbyś Ty lub ona tym "zawiadywały". Przy czym jak domu nie stać na przewiezienie kota, to co będzie jak się okaże że coś nie tak i np. kroplówki potrzebne :? .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Nie paź 13, 2013 20:54 Re: RÓŻNE koty, kociaki w dt i schronie na ŚLĄSKU szukają d

wątek na FB powstał by wspomóc w transporcie do Bedzina
nie znam osób, które go założyły
ja się też zastanawiam nad kosztami, bo skoro kicia jedzie do szpitalika to nie za darmo niestety..

no i nurtuje mnie fakt, że skoro potrzebne wsparcie na transport czy starczy na leczenie.. ale dom mam nadzieję bierze to pod uwagę
ObrazekObrazek

mamaGiny

Post » Nie paź 13, 2013 21:07 Re: RÓŻNE koty, kociaki w dt i schronie na ŚLĄSKU szukają d

Dziwne to wszystko i niezrozumiałe dla mnie - ale jak na transport nie mają, to z czego za szpitalik zapłacić? Chyba że za szpitalik też "ktosie"? Daj linka do tego FB jeśli możesz.

Alienor

Post » Nie paź 13, 2013 21:32 Re: RÓŻNE koty, kociaki w dt i schronie na ŚLĄSKU szukają d

Ja tak na szybko.

Niby jest DS,ale Ds zakłada wątek z prośbą o zbieranie pieniędzy na transport.Aż 60 zł potrzebne... Nie dziwne to jest? aż tyle nie kosztuje benzyna z Rudy do Będzina.Z resztą jak dla mnie DS=pokrycie kosztów

dzwoniła do mnie Justyna ze schronu,że kotke trzeba wysłać na szpitalik i badania,bo wymiotuje i jest w ciężkim stanie.Potrzebna była szybka decyzja, no to co miałam zrobić...powiedziałam,że mają wysyłać z samego rana.Jak Ds to nie ma na transport,to co z leczeniem

justyna8585

Post » Nie paź 13, 2013 21:34 Re: RÓŻNE koty, kociaki w dt i schronie na ŚLĄSKU szukają d

:ok:
Alienor pisze:Dziwne to wszystko i niezrozumiałe dla mnie - ale jak na transport nie mają, to z czego za szpitalik zapłacić? Chyba że za szpitalik też "ktosie"? Daj linka do tego FB jeśli możesz.

U mnie to chyba nie wina monitora,tylko komputera...wciąż sie wyłącza, mimo że mam od koleżanki monitor.
Nie rozumiem tego na fb
https://www.facebook.com/events/1379861 ... ion=stream

https://www.facebook.com/events/219545758221097/

justyna8585

Post » Nie paź 13, 2013 22:03 Re: RÓŻNE koty, kociaki w dt i schronie na ŚLĄSKU szukają d

justyna8585

Post » Pon paź 14, 2013 6:11 Re: RÓŻNE koty, kociaki w dt i schronie na ŚLĄSKU szukają d

Mnie niepokoi kilka rzeczy - po pierwsze, z postów potencjalnego DS wynika ze nie ma pojęcia o kotach ("jakiś koci katar" czy "się dziecko nie zarazi") To jeszcze nic złego, każdy kiedyś zaczynał, ale najwyraźniej ta osoba nie jest świadoma, że kotka będzie wymagać leczenia i że to są koszty. Co, jak ta osoba przyznała jest problemem (btw paliwo na niespełna 80 km - to trasa w 2 strony przy benzyniaku palącym dajmy na to 7,5l to max 35 zł, 60 to sporo...). A przecież nie samo leczenie, potem pewnie jeszcze szczepienie, nie wiem jak ze sterylką - jest dziewczyna ciachnięta?
Kto powiedział tej osobie, że kota biorą na badania do kliniki z okazji tylko kataru? 8O Skoro taki jest przepływ i wiarygodność informacji ze schroniska to ciężko się dziwić, że powstają kwasy...
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Pon paź 14, 2013 9:33 Re: RÓŻNE koty, kociaki w dt i schronie na ŚLĄSKU szukają d

szczerze dałabym sobie spokój z takim domem zwłaszcza ze kotka teraz choruje co bedzie pozniej ??
Sory rozumiem niemiec kasy bo nie raz każdy z nas miał ciężką sytuacje ale zbierAnie na transport w obrębie jednego województwa to dla mnie przesada zwłaszcza ze teraz adopcja kota wiąże się z więkzymi kosztami niż transport-skąd na to wezną? beda tz zbierac na fb na leczenie jej? a jak nie uzbiera się ?
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Pon paź 14, 2013 11:16 Re: RÓŻNE koty, kociaki w dt i schronie na ŚLĄSKU szukają d

słuchajcie ten DS to porażka jakaś. Absolutnie kota tam nie wydawać. Zbieranie kasy na transport? oni nie mają 60zł a biorą sie za posiadanie kota który nie wiadomo w jakim jest stanie i czy nie wymaga np. specjalnej karmy albo leczenia?
plus druga rzecz ja dojeżdżam codziennie 80km w jedną stronę (160km w dwie) i sorry ale żeby 60zł kosztowało przejechanie 80km to auto musiałoby spalać 13l na 100km!! (przy obecnej cenie benzyny ok.5,45 a gdzieniegdzie taniej)
bez jaj! ja mam 10 letnią pandę i ona pali 6l a z Rudy do Będzina jedziesz niemalże cały czas autostradą, równym tempem.
Do tego każdy logicznie myślący człowiek oprócz zbierania kasy szukałby też alternatywy - ludzi dojeżdżających na tej trasie,którzy mogliby kota przewieźć taniej lub za darmo. Można popytać znajomych mających mniej spalające auta albo takie na gaz.

margoth82

Od: Pon lut 15, 2010 21:10

[poprzednia][następna]