Prośba do wszystkich koto-życzliwych o aktywne poszukiwania:
1. domów tymczasowych dla różnych kotów. Lista oczekujących zmienia nam się z dnia na dzień, niestety nie dla wszystkich udaje nam się znaleźć jakiekolwiek rozwiązanie. Dla przykładu - dzisiejsze zgłoszenie, wydawałoby się stosunkowo atrakcyjne: rudy i trikolorka, oba około 4 mcy, proludzkie. Ewidentnie porzucone na ulicy, garnące się do ludzi. A jednocześnie przeganiane, szczute psami. Kotka podobno ucierpiała właśnie przez psa. Chętnie oporządzimy je od strony weterynaryjnej, ale po prostu nie mamy ich gdzie umieścić. Może ktoś, coś?
2. osób chętnych do sfinansowania jedzenia dla naszych podopiecznych. Od piątku na nasz stan przybyło 13 kociąt

są na tyle słabe, że koniecznie muszą jeść coś przyzwoitego. W wątku
viewtopic.php?f=1&t=157852 dotyczącym 12-tu z nich poproszono mnie o wyliczenie zapotrzebowania na karmę. Przez ostatnie dni po prostu napełniałam miski, nie sumując. Obliczenia przyprawiły mnie o lekki wstrząs, bo DZIENNIE potrzebuję około pół kilo suchego i półtora kilo mokrego jedzenia dla nich! A mówię tylko o tych nowo przybyłych...
3. osób do ogłaszania naszych podpiecznych. łącznie mamy ich tak dużo, że po prostu nie nadążamy z odświeżaniem ogłoszeń i publikowaniem kolejnych, dla nowo przybyłych. Stąd prośba o wsparcie, tę akcję koordynuje Szalony Kot.
4. kierowców i osób chętnych do roli łapaczy. Przyuczymy, pokażemy jak. Ale bez samochodów naprawdę wiele akcji jest po prostu bez sensu.
5. gadżetów na bazarki!
Zapraszamy do polubienia naszego profilu na FB, staramy się możliwie często aktualizować co się dzieje!
https://www.facebook.com/Fundacja.JoKot